• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MOUNTBATTENSecond handy, "sekáče" - kde se levně a dobře oblíct?
    DA_NIELA
    DA_NIELA --- ---
    Co je zase s Vinted? Dala jsem "koupit" snad u patnácti věcí (českých prodejců) a nic se nikde neděje, už dýl jak týden. Všechno přečteno, obvykle jsem jediný zájemce, ale reakce žádná. To jsem nějakej neviditelnej uživatel, nebo co?
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    Prosim, Brno. Kde koupit basic kabat, svetle velbloudi, nebo hnede barvy s dobrym slozenim. Tedy kam jit a kam ne? Beru vse jen ne cernou.
    Diky
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    Facebook Marketplace - počet podvodníků odpovídajících na moje inzeráty - 100%.
    TVL.
    ADD
    ADD --- ---
    CAMELLA: Souhlas, když jsem v jednom případě podporu potřebovala, někdo mi mechanicky kopíroval odpovědi, které jsem si mohla sama najít v podmínkách, a akorát na poznámku, že si nechci psát robotem, ale s živým člověkem, napal, že není robot, a dál posílal citáty z podmínek. O prachy jsem tehdy přišla, iniciativa ze strany vintedu nulová. Ale celkově to funguje, takže holt poplatek za možnost nakupovat (kdyby o tý ochraně nemluvili, člověk by nebyl zklamanej).
    BARA_ONLY_ONE
    BARA_ONLY_ONE --- ---
    GENEVIEVE: Souhlas, taky prodávám na vinted a nevidím jediný důvod, proč to jako prodávající dělat jinak.
    Setkala jsem se s tím mnohokrát a pokud mám čas a náladu, otevírám diskuzi, proč někteří nechtějí prodávat “přes tlačítko”. Pochopila jsem to tak, že se jedná o dámy ve středních letech, které mají obavu, že je to příliš složité, někdo je obere, nedopadne to.
    Ten systém je naopak super, občas se o tom snažím někoho předvědčit a párkrát, když jsem nabídla technický support, plus že pošlu peníze na účet v případě, že by to neklaplo, prodávající to prolomily a zkusily jít do toho rizika využít systém vinted. :-))
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    GENEVIEVE: ale houby garantuje, když je problém, tak reálně nevyřeší nic. Já třeba takhle prodala šátek za tisíce a díky chybě systému se peníze vrátily kupující, ačkoliv šátek měla doma. Naštěstí byla slušná a peníze mi poslala, ale technická podpora je někde v polsku či kde a nevyřeší nic.

    Reálně lidi co prodávat přes tlačítko nechtějí je docela dost a jsou to obvykle spíš ti větší prodejci, co jsou ve skutečnosti spís sekáče. Chce to číst popisek, tam to obvykle je (ale samozřejmě hrubá být paní neměla). A ten poplatek za ochranu kupujících je 18kc + 5%, takže když kupuješ něco dražšího, tak si připlatíš
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    MADIETTA: no jasně. Oni z vinted i varují at si člověk nedomlouva obchody vedle, což teda je připravuje o peníze ale člověk snaze naletí. Vinted ti garantuje že je to v cajku. Já teda jednou šla kolem protože jsem potřebovala věc rychle na larp a paní byla z Brna a bylo to v pohodě.
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    GENEVIEVE: no tak já si u ní už nic kupovat nebudu pochopitelně, jenom mě to zarazilo, protože jsem tam fakt pár týdnů, tak nemám o zákrutách toho systému ponětí.

    (Scam s emailem už jsem dostala asi desetkrát.)
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    MADIETTA: bych upřímně do toho asi nešla, protože moc nevidím důvod jednak pro nadávání a druhak pro to, proč to odmítat. Pro prodávající je to naopak pohodička, protože dostaneš štítek a odneseš a tím to pro tebe hasne. Jako kupující platíš nějaký koruny nebo destikoruny navíc.
    Tím chci jenom říct, že ve mě by to vzbudilo nedůvěru a rozhodně nezkoumám u každýho, jak chce nebo nechce prodávat...
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    GENEVIEVE: ale vždyť já jsem taky tak chtěla nakupovat, jenomže ta prodávající mi to zamítla a dost hrubě mi do zpráv vynadala, že ona to tak dělat nechce.
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    MADIETTA: já teda kupuju přes ten jejich systém, protože se nechci domlouvat a vyhovuje mi, jak je to rychlý. Nemusíš to dělat, jakože mě ještě nikdo žádný nákup neodmítl :-)
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    MADIETTA: přesně tak, prostě napsat zpravu a dohodnout se mimo. Ale teda ověřuju si, že je to duveryhodná prodávající
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    CAMELLA:
    GENEVIEVE: aha, už chápu, takže příště mám takové prodávající poslat zprávu, jestli to chápu dobře.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    MADIETTA: prostě mnohé na vintedu chtějí klasicky poslat peníze na účet. Obvykle to maj napsané v popisku předmětu. Nic divného, potkávám se s tím často
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    MADIETTA: původně se prodávalo že jsi napsala přes zprávy. Teď to usnadnili, ale berou si nějakých pár korun, ale od Tebe, takže tomu moc nerozumím. Je to ochrana pro Tebe i pro prodávající. A je to teda mehapohodlny a máš většinou levnější dopravu.
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    Vinted: prodávající mi zrušila nákup a do pošty mi vynadala, že "přes tlačítko neprodává, jenom původním způsobem".

    Jsem tam nová a netuším, co tím myslela. Co tím myslela?
    KALHOTKA
    KALHOTKA --- ---
    GENEVIEVE: Díky moc!
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    KALHOTKA: scam. Aby si někdo něco koupil nemusíš dělat vůbec nic.
    KALHOTKA
    KALHOTKA --- ---
    Musím zadávat svůj e-mail v chatovací místnosti pro to, aby si někdo moje zboží na Vinted koupil? Nebo je to scam? Snažila jsem se dopátrat info v nápovědě, ale o ničem takovém tam nepíšou! :( Díky za radu.
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    BLACKHEAD: a jak to bylo přínosné k mému problému?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam