NELDE: To máš jistě pravdu, ale:
1) když známemu radím, jaký si má koupit soukromý noťas a řeknu mu... Kup si Dell za třeba 26000,- výkonově srovnatelný třeba HP za 22000,- a řeknu mu že tam má tu záruku a že je to lepší značka apod. tak je myslím docela pravděpodobné, že koupí Dell. Když mu řeknu ať koupí HP za 22 a 4 si k tomu připlatí za obdobu NBD, víš jak to dopadne, že?
2) když někomu doporučuju ntb a on se rozbije, budu s tím mít pravděpodobně starosti já. Co je pak pro mě snazší? Zavolat Delláky a známému noťas druhý den vráti funkční, nebo ho posílat na reklamaci a modlit se, že neřeknou, že spadnul?
3) luxus to je, ale vzhledem k tomu, že Dell to má v ceně, tak to tolik nebolí. Dneska koupíš kancl noťasy od Dellu kolem 15k. Podle mě to za to stojí v každém případě. Jak chceš posuzovat, že si na to ten noťas vydělá, nebo ne? Když na tom bude známej dělat fotky, psát si s kamarády apod. jak chceš určit, jak je to pro něj cenné, že ten noťas má zaručeně fukční po dobu 3let?
4) Nehledě na to, že tahle záruka platí i na nákup na ICO. Takze kdyz porovnám třeba HP, který dává standardně na ICO jen rok záruky (a s podmínkami, dle OZ, takže žádných 30 dní), tak je to sakra rozdíl! A dneska si noťas na ICO klidně koupí i známej, kterej dělá na živnosťák zedníka.