• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKEKlavir, dospeli zacatecnici
    JIKE
    JIKE --- ---
    je to tak asi 2,5 roku stary,, ted tvorim novejsi,,,ale de to ztuha po 2 letech mrtvolna ;( achich ;(((
    JIKE
    JIKE --- ---
    MISERY: tak uz ;))))

    ->imp18.mp3
    MISERY
    MISERY --- ---
    tak honem, honem ;)))
    JIKE
    JIKE --- ---
    tak
    MISERY: brzy sem hodim link, kdee si muzes i muzete stahnout jednu z mych hratek na klaviru ;))) copyright pochopitELNE MAM ;)
    RETAL
    RETAL --- ---
    Costra: nejlepší rada: neptej se sakra na nyxu, ale skoč třeba do ZUŠ, popros nějakého učitele a domluv se s ním, ať tě proklepne. Pokud budeš piano-positivní, můžete spolu pokračovat dál, nebo si sežeň soukromého lektora.
    Jestli klávesy za 4k nebo clavinovu/pianino za >40k je vcelku jedno. Na Bohemian Rhapsody však doporučuji vybírat u nižší cenové hranice.
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    Já chci klavíííííííííííííír! No... bude mi stačit i pianino... ale chciiiiiiiiiiiiiii!
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    COSTRA: o kurzech nevím... já mám za sebou sedm let v lidušce... a asi 12 let bez klavíru :-((((
    MISERY
    MISERY --- ---
    Costra: no poradim ti tohle, jestli znas nekoho kdo jiz nejakou dobu hraje na klavir (a neni to nakej moc velkej nervak) tak to muzes zkusit s nim, pripadne me napada ze bys mohl po nem chtit, aby ti zahral nakou melodii a at nekde zahraje falesne, pokud to poznas, neco hudebniho sluchu mit asi budes :))) Jinak o kurzech toho moc nevim, ja chodila od 3 let k soukromy ucitelce a od 7-mi do ZUŠky a tam stale chodim, ale....hmmm zkus nejakyho soukromyho ucitele, hodne ucitelu v ZUŠce berou i soukromě.
    COSTRA
    COSTRA --- ---
    TANAIS & MISERY, hehe, díky, mrhání časem, no nevím jestli to je to co jsme chtěl slyšet nebo co jsem slyšet nechtěl. :-)
    Ale pokud bych se nakonec rozhodl něco koupit a zkusit to, šel bych do něčeho "ojetýho". Nebo koupím triangl a bude. :-)
    NEvíte zda je možné se přihlásti někam do kurzu, aniž bych cokoli uměl a klávesy už měl, jenom na pár hodinek, abych si vyzkoušel, že na to fakt nemám, a nechal toho? :-)
    MISERY
    MISERY --- ---
    Costra: No...chtej celou klaviaturu, neni nic horsiho, nez kdyz hrajes podle not pro klavir a najednou ti proste chybej klavesy ;) A jinak (i kdyz to uz snad umej dnes vsechny prumerny klavesy) MIDI out/in. to abys to mohl treba nahrat do pocitace, nebo si muzes sehnat ruzny zvuky a tak. Klavesy za 12.000,- by ti mely stacit, jestli budes chtit lepsi kup za 20.000,- klavesy za 60.000,- nevyuzijes ;)
    Kazdopadne muj nazor je, ze naucit se na jakykoliv hudebni nastroj bez hudebniho sluchu je mrhani casem stejne tak, jako si myslet, ze 12 let je na klavir ta nejvhodnejsi doba kdy je dobre zacit, aby z decka neco bylo.
    ENTECKA
    ENTECKA --- ---
    mam ctyrku, ale ve skvelym stavu, na to kolik ji je a mam ji zabarikadovanou v pokoji, protoze s takovym najemnikem se tam neda poradne pohybovat ;))
    sal mame akorat skolni, s yamahou a steinwayem
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    To naštve... :-)
    JIKE
    JIKE --- ---
    TANAIS: ;))) ja mel klavesy ale pred lety se mi posrali a cekal jsem dva roky na novy ;/


    ENTECKA: to teda ne..nemas? ze bych si nekdy zahral?? a mas to ve velkym sale?
    ENTECKA
    ENTECKA --- ---
    no, na nadherne dlouhou, elegantni, graciozni kridlo jednicku nic nema ;)
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    COSTRA: No... ptáš se někoho, kdo je ujetej na křídla... takže co se kláves týče - žádný pro mě nejsou dost dobrý :-) Ale když už bych si kupovala nějaký klávesy... tak něco pořádnýho ... yamahu s celou klaviaturou... nebo tak něco...
    COSTRA
    COSTRA --- ---
    TANAIS, hmm no chci si jentak brnkat, ale jaký klávesy si mám koupit... stačí mi nějaký nejlevnější nebo co by vlastně měly umět? Jde mi to, že mě fascinujou některý melodie, třeba Bohemian Rhapsody, tak to by asi byl můj cíl, naučit se tohle nějak zahrát, jen sobě, pro radost...
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    JIKE: já chci taky!!! :)
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    Záleží na tom, co se chceš naučit... pokud si chceš jen tak brnkat.. .kup si klávesy a jen tak si brnkej... pokud se chceš něco naučit, bude dobré najít si učitele a věnovat se hře na klavír alespoň na půl hodiny až hodinu denně... (hodina... je lepší :-) No... a pak se naučit noty... to se taky neztratí... a jedeeeeeem... :-) (to mi připomíná - já si prostě musím znovu pořídit pianino... strašně mi to chybí...)
    COSTRA
    COSTRA --- ---
    Zdravím lidičky, už nějakou dobu toužím zkusit hrát na nějaké klávesy. A tak bych se vás rád zeptal, nikdy jsem na nic nehrál, neznám noty, muziku sice moc rád poslouchám, ale hudební sluch taky zvlášť nemám a noty neznám. Myslíte, že to má vůbec cenu zkoušet, když bych tomu nemohl věnovat hodiny denně? S čím bych měl začít? Měl bych si nejdříve koupil nějaké klávesy za pár tisíc a chvíli se samoučit? Bylo by lepší se přihlásit někam do kurzu (vůbec netuším, kde takové kurzy probíhají) nebo si raději najmout soukromého učitele? Díky za rady.
    MISERY
    MISERY --- ---
    Jike: tak to je dobre :)
    Hele lidicky, nemate nekdo noty na Speak Softly Love? Je to ta hudba z Kmotra.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam