• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MOUNTBATTENSecond handy, "sekáče" - kde se levně a dobře oblíct?
    MARINNE
    MARINNE --- ---
    RANDOM_NIGHT: No väčšina ľudí nesleduje, módu, alebo nebodaj dizajn. Takže odkiaľ získa priemerná žena povedomie o tom, čo je kvalitná značka a čo nie? Z ulice, z časopisov a od ľudí okolo seba. Väčšina obchodov v ČR je buď predražený low cost, alebo potom máme "posh" značky (Gucci, Miss Sixty, Guess). Veci medzitým nie sú moc známe a teda pre priemernú ženu nie sú dosť dobre zaraditeľné.
    ADD
    ADD --- ---
    MARINNE: Jenže většina lidí hledá podle značek, takže na ty neznámé se vůbec neprokliká.
    MARINNE
    MARINNE --- ---
    ADD: kvalita sa imho pozná vypracovaním, takže najviac záleží na to, ako príčetne dotyčná produkt odfotí a popíše materiál (lebo !príjemný na dotyk" môže byť kašmír aj akryl)
    MAKII
    MAKII --- ---
    Sháním nějaký pěkný černý trench coat, velikost asi 36, můžete mi prosím poradit kam se podívat? Praha, díky.
    ADD
    ADD --- ---
    SOLEI: To je ovšem pochopitelné, že neznámou značku lidé nechtějí kupovat - nevědí, že je kvalitní. Navíc na mmb funguje hledání podle značek a protože si to nemůžeš vyzkoušet, bereš to, co znáš a víš, že ti to sedí. Občas tam zkusím zadat i menší butiky, které mám ráda - ale je to naprostá náhoda, když se tam něco objeví. Na mmb vede, alespoň podle mých zkušeností, Next, CaA, HaM,... Na druhou stranu jsem tam nedávno koupila nové triko Icebreaker, které paní prodávala jako jako "svetr Ice" za deset procent ceny.
    FRANCINE
    FRANCINE --- ---
    NUFINKA: zkusit můžeš i Votoč vohoz (když už se jednou člověk donutí to naházet někam na net, tak ať máš víc šancí;)).
    votocvohoz.cz - Burza oblečení a doplňků! Prodávej, nakupuj, vyměňuj, daruj a dostávej!
    http://www.votocvohoz.cz/
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    NUFINKA: jo, matky si tam nakupujou i pro sebe
    NUFINKA
    NUFINKA --- ---
    SOLEI: problem je v tom ze velikost je damska ne detska i tak na mimi? asi pozkoumam tamno registraci...
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    ADD: Já nevím jak to tam funguje, když se sestra stěhovala z Bruselu a věděla, že má věci které už nosit nebude tak prodávala... např. značkové luxusní šaty z kašmíru Alberta Ferreti, se neprodaly ani za zlomkovou cenu. To samé s botama. Ale triko z Nextu letělo během několika hodin. Ty šaty prodávala jenom o tři stovky dráž než to obyčejné tričko. Takže si myslím, že můžeš mít sebekvalitnější hadr, ale na českém trhu pokud tu značku nikdo nezná tak prostě uspěješ s trikem z HandM líp než s opravdovým luxusem a místo originálu z modelové konfekce si lidi raději koupí fake od Guuccii
    ADD
    ADD --- ---
    SOLEI: Já zatím na mmb jen nakupuju, ale vidím, že zajímavé kousky tam dlouho nevydrží. Kupodivu nejrychleji mizí boty. Podle mě má smysl nabízet věci různé kvality v odpovídající ceně - spousta lidí je ochotných koupit hromadu levných triček, když rekonstruují byt a vědí, že za měsíc to budou muset vyhodit. I na bazarech funguje obchodnický fígl "k nákupu nad 300 Kč tričko zdarma".
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    NUFINKA: Mno, jestli ti na těch věcech až tak moc nezáleží, tak se vybodni na aukro tam se stejně za vyvěšení inzerátu platí. Udělej hromádku, vyfoť to a dej to na mimibazar - ve stylu 5 hezkých triček za stovku a máš to mnohem levnější a jednodušší. Na aukru se stejně dají prodat jenom "značkový hadry" rychlost prodejnosti je na mmb stejná.
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    SOLEI: tak to taky, orvané věci by mne tam nenapadlo tahat, ale každý to vidí jinak, no
    jako zákazníka mne tuhle dostala holka na blešáku na Tyláku, sukně sice pěkné barvy, ale dost amatérsky zabraná v pase, takže to nešlo opravit a s flekem a za stovku, na druhé straně jsem tam jindy koupila dost dobré kousky za pěkné ceny
    NUFINKA
    NUFINKA --- ---
    SOLEI: Ze nekteri nejsou soudni o tom ani po tom...

    tak to vidim tak, ze budyto se donutim to nahazet na aukro nebo to vyhodim
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    NUFINKA: Já mám oproti Morain opačnou zkušenost, jen jako kupec - onošené otrhané ještě špinavé a chtějí za to víc peněz než bys v některých případech dala za věc novou.
    DNF
    DNF --- ---
    MOIRAIN: zadarmo je drahy, idelane s dovozem, a co nechci si zase muzes odvezt :D
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    NUFINKA: moje sporá zkušenost je, že by to lidi chtěli nejradějc zadarmo, přestože jsou ty věci kvalitní, neonošený, nebo rovnou nový a za pár desetikorun
    NUFINKA
    NUFINKA --- ---
    Ma tady nekdo zkusenost s prodejem na blesacich? Mam tu stale hodne kalhot a dalsich odevu casto temer netknutych po dcerach (nenechte se mylit, jde o dospelou vel 34 - 38), aukro je desne zdlouhave a v teto velikosti je tam hodne previs. Stale ve mne bojuje sporivec s chuti nevyhodit to a lenoch.
    BLONDYNKA
    BLONDYNKA --- ---
    GUDRUN: Skvělá. Vyšlo nám počasí, úplně jsme odstavily práci, opravdu jsme celý den jen bohapustě prohrabávaly hadry a boty a mezitím si dávaly za odměnu kafíčka, pizzu a zapiknikovaly u Second Hand Landu na trávě :-)) Jsem z toho docela rozjásaná, protože takové volno je mi hodně vzácné (pochopí jen matky malých parchošů :-))
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    BLONDYNKA: to zni jako dobra jizda!
    BLONDYNKA
    BLONDYNKA --- ---
    LUCIASHECK:
    PETATA:
    MOUNTBATTEN:

    Dámy, díky za opravdu užitečné rady. Prolezly jsme včera ve čtyřech Zlatníky, Točnou, celou Lidickou a Nádražní, jsem o dva tisíce lehčí a mám asi čtyři kila hader, botů a kabelek :-) Akorát dneska sotva pletu nohama, pač jsme dorazily domů o půl dvanácté :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam