• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MOUNTBATTENSecond handy, "sekáče" - kde se levně a dobře oblíct?
    LIMONADA
    LIMONADA --- ---
    COURT: tak dobrá švadlena to asi ušije dle tvých představ, když jí vysvětlíš co ti na kabátu vadí a co od toho chceš...., myslim že dneska jsou už i avantgardnější švadleny a klině ti daj dovnitř umělěj kožuch....

    a nebo prostě koupit nějakou kvalitnější firmu, třeba freshlabels má pěkný věci
    ale upřímně, je mi uplně jedno co nosíš, mě se třeba péřovky strašně nelíběj a tim že sem si stále ještě nový kabát neušila chodim zatim v tenkých kabátcích nebo perelíně a mám prostě dva kvalitní vlněný svetry (ze sekáče=D ale prostě min. 70 procent pravé vlny)

    případě zajímavý věci sem našla třeba na etsy, ale to už je fakt o tom co chceš...a jestli si do toho cohotná něco vrazit
    COURT
    COURT --- ---
    LIMONADA: a kde bys mi tedy např. doporučila ? zakázkový a nebo jiný? Sekáče nechci, nejsem ani po těch letech schopná tam NIC pořádnéh ulovit, takže běžné věci ano, ale péřovka z Manga je to top co v sekáči ulovit dokážu. Jednou jsem si nechávala šít kabát od švadleny. látka krásná, ale opět stejné problémy - pod rukávy zafukovao, protože nebyly těsné jako je to u péřovky. Klopy jsem si nemohla zipem přitáhnout až přes pusu, a abych si hlavu schovala pod teplou kožíškovou kapuci, to u kabátu prostě neexistuje... no asi jsem taky hodně velký zimomřivec. Bundám jsem se dlouho bránila, jenže dokud jsem nosila kabáty, vypadalo to příšerně, protože pod nimi jsem byla navrstvená svetry, a stejně mi táhlo rukávama, a přes kabát jsem měla omotanou vždy nějakou šílenou šálu, z níž se rozmotávat byl vždy zážitek, a stejně jsem kvůli absenci kapucy potřebovala čepici, takže elektrizující vlasy... hele, já vlastně asi nejsem typ na kabát :))
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    COURT: mno, normální to není, pokud je to dobrá věc tak většinou stačí vyčistit, tím se peří načechrá (casem slehne , peří slehne i když je jen zavřené ve skříni)


    LIMONADA: asi je to o individuální zimomrivosti, já mám velmi kvalitní kasmirovy kabát (nechávala jsem ho upravit u švadleny a ta uchala že na sekáč je to bezvadné protože je prakticky nový), a stejně by mi v něm byla zima. Jsem zmrzlá, bez peří bych se neobešla, to vytahuju už při +5.
    LIMONADA
    LIMONADA --- ---
    COURT: aha, já kabát z řetězců nikdy neměla, přijde mi to jako vyhazování peněz. měla jsem vždy vintage a nebo zakázkový, či prostě kvalitní
    a nebo teda sekáč
    COURT
    COURT --- ---
    LIMONADA: no z háemka nebo Zary maximálně - co se těch kabátů týče. ale v týhle zimě by to letos i šlo nosit, to jo, no..
    LIMONADA
    LIMONADA --- ---
    COURT: heh, nejvíc teda hřeje kožich, to je jasný, ale to mě vegelidi utlučou=D já mám na velké mrazy dubeňák (kožich z ovce) a ten teda nejde nosit, pokud nejsou mínusy, je v něm moc teplo

    jinak kvalitní vlněněj kabát imho hřeje dostatečně na většinu našich teplot, to si buď nikdy neměla fakt vlněnej kvalitní, nebo to prostě nebylo dobře ušitý....
    COURT
    COURT --- ---
    SOLEI: nojo, ale Land´s End tedy bunda řekněme z 4 tis, Zara za 2 tis. Tam už je cena asi uměrná době nošení (tisícovka na rok) a už je to spíš o popřemýšlení, zda chci mít běhe 4 let dva kabáty a nebo nosit celé ty 4 roky jen jeden... jako kdyby se mi extra líbil, tak asi jo, ale když podle mě snad neexistuje teplá zimní bunda(kabát), která by byla fakt hřejivá a byla by pěkná. (ne, ani parky se mi nelíbí. ne, kabáty fakt nehřejou tak jako péřovka. péřovka..michelin, pardon). No nemám ráda nakupování zimních svršků, to vážně ne..
    ADD
    ADD --- ---
    SOLEI: Pod Jackpot pred dvaceti lety za pet a pul tacu by se dalo nosit jen spodni pradlo a clovek by nezmrzl. :-) Akorat uz se nevlezu. :-)
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    ADD: to máš pravdu - Lacina versus dražší je fakt rozdíl. Diadora z Tesco jsem po dvou letech vyhodila , nehledě na to že mi v ní byla zima. Land's End ( výprodej za 60 liber) miluji už několik let a věřím že mi ještě dlouho bude sloužit.
    ( Zara i mango jsou šmejd, tam se s delším nošením nepočítá)
    COURT
    COURT --- ---
    necistia jsem ji nikdy a nicim. jen byla tedy ze seku..
    ADD
    ADD --- ---
    COURT: Obavam se, ze jo. Rozhodne, pokud bundu casto cistis a jde ti o dobrou izolaci. Pokud bys ji mela spis na prochazky nez do mesta, tj. se tak nespinila, vydrzi samozrejme vyrazne dele. Taky zalezi na kvalite peri, vrchni latky, podsivky, prositi... je to individualni.
    COURT
    COURT --- ---
    no, spíš jsem myslela zda je normální kupovat po dvou letech intenzivního sezonního nošení novou. tak asi jo. beztak tahle byla ze sekáče, že jo.
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    COURT: kup si práci prací gel na peří a vypere ji, peří se Chadem promasti a slehne, nacechrej jo a bude to zase dobrý.
    ADD
    ADD --- ---
    COURT: Samozrejme, ze ztraceji vyhrevnost. Jak pouzivanim (kazdym oprenim se o sedadlo...), tak predevsim kazdou navstevou cistirny. A perove bundy, narozdil od perin, nejde dost dobre dosypat. :-)
    COURT
    COURT --- ---
    prosím vás, je možné, že kabáty péřáky (Mango, Zara, apod) časem ztrácejí jaksi svou výhřevnost? Na kolik sezon tak cca vydrží? Já mám Mango ze sekáče, stál tehdy snad pětikilo, byl to jeden z nejlepších kaufů co jsem udělala. První rok skvělý, druhý rok taky, ale teď, třetí rok už se mi zdá, že nehřeje tak mocně, jak by měl. Současně ale nevím, zda je to jen můj pocit. Zda jsem si na to příliš nezvykla. Dodnes nezapomenu na okamžik, kdy jsem po dlouhých létech chození a trpění v kabátě, pod který foukalo, vzala tedy na milost tu péřovku, když tam byla za levno, a poprvé v životě se ráda procházela sněhem.. njn:)
    MASOO
    MASOO --- ---
    TANKIE_: tam sem si zakazala chodit;) Nastesti uz nemivam cestu okolo.

    Ale objevila sem tohle: https://thriftshop.cz/
    https://www.google.cz/...35!3m4!1s0x470b9484f66c4827:0xd5c83ac2a15633e3!8m2!3d50.0742248!4d14.441871
    MOUNTBATTEN
    MOUNTBATTEN --- ---
    SULTANKR: kdyz pujdes do tech Naty Saty, tak pak bez po Sokolovske na Florenc a potkas jeste 3 dalsi sekace - Textilehouse, Jako Ty a Modni kouc pry jeste existuje;)
    SULTANKR
    SULTANKR --- ---
    MOUNTBATTEN: ono to tak hipsta vyzni ale neni to tak .D.. Diky moc!
    MOUNTBATTEN
    MOUNTBATTEN --- ---
    SULTANKR: to mi prijde jako popis hustocool hipsta obleceni, takze bych zkusila takove ty frikulinske sekace, jako je Crashily (Jecna 14), Ujeta cica (Korunni 55) i Naty Saty, ale tam najdes spis "fetish" modely z lacinych materialu (takove ty polyesterove sluticky atp.)
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    Viděli jste někde jablickove zelené kalhoty?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam