• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HAWLISDomácí zprávy a komentáře - co se stalo, co se děje a co bude dál
    MUCKER
    MUCKER --- ---
    týýý jo. to je napínavý
    PATEJL_CZ
    PATEJL_CZ --- ---
    //MUCKER: 16:15 - Z KULOÁRŮ
    Dlouhá poslanecká diskuse škodí zdraví, varuje ministr zdravotnictví České republiky. Podobný nápis by si pro dnešní den mohl viset nad vchodem do českého parlamentu. "Dlouhé sezení v uzavřené místnosti samozřejmě škodí zdraví, zejména ve chřipkovém období," říká ministr zdravotnictví Tomáš Julínek a odchází na čerstvý vzduch do poslaneckého bufetu. Právě chřipkou a nachlazením prý trpí značná část poslanců. Mezi nimi i premiér Topolánek. Informuje redaktor HN Robert Břešťan.
    MUCKER
    MUCKER --- ---
    // 16:11 - Z bufetu poblíž jednacího sálu už zmizelo veškeré jídlo, na odbyt jdou nyní i malá balení zmrzlin a jogurty, které při běžných zasedáních nejdou politikům příliš pod nos. Uklízečky už poněkolikáté obchází zázemí sálu a plní pytle s odpadky.
    MAIMONIDES
    MAIMONIDES --- ---
    Koneckonců, můžou tam hrát world of warcraft.
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    LEGI: Mají tam mít PDAčka a číst si na nich nějakou hodnotnou literaturu. Slyšel jsem, že špunty do uší taky skýtají výraznou úlevu ;-)
    LEGI
    LEGI --- ---
    no odsouhlasili si, že budou klidně rokovat i po 21:00 večer a že klidně bude úředním dnem sobota, což je něco neslýchaného..
    takže kdo ví, jak to vůbec bude..
    třeba Paroubek hraje na únavu koaličního materiálu - minimálně Třeštíková musí bejt nešťastná, když jednou odmítnla nějakej chat na zprav. serveru "protože nechce plýtvat časem, který může věnovat práci"
    YELLO
    YELLO --- ---
    No já nevím, tak ne za OT, tak prostě za mudrování. Každopádně už by měly skončit projevy a nastoupit činy, skoro osm měsíců je dost, ne? :-)
    LEGI
    LEGI --- ---
    YELLO: proč ot
    pěknej příspěvek :)
    YELLO
    YELLO --- ---
    Sorry za OT.
    YELLO
    YELLO --- ---
    LEGI: Podle toho, co jsem z jeho vystoupení slyšel já, má pan prof. Jičínský stejný problém jako většina intelektuálů - nejdřív něčemu srdcem uvěří a pak o tom s pomocí rozumu a jasných argumentů přesvědčuje ostatní, i když by s pomocí stejného rozumu a stejně jasných argumentů mohl mluvit i opačně, stačilo by dát důraz na jiná fakta. Ale věřím mu, že to dělá z přesvědčení, na rozdíl od Ratha.
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    jinak, v souvislosti se včerejší debatou na téma přeběhlíci:

dokáže si Petřík Fischerů či další zastánci názoru, že Melčák s Pohankou zradili, představit obdobnou situaci s Paroubkem na Topolánkově místě? Kdyby se našel jeden člověk v ODS a jeden dva dejme tomu v KDU-ČSL nebo v SZ, myslíte, že by je Paroubek nazýval odpadlíky? Dám svou skvostnou pravačku do ohně za to, že nikoliv... Odkazoval by na ústavní právo poslance hlasovat, jak mu přikazuje jeho vědomí a svědomí.
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    jedna věc je transformace, další úniky do soukromých kapsiček (a ty se děly jak za ods, tak za vlády čssd); sobotka kromě toho opomíjí skutečnost, že česká koruna v roce 1995, dejme tomu, byla někde jinde než v roce 2006...

Kromě toho se nyní nacházíme v období historicky největšího růstu HDP a náš deficit je obrovský a stále se zvyšuje... Sobotka by potřeboval zavěsit za koule někam do průvanu...
    LEGI
    LEGI --- ---
    _BENNY: já bych mu narval do chřánu jeden mikrofon po druhym .. :)
    mno ale pan prof. Jičínský - aspoň z toho, co sem slyšel - je rozumnej a jeho argumenty byly jasný.
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    PONKIE: Náklady za transformaci by ovšem musela nést jakákoli vláda (pravda, můžeme se dohadovat, jestli to opravdu muselo být 0,5 bn a ne třeba o pěkných pár miliard méně, ale to už je stejně passé.)
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    Rath: daně a solidarita jsou tmelem společnosti!

:)))
    LEGI
    LEGI --- ---
    PONKIE: jasně, dík za potvrzení tak nějak tušeného
    PONKIE
    PONKIE --- ---
    LEGI: Problem s deficity za vlad ODS byl v tom, ze spousta vydaju se do nej nezapocitavala a byla "skryta" v ruznych vladnich agenturach. Zejmena slo o naklady na transformaci.
    LEGI
    LEGI --- ---
    Rath!!!!
    jako já bejt ODSákem, tak si do kuloáru na vodítku přivedu Macka a když Rath začne otvírat držku, tak bych významně odešel z jednacího sálu a rachtil klíčema od řetězů, na kterých by se macek zmítal, už patřičně navnaděn Rathovym halsem
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    Jinak např. na http://aktualne.centrum.cz/domaci/politika/clanek.phtml?id=335199&tro450_0_0 mají online pokrytí a co to tak zatím sleduji v TV i na aktuálně, tak se mi zdá, že celkem rozumně vypichují ty "podstatnější" body toho, co se tam plká a děje...
    LEGI
    LEGI --- ---
    hehehehe to je komiedie..
    Milan Urban:"Jádro je vlastně obnovitelný zdroj."

okamžitě se za nim začal popadat za břicho Bursík, začal hlásit k Topolánkovi

a brunátnej Vlček, kterj už na začátku zasedání asi 3x okřikoval poslance, ať se zklidněj a vyhrožoval, že nezaháji, dokud nebude klid a pořádek:"Pane poslanče Urbane, na chvíli Vás přeruším a chtěl bych upozornit členy vlády, že podle.. (nějaký číslo paragrafu) mám právo vykázat poslance, kteří se nechovají důstojně."

tak třeba to Paroubek nějak uhádá na remízu :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam