• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HAWLISDomácí zprávy a komentáře - co se stalo, co se děje a co bude dál
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    RETAL: Nevim, nejak se mi to nezda.
    RETAL
    RETAL --- ---
    AXTHEB: Ano, to je přesně demokracie. :)
    VIR_KENNY
    VIR_KENNY --- ---
    banda novinaru, vypis z konta a pra svedku.
    Nevim, u remeslnika pochopim, ze si doma skudli penize z melouchu (i kdyz pul melounu?) ale u verejneho politika co ma za odpovednost verejne finance se mi to zda hoodne spatne. Ten ma mit alespon danova priznani v poradku a uz to proste vkladem na svuj osobni (to je ale vul!!!) ucet v hotovosti pul mega?
    Cunek asi nepatri mezi nejchytrejsi lidi.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    No pokud je nevinen, tak nevidim duvod, proc by mel odstupovat. To je pak demokrace, kdyz na sesazeni politika staci banda novinaru?
    YAKOBO
    YAKOBO --- ---
    Tak vam nevim, ale kauza Cunek mi silne pripomina kauzu Gross, cim vice na tom premyslim, zjistuju, ze oba pripady jsou si velice podobne Slo o podobnou castku oba pani, vysvetluji puvod penez velmi nesikovne. Pravda Cune(k) v tom tolik netape.
    Bohuzel se ukazuje jaka je politicka kultura v Cr, v jine "zavedenejsi" zemi, by politik po podobnych obvinenich odstoupil. . .
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    Objektivita a důvěryhodnost zhrzených exmilenek je opravdu příslovečná... ;-)))

a ohledně Čunka mi přijde divné načasování celé akce - že zrovna ve chvíli, kdy se stal předsedou lidovců a ministrem (navíc dva dny před hlasováním o vládě) se najednou z ničeho nic objeví obvinění z úplatku, který údajně přijal před x lety... přinejmenším podivné :-(

BTW jedna (zcela jistě vymyšlená, nepravdivá a pomlouvačná ;-)) teorie připesuje autorství antičunkovské kampaně Cyrilu Svobodovi...
    FIN
    FIN --- ---
    zkrátka, že smrdí oba.
    FIN
    FIN --- ---
    a možná bude mít pravdu - je totiž další starou pravdou, že když má někdo zcela čisté svědomí, nemusí mlžit a prohlásí "ne, to není pravda".

osobně bych řekl, že čunek čistý nebude (ale dokud se to nedokáže, nelze jej považovat za odsouzeného) a také bych řekl, že paní sekretářka musela něco málo vědět a nějaký čas držela-mlčela a vylezla, až když se jí to hodilo. asi tak.
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    VANEK: typická ukázka mediální manipulace :-(((
    "neohradil se dostatečně důrazně = něco pravdy na tom určitě bude...", pomyslí si běžný vohnout...
    VANEK
    VANEK --- ---
    RETAL: Viz také http://zpravy.idnes.cz/mfdnes.asp?v=028&r=udalosti_a_polia&c=677279 :-)

A samozřejmě trestné je akorát neoznámení nejzávažnějších zločinů; úplatky v tom asi nebudou.
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    ve Zlíně jsou i socani vcelku normální.... ;o))) zlaté město!

a je čas na komentář, co komentář, takový komentáříček:

NEVER MORE Ladislava Horáčka, nakladatelství Paseka:

Celé léto běhal Jiří Paroubek po sněmovně a sháněl přeběhlíky. Prezidentovi neustále vzkazoval: Pověřte mne. Sestavím vládu s většinovou podporou. Činil se, aby pod svá otcovská křídla schoval nějakého přeběhlíka či zrádce. Stačil by jeden konstruktivní politik (tak se tenkrát zrádci a přeběhlíci jmenovali), k tomu jednotní komunisté a král Jiří by znovu usedl na trůn. Když to dopadlo obráceně, byli "konstruktivní poslanci" přejmenováni na "přeběhlíky a zrádce". Jak prosté, milý Watsone! Proč velký ochránce mravnosti v politice neřekl už v létě: hledám pár přeběhlíků a zrádců, je mi jedno, zda to bude pan Kalousek, nebo Brousek, chci vládnout? Proč nepřistoupil na jedinou seriózní možnost - předčasné volby?

;oDDD

LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    RETAL: další důkaz toho, že Paroubek je patologický případ a je třeba udělat vše pro to, aby z politiky zmizel...
    RETAL
    RETAL --- ---
    z jiného soudku:
    Paroubek: pro vyloučení Melčáka udělám všechno
    ...Miloše Melčáka zlínští sociální demokraté podle Paroubka nevyloučili proto, že má v tamní organizaci spoustu příbuzných. Paroubek to odpoledne řekl na krajské konferenci ČSSD v Olomouci.
    ...
    Paroubek také ve čtvrtek obvinil zlínskou organizaci, že eviduje černé duše, tedy členy, kteří jsou ve straně jen formálně. Předseda tamní organizace Zdeněk Szpak to odmítl.
    "Vyjádření pana předsedy se mohu jen zasmát," řekl o Paroubkovi.
    RETAL
    RETAL --- ---
    nepoznám, odhaduju
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    jak poznas duveryhodne podezreni?
    RETAL
    RETAL --- ---
    FIN: Ano!!!
    Pokud se objeví důvěryhodné (tj. ne očividně vykonstruované) podezření, že politik spáchal nějakou nekalost, jsem zastáncem presumpce viny, nebo jasněji vyjádřeno - měl by se vzdát důležitých funkcí, alespoň dokud obvinění nebude vyjasněno.

S tím příkladem s retalem jsem tě nepochopil. Jsem politik? Byl jsem zvolen do veřejné funkce? O ničem nevím.

Jinak díky za doporučení. ;)
    FIN
    FIN --- ---
    RETAL: "V politice ale preferuji presumpci viny"

cože???

takže až mi někdo řekne "ten retal, ten si na nyxu řeší své kauzy", mám tě pokládat za zištného hajzla, dokud mi neodkážeš, že nejsi?

pokud ano, směle do toho. ale spíš bych doporučoval změnu náhledu.
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    HARALD: Navíc ta sekretářka fakt nevypadá jako bohyně krásy.
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    FIN: Měl jsem logickou námitku vůči Tomasovu tvrzení. Nic víc, nic míň. Čunek skoro celý týden nedokázal tu shodu okolností vysvětlit, měnil verze, atd. - což ovšem neznamená, že je vinen, jen že je mediálně nešikovný.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam