• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKEKlavir, dospeli zacatecnici
    JAKUBVLASAK
    JAKUBVLASAK --- ---
    CORNELA: https://youtu.be/95ZMzfk7hOA existuje na to genialni program, nebojim se, jdu do toho! :)
    JAKUBVLASAK
    JAKUBVLASAK --- ---
    MISERY: stejne to aspon zkusim :D dam vedet co sem zjistil .)
    MISERY
    MISERY --- ---
    JAKUBVLASAK: Neni to tak, jak budeš na jedný straně přitahovat, bude se to to na druhý straně povolovat, akorát si to rozladíš ještě víc. Když jsme překolíkovávali pianino, tak tátovi kamarád-opravář pian vysvětlil, jak to může překolíkovat sám, protože to je práce na celej den (nebo spíš dva), ale ladit to samozřejmě přijel ladič a ladil to dokonce na 3x. Fakt to neni prdel, zvlášť pokud ani netušíš co a jak.
    JAKUBVLASAK
    JAKUBVLASAK --- ---
    MISERY: prave mi prijde, ze budu setrnejsi nez profik... muzu vzit komplet Acka o pul otacky, pak komplet Hcka atd az udelam cele piano a pul otacky, pockam dva dny a pak zase tento postup... to bude mnohem setrnejsi nez ladic, ktery uz to chce mit hotovy a jet domu... nemyslite?
    JAKUBVLASAK
    JAKUBVLASAK --- ---
    RAVENIUZ: no tri struny na klavese vyresim tak, ze dve zatlumim, to neni problem... proti praskani strun ybch prave nejakou tu radu potreboval, kde zacit, jak rychle navijet atd... co se tyce ladicek nejaky plus 1-3 Hz neresim, to pak profik doladi, ale cely piano je o pulton-ton niz a ladic mi rekl ze musi prijit dvakrat a ze to bude za 1500-2000,- a to je fakt moc...
    MISERY
    MISERY --- ---
    JAKUBVLASAK: Dá se lehce doladit, když např. povolí struna a nechce se ti kvůli tomu volat ladiče, ale ladit hodně rozladěné piano fakt není dobrý nápad.
    RAVENIUZ
    RAVENIUZ --- ---
    JAKUBVLASAK: neodporucam to. Jednak moze pri neodbornom zasahu prasknut struna po takej dlhej dobe bez ladenia. Potom klavir ma aj tri struny na klavese, s cim si ladicka v mobile neporadi. Vacsina ladiciek je robenych na 440, klavir sa vacsinou ladi 442-443... Skratka vela dovodov, preco nie...
    JAKUBVLASAK
    JAKUBVLASAK --- ---
    zdravim, chtel bych si naladit piano sam, to by nemel byt problem, kdyz mam ladicku ne? (myslim provizorne, je 20 let neladeny, tak ze bych ho naladil sam a ladic by pak jen doladil a nemusel by ladit dvakrat...) koupil sem z ebaye ladici klic za 80 Kc a ladicku mam v telefonu :D :D
    nevite jak postupovat? ktery struny/klapky prvni atd? diky
    JANICA
    JANICA --- ---
    Prosím vás, nemáte někdo doma k dispozici noty od Oscara Schustera? Na netu se mi nedaří nic najít o něm samotném, natožtak něco od něj! :) Děkuju moc!
    BONIE
    BONIE --- ---
    RAVENIUZ: diiiky moc! :)
    MISERY
    MISERY --- ---
    Právě melodii ani moc nechci, ta se zpívá, spíš to, co se tam fakt hraje, noticku po noticce :) Ale tak kdyz si vzpomenes, az budes mit odstehovano, tak to vis, ze za to budu rada. Diky ;)
    RAVENIUZ
    RAVENIUZ --- ---
    MISERY: bohemian je tiez easy harmonia, akurát je tam toho vela. ja mam niekde upravu pre klavir, teda aj sprievod aj melodiu v hratelnom aranzmane, len sa teraz stahujem a mam to niekde v krabiciach, tak potom by som ti to pozrel...
    RAVENIUZ
    RAVENIUZ --- ---
    BONIE:
    sloha:
    | Bbmi | Bbmi / Ab | F#maj7 } Fmi7 | 2x
    ref:
    | Eb | Bbmi | Eb | Bbmi | Eb | Bbmi |Eb , F | Bbmi |

    presnu formu si pozri, okolo týchto kil sa to stale mota.
    potom to cele zmoduluje o ton vyssie do Cmi. Melodia sa mota furt okolo kvinty, prve tony su Eb F F F ... dalej to uz chytis, je to na 3 tonoch cele
    MISERY
    MISERY --- ---
    Hmmm, to je ještě v pohodě, já se snažím odposlouchat Bohemian Rhapsody a to je teprve něco. Kdyby tu náhodou někdo měl noty tak jak to opravdu je, ne žádný ty rádoby úpravy, a podělil se o to, bylo by to super.
    BONIE
    BONIE --- ---
    P_M: tyjo .) díky.. teď nevím, co je pro mě složitější :) ale možná se hecnu.. pro mě je nejtěžší prostě odchytit ty první noty.. pak už se chytnu a metodou pokus omyl se doklepu..
    P_M
    P_M --- ---
    BONIE: Prepisovat se mi to nechce... :) Ale muzu poradit... Z YouTube udelat MP3, to otevrit ve Widi recognition system (widisoft.com) a vytvorit midi soubor. Midi soubor otevrit v nejakem SW na psani not - napr. MuseScore, Finale, Sibelius... Pak uz se v tom jenom vyznat a opravit ty noty do citelne podoby... Neni od veci si to uz v tom Widi trosku projit/upravit, pak jsou ty noty trochu rozumnejsi. Pripadne si to manualne prepsat do not primo podle toho widi - graficky to zobrazuje, ktera klavesa zrovna hraje.
    BONIE
    BONIE --- ---
    prosím vás, není tady někdo, kdo umí odposlouchat akordy a nebo přímo mělodii a napsat k tomu noty? chtěla bych zahrát tuhle skladbu, ale vůbec se mi to nedaří.. https://www.youtube.com/watch?v=4k2WjjZ9wjc (musím si teda i nechat naladit klavir, ale i tak).. kdyby náhodou díky.. stačí začátek, zbytek už si najdu..
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    Já zas potřebuji naladit piano v Sázavě - nevíte prosím o někom v Sázavě či v okolí Benešova?
    JAKUBVLASAK
    JAKUBVLASAK --- ---
    Nevite prosim o ladici pian v Praze? Chybi mi struna a nefunguji pedaly, takze ladic/opravar :D diky moc
    P_M
    P_M --- ---
    KOSMAS: Obecne Casio neni moc dobra znacka, ale mozna by to na nejakou chvili vystacilo. Jestli znas nekoho, kdo na klavir uz hraje, tak ho vem s sebou do obchodu, vyzkousejte par pian v cenove kategorii do ktere se chces vejit a vyberte co bude nejvic vyhovovat. Jestli nikoho neznas, tak obejdi par obchodu a ptej se prodavacu a ostatnich nakupujicich, co povazuji za dulezite. Ridil bych se radou zkusenejsich, ale i osobni zkusenost a vlastni dojem dela hodne pro radost ze hry.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam