• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HAWLISDomácí zprávy a komentáře - co se stalo, co se děje a co bude dál
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    ve Zlíně jsou i socani vcelku normální.... ;o))) zlaté město!

a je čas na komentář, co komentář, takový komentáříček:

NEVER MORE Ladislava Horáčka, nakladatelství Paseka:

Celé léto běhal Jiří Paroubek po sněmovně a sháněl přeběhlíky. Prezidentovi neustále vzkazoval: Pověřte mne. Sestavím vládu s většinovou podporou. Činil se, aby pod svá otcovská křídla schoval nějakého přeběhlíka či zrádce. Stačil by jeden konstruktivní politik (tak se tenkrát zrádci a přeběhlíci jmenovali), k tomu jednotní komunisté a král Jiří by znovu usedl na trůn. Když to dopadlo obráceně, byli "konstruktivní poslanci" přejmenováni na "přeběhlíky a zrádce". Jak prosté, milý Watsone! Proč velký ochránce mravnosti v politice neřekl už v létě: hledám pár přeběhlíků a zrádců, je mi jedno, zda to bude pan Kalousek, nebo Brousek, chci vládnout? Proč nepřistoupil na jedinou seriózní možnost - předčasné volby?

;oDDD

LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    RETAL: další důkaz toho, že Paroubek je patologický případ a je třeba udělat vše pro to, aby z politiky zmizel...
    RETAL
    RETAL --- ---
    z jiného soudku:
    Paroubek: pro vyloučení Melčáka udělám všechno
    ...Miloše Melčáka zlínští sociální demokraté podle Paroubka nevyloučili proto, že má v tamní organizaci spoustu příbuzných. Paroubek to odpoledne řekl na krajské konferenci ČSSD v Olomouci.
    ...
    Paroubek také ve čtvrtek obvinil zlínskou organizaci, že eviduje černé duše, tedy členy, kteří jsou ve straně jen formálně. Předseda tamní organizace Zdeněk Szpak to odmítl.
    "Vyjádření pana předsedy se mohu jen zasmát," řekl o Paroubkovi.
    RETAL
    RETAL --- ---
    nepoznám, odhaduju
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    jak poznas duveryhodne podezreni?
    RETAL
    RETAL --- ---
    FIN: Ano!!!
    Pokud se objeví důvěryhodné (tj. ne očividně vykonstruované) podezření, že politik spáchal nějakou nekalost, jsem zastáncem presumpce viny, nebo jasněji vyjádřeno - měl by se vzdát důležitých funkcí, alespoň dokud obvinění nebude vyjasněno.

S tím příkladem s retalem jsem tě nepochopil. Jsem politik? Byl jsem zvolen do veřejné funkce? O ničem nevím.

Jinak díky za doporučení. ;)
    FIN
    FIN --- ---
    RETAL: "V politice ale preferuji presumpci viny"

cože???

takže až mi někdo řekne "ten retal, ten si na nyxu řeší své kauzy", mám tě pokládat za zištného hajzla, dokud mi neodkážeš, že nejsi?

pokud ano, směle do toho. ale spíš bych doporučoval změnu náhledu.
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    HARALD: Navíc ta sekretářka fakt nevypadá jako bohyně krásy.
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    FIN: Měl jsem logickou námitku vůči Tomasovu tvrzení. Nic víc, nic míň. Čunek skoro celý týden nedokázal tu shodu okolností vysvětlit, měnil verze, atd. - což ovšem neznamená, že je vinen, jen že je mediálně nešikovný.
    HARALD
    HARALD --- ---
    RETAL: Přiznám se, že nesleduju celou kauzu příliš podrobně, ale malá osobní zkušenost: Zrovna dneska jsem si dával do pořádku "papíry" - všechny výpisu z účtu, stavební spoření, věci do práce, nájemní smlouva a podobně. Tyhle věci mám všechny zaarchovované za posledních deset let a řekl bych, že je mám organizované velmi dobře. Jejich organizace mi dvakrát do roka vezme pár hodin času a stejně bych měl problém v nich najít nějaké události staré třeba 8 let.
    Takže fakt, že Čunek změnil informaci o tom odkud konkrétně byly peníze, které použil před několika lety, zejména pokud měl skutečně podklady na Vsetíně (a pokud v nich neměl dokonalý pořádek), mi nepřijde nesrozumitelná.

Co se týče výpovědi sekretářky, která se ozývá po pár letech o korupci a potom i o sexuálním obtěžování, mi přijde značně nedůvěryhodné. Možná mluví pravdu, nevidím do hlavy ani jí, ani Čunkovi, ale zatím mi přijdou všechna obvinění tak nedůvěryhodná a vykonstruopvaná, že mi přijde hloupé, aby kvůli nim rezignoval.
    SADSOUL
    SADSOUL --- ---
    RETAL: Kdybych se v podobných situacích dával na osobní dojem, odsoudil bych spoustu ,,odsouzení nehodných". Osobní dojem nemá pro mě žádné opodstatnění, pokud chci rozhodnout která strana je v právu.

Masáž ze strany médií je věc druhá. To že média přijaly jako normu zveřejňování podobných informací v podobné formě, podvědomě tím ovlivňují i činnost právního systému. Ten totiž nikdy nebude fungovat dokonale.
    RETAL
    RETAL --- ---
    FIN: Samozřejmě, ale ve chvíli, kdy ani jeden z nás důkazy nemá, se přikláním k osobnímu dojmu. :)

NINE_OF_NINE: Asi jsem viděl reportáž, kde zase působila dobře. Nevhodné pasáže byly přestříhány nebo natočeny víckrát. Co já vím :)

FIN: Ale v tomhle se vůbec neshodneme. Co do trestního práva platí presumpce neviny. V politice ale preferuji presumpci viny. Patří to IMHO k vyspělé politické kultuře. Ten, na koho se věci sypou jako na Čunka, by jinde pravděpodobně už odstoupil.
    SADSOUL
    SADSOUL --- ---
    To jo. A jak se oblíká?
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    NINE_OF_NINE: no, na čunka je to až moc "kočka"... nebavíme se tady o bradu pittovi.
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    přikláním se k Finovi, důvěryhodně na mě nepůsobí ani jeden z nich, sekretářka dle mého osobního názoru neměla čekat - je-li to pravda, na druhou stranu se úplatkářství prokazuje dost špatně :o/

s tím obtěžováním nevím... ale znám spoustu typů, co když si dají dvě piva, tak mají najednou pocit, že jsou neodolatelní a chovají se dost nepatřičně...
    těžko říct...
    FIN
    FIN --- ---
    LONESTAR: jak u koho.
    RCR
    RCR --- ---
    FIN: v tom se dokonale shodnem
    RETAL: ja zas v telce videl reportaz, kde ji spousta pracovniku radnice rubala hlava nehlava, takze zalezi na reporterovi co chce natocit.
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    FIN: "těm co s náma kamarádí" je třeba prokazovat vinu, zatímco "ti co je nemáme rádi" musí prokazovat svou nevinu - to tě tady překvapuje? :-(((
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    k Čunkovi malá poznámka z Viditelného Macka:
    Přece H&B Real musí mít účetnictví. Vybrala peníze v hotovosti - ve výpise z účtu to je, musí to být zaneseno do pokladny. A z té se to nemohlo ztratit - zase musí být podloženo účetnictvím, kdo ty peníze použil a na co. Proč se firma nařčená z úplatkářství neozve a nenabídne novinářům nahlédnout do účetnictví
    A já jen dodám - proč se na to neptají "hlídací psi demokracie"? A policie? Prostá kontrola z finančáku by mnohé vyjasnila...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam