• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HAWLISDomácí zprávy a komentáře - co se stalo, co se děje a co bude dál
    Sledujete také spřízněné kluby Zahraničněpolitické události, Evropská unie a Ruská Federace - události a vývoj dnes a zítra...?
    ---
    Ústava České republiky
    ---
    Zajímejte se, kdo je a jak hlasoval váš poslanec (vyhledávání podle krajů) a váš senátor (podle volebních obvodů)

Nejvíce ze všech se mi líbili dva hoši, kteří nesli na tyčích prázdný průhledný igelit bez jakéhokoli znaku. Opravdu, to mi připadalo jako naprosto nejvýstižnější politické heslo dneška.

Závazná pravidla: Toto je odborný klub. Pokud přímo z URL nebo automaticky doplněného titulku není jasný obsah linkovaného článku, uveďte shrnutí sami. OT a posty s nízkým poměrem signál/šum se mažou, vaše názory patří do Debaty k news. Vystříhejte se vlastních komentářů, které jsou zjevně zbytečné a provokující. A názory bloggerů taky mívají do přínosných komentářů taky hodně daleko...

rozbalit záhlaví
    LEGI
    LEGI --- ---
    YELLO: proč ot
    pěknej příspěvek :)
    YELLO
    YELLO --- ---
    LEGI: Podle toho, co jsem z jeho vystoupení slyšel já, má pan prof. Jičínský stejný problém jako většina intelektuálů - nejdřív něčemu srdcem uvěří a pak o tom s pomocí rozumu a jasných argumentů přesvědčuje ostatní, i když by s pomocí stejného rozumu a stejně jasných argumentů mohl mluvit i opačně, stačilo by dát důraz na jiná fakta. Ale věřím mu, že to dělá z přesvědčení, na rozdíl od Ratha.
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    jinak, v souvislosti se včerejší debatou na téma přeběhlíci:

dokáže si Petřík Fischerů či další zastánci názoru, že Melčák s Pohankou zradili, představit obdobnou situaci s Paroubkem na Topolánkově místě? Kdyby se našel jeden člověk v ODS a jeden dva dejme tomu v KDU-ČSL nebo v SZ, myslíte, že by je Paroubek nazýval odpadlíky? Dám svou skvostnou pravačku do ohně za to, že nikoliv... Odkazoval by na ústavní právo poslance hlasovat, jak mu přikazuje jeho vědomí a svědomí.
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    jedna věc je transformace, další úniky do soukromých kapsiček (a ty se děly jak za ods, tak za vlády čssd); sobotka kromě toho opomíjí skutečnost, že česká koruna v roce 1995, dejme tomu, byla někde jinde než v roce 2006...

Kromě toho se nyní nacházíme v období historicky největšího růstu HDP a náš deficit je obrovský a stále se zvyšuje... Sobotka by potřeboval zavěsit za koule někam do průvanu...
    LEGI
    LEGI --- ---
    _BENNY: já bych mu narval do chřánu jeden mikrofon po druhym .. :)
    mno ale pan prof. Jičínský - aspoň z toho, co sem slyšel - je rozumnej a jeho argumenty byly jasný.
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    PONKIE: Náklady za transformaci by ovšem musela nést jakákoli vláda (pravda, můžeme se dohadovat, jestli to opravdu muselo být 0,5 bn a ne třeba o pěkných pár miliard méně, ale to už je stejně passé.)
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    Rath: daně a solidarita jsou tmelem společnosti!

:)))
    LEGI
    LEGI --- ---
    PONKIE: jasně, dík za potvrzení tak nějak tušeného
    PONKIE
    PONKIE --- ---
    LEGI: Problem s deficity za vlad ODS byl v tom, ze spousta vydaju se do nej nezapocitavala a byla "skryta" v ruznych vladnich agenturach. Zejmena slo o naklady na transformaci.
    LEGI
    LEGI --- ---
    Rath!!!!
    jako já bejt ODSákem, tak si do kuloáru na vodítku přivedu Macka a když Rath začne otvírat držku, tak bych významně odešel z jednacího sálu a rachtil klíčema od řetězů, na kterých by se macek zmítal, už patřičně navnaděn Rathovym halsem
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    Jinak např. na http://aktualne.centrum.cz/domaci/politika/clanek.phtml?id=335199&tro450_0_0 mají online pokrytí a co to tak zatím sleduji v TV i na aktuálně, tak se mi zdá, že celkem rozumně vypichují ty "podstatnější" body toho, co se tam plká a děje...
    LEGI
    LEGI --- ---
    hehehehe to je komiedie..
    Milan Urban:"Jádro je vlastně obnovitelný zdroj."

okamžitě se za nim začal popadat za břicho Bursík, začal hlásit k Topolánkovi

a brunátnej Vlček, kterj už na začátku zasedání asi 3x okřikoval poslance, ať se zklidněj a vyhrožoval, že nezaháji, dokud nebude klid a pořádek:"Pane poslanče Urbane, na chvíli Vás přeruším a chtěl bych upozornit členy vlády, že podle.. (nějaký číslo paragrafu) mám právo vykázat poslance, kteří se nechovají důstojně."

tak třeba to Paroubek nějak uhádá na remízu :)
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    LEGI: To mě taky zaujalo....
    (případně jak Zaorálek teď hřímá o EU předsednictví a jak na to nová vláda kašle, když třeba zrovna Bursík poslední dobou nemluví o ničem jiném...)

Celkově slušný panoptikum...
    LEGI
    LEGI --- ---
    znáte někdo "standartní metodiku stanovování deficitu státního rozpočtu"
    pan Sobotka mě teď ohormil větou, že dle této metodiky byly největší schodky rozpočtu za vlád ODS

vim, že se leccos skrývalo do ČKA, ale stejně už jen čekám, až Sobotka deklaruje, že znakem ČSSD odjakživa byl modrej pták
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    VANEK: Navíc, argument, že voliči volili Melčáka a Pohanku jako členy sociální demokracie z úst člověka, který před volbami rovněž nevytvořil Levý blok se společnou kandidátkou (socdem a komo) a ještě před definitivním výsledkem voleb zacházel s mandáty komunistů jako s vlastními nemohu zcela brát vážně...
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    VANEK: to je skoro jako kdybys řekl, že někdo znal, dejme tomu, Bernsteinovu West Side Story lépe než Bernstein samotný...
    LEGI
    LEGI --- ---
    Ministryně kultury Helena Třeštíková je připravena
    rezignovat na svoji funkci, pokud bude muset pod politickým nátlakem
    jmenovat náměstkem člověka, kterého již dříve odmítla (Formánek). Třeštíková to dnes
    oznámila novinářům.
    VANEK
    VANEK --- ---
    JESSIEATREIDES: Fakt, že Cepl byl v komisi pro přípravu ústavy, nedává jeho politickým názorům o nic větší posvěcení než těm Jiřího Vlacha, Daniela Kroupy nebo Pavla Zářeckého.

JESSIEATREIDES: V 70.

BALVAN42: Právě že nenavštěvuju.
    BALVAN42
    BALVAN42 --- ---
    VANEK: navštěvuješ divný kavárny :))
    TERA
    TERA --- ---
    Tak Tak
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    a ještě kousek z rozhovoru mezi Janem Tunou a Paroubkem (pro další debaty na toto téma IMHO povinná četba):

Jan TUNA, moderátor
    Říká Jiří Paroubek v Press klubu na Frekvenci 1. Pane předsedo, já si vás trošku vyzkouším. Pamatujete si ještě jako čerstvý poslanec poslanecký slib?

Jiří PAROUBEK, poslanec, předseda ČSSD
    Tak zhruba asi ano, protože ty poslanecké sliby, pokud jsem si četl ústavy od roku 1920, tak jsou zhruba stejné. Slibuju na svou čest a svědomí a tak dále.

Jan TUNA, moderátor
    A co slibujete? Co slíbil každý poslanec?

Tak asi věrnost republice především.

Jan TUNA, moderátor
    Věrnost republice?

Tak to je v ústavě z roku 1920, tak bych musel asi pátrat více v paměti nebo v dnešní ústavě. V tuto chvíli zvedá tygří bestie obočí a píše SIC!!!

Jan TUNA, moderátor
    Tak já vám to připomenu. Svůj mandát budu vykonávat v zájmu všeho lidu a podle svého nejlepšího svědomí a vědomí. Právě na to ústavní odborníci upozorňují, například bývalý ústavní soudce Vojtěch Cepl, který říká, že poslanci by neměli hlasovat podle toho, jak jim řekne strana, ale podle svého svědomí a vědomí, že jim to přímo jejich poslanecký slib a ústava nařizuje.

Tak víte, to je jedno hledisko. Druhé hledisko je, k čemu by pak byly volební programy a volební kampaně a vůbec politické strany, když by tedy si poslanec mohl dělat, co by chtěl a nerespektoval by volební program té které strany a hlasoval by si mýrnyx týrnyx, s kým ho napadne a o čem ho napadne. Prostě něco jako určitá kázeň je potřeba, aby byla. To je tak v sousedním Německu, v Rakousku, v každé zemi, to není žádný komunistický vynález.

odkaz: http://www.cssd.cz/dokumenty/s7690/cssd-v-el-mediich/a7996.html
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam