• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HAWLISDomácí zprávy a komentáře - co se stalo, co se děje a co bude dál
    Sledujete také spřízněné kluby Zahraničněpolitické události, Evropská unie a Ruská Federace - události a vývoj dnes a zítra...?
    ---
    Ústava České republiky
    ---
    Zajímejte se, kdo je a jak hlasoval váš poslanec (vyhledávání podle krajů) a váš senátor (podle volebních obvodů)

Nejvíce ze všech se mi líbili dva hoši, kteří nesli na tyčích prázdný průhledný igelit bez jakéhokoli znaku. Opravdu, to mi připadalo jako naprosto nejvýstižnější politické heslo dneška.

Závazná pravidla: Toto je odborný klub. Pokud přímo z URL nebo automaticky doplněného titulku není jasný obsah linkovaného článku, uveďte shrnutí sami. OT a posty s nízkým poměrem signál/šum se mažou, vaše názory patří do Debaty k news. Vystříhejte se vlastních komentářů, které jsou zjevně zbytečné a provokující. A názory bloggerů taky mívají do přínosných komentářů taky hodně daleko...

rozbalit záhlaví
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    HARALD: Navíc ta sekretářka fakt nevypadá jako bohyně krásy.
    HARALD
    HARALD --- ---
    RETAL: Přiznám se, že nesleduju celou kauzu příliš podrobně, ale malá osobní zkušenost: Zrovna dneska jsem si dával do pořádku "papíry" - všechny výpisu z účtu, stavební spoření, věci do práce, nájemní smlouva a podobně. Tyhle věci mám všechny zaarchovované za posledních deset let a řekl bych, že je mám organizované velmi dobře. Jejich organizace mi dvakrát do roka vezme pár hodin času a stejně bych měl problém v nich najít nějaké události staré třeba 8 let.
    Takže fakt, že Čunek změnil informaci o tom odkud konkrétně byly peníze, které použil před několika lety, zejména pokud měl skutečně podklady na Vsetíně (a pokud v nich neměl dokonalý pořádek), mi nepřijde nesrozumitelná.

Co se týče výpovědi sekretářky, která se ozývá po pár letech o korupci a potom i o sexuálním obtěžování, mi přijde značně nedůvěryhodné. Možná mluví pravdu, nevidím do hlavy ani jí, ani Čunkovi, ale zatím mi přijdou všechna obvinění tak nedůvěryhodná a vykonstruopvaná, že mi přijde hloupé, aby kvůli nim rezignoval.
    SADSOUL
    SADSOUL --- ---
    RETAL: Kdybych se v podobných situacích dával na osobní dojem, odsoudil bych spoustu ,,odsouzení nehodných". Osobní dojem nemá pro mě žádné opodstatnění, pokud chci rozhodnout která strana je v právu.

Masáž ze strany médií je věc druhá. To že média přijaly jako normu zveřejňování podobných informací v podobné formě, podvědomě tím ovlivňují i činnost právního systému. Ten totiž nikdy nebude fungovat dokonale.
    RETAL
    RETAL --- ---
    FIN: Samozřejmě, ale ve chvíli, kdy ani jeden z nás důkazy nemá, se přikláním k osobnímu dojmu. :)

NINE_OF_NINE: Asi jsem viděl reportáž, kde zase působila dobře. Nevhodné pasáže byly přestříhány nebo natočeny víckrát. Co já vím :)

FIN: Ale v tomhle se vůbec neshodneme. Co do trestního práva platí presumpce neviny. V politice ale preferuji presumpci viny. Patří to IMHO k vyspělé politické kultuře. Ten, na koho se věci sypou jako na Čunka, by jinde pravděpodobně už odstoupil.
    SADSOUL
    SADSOUL --- ---
    To jo. A jak se oblíká?
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    NINE_OF_NINE: no, na čunka je to až moc "kočka"... nebavíme se tady o bradu pittovi.
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    přikláním se k Finovi, důvěryhodně na mě nepůsobí ani jeden z nich, sekretářka dle mého osobního názoru neměla čekat - je-li to pravda, na druhou stranu se úplatkářství prokazuje dost špatně :o/

s tím obtěžováním nevím... ale znám spoustu typů, co když si dají dvě piva, tak mají najednou pocit, že jsou neodolatelní a chovají se dost nepatřičně...
    těžko říct...
    FIN
    FIN --- ---
    LONESTAR: jak u koho.
    RCR
    RCR --- ---
    FIN: v tom se dokonale shodnem
    RETAL: ja zas v telce videl reportaz, kde ji spousta pracovniku radnice rubala hlava nehlava, takze zalezi na reporterovi co chce natocit.
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    FIN: "těm co s náma kamarádí" je třeba prokazovat vinu, zatímco "ti co je nemáme rádi" musí prokazovat svou nevinu - to tě tady překvapuje? :-(((
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    k Čunkovi malá poznámka z Viditelného Macka:
    Přece H&B Real musí mít účetnictví. Vybrala peníze v hotovosti - ve výpise z účtu to je, musí to být zaneseno do pokladny. A z té se to nemohlo ztratit - zase musí být podloženo účetnictvím, kdo ty peníze použil a na co. Proč se firma nařčená z úplatkářství neozve a nenabídne novinářům nahlédnout do účetnictví
    A já jen dodám - proč se na to neptají "hlídací psi demokracie"? A policie? Prostá kontrola z finančáku by mnohé vyjasnila...
    NINE_OF_NINE
    NINE_OF_NINE --- ---
    RETAL:to myslis vazne? Staci se podivat na tu reportaz na idnesu a je krasne videt jak prerusi vypoved jako ze ji to trapi uslysi spouste fotaku pozu jeste vic prozije.To ze by Cunka pritahovala si taky nedokazu predstavit :-D
    FIN
    FIN --- ---
    WITTGENSTEIN: i ty, brute? dokazuje se vina - ne nevina. orgány spravedlnosti musí dokázat čunkovi, že vzal úplatek.

to se tady všichni zbláznili? osobně je mi nesympatický až až, ale přesto musím respektovat princip "dokazuje se vina, ne nevina".
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    TOMAS: Proboha, JAK vyvrátil? Čunek jen ukázal, že měl doma větší hotovost, tj. že to měl odkud vzít. To ještě ale vůbec neznamená, že by nemohl od té realitky vzít jiné peníze.
    (Sotva se to prokáže, ale to je věc jiná.)
    TOMAS
    TOMAS --- ---
    FIN: a nastavaji situace, kdy nekomu na dukazech naopak nezalezi... ono v dobe celosvetoveho spiknuti muze byt preci vsechno podvrh :-(
    FIN
    FIN --- ---
    RETAL: může být - jenže na osobním dojmu nezáleží. jak oba víme, záleží jen a jen na důkazech.
    RETAL
    RETAL --- ---
    FIN: Z televize na mě působí jeho sekretářka o řád důvěryhodněji. (byla s ní jakási reportáž kvůli údajnému Čunkovu obtěžování)
    FIN
    FIN --- ---
    RCR: přesto stále platí presumpce neviny - je nevinen, dokud mu viína nebude dokázána. v současné chvíli jsou oba - čunek i sekretářka - důvěryhodní zhruba stejně: jen málo.
    RCR
    RCR --- ---
    TOMAS: Vyvracel to az prilis dlouho a pravost tech dokumentu se zatim pokud je mi znamo zkouma.
    TOMAS
    TOMAS --- ---
    PUPEK: repeat... jaky uplatek?? Myslis obvineni jeho sekretarky, ktere Cunek vyvratil original dokumenty o jejich puvodu?? Té sekretářky, která ho pak pro změnu obvidila ze sexuálního obtezovani?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam