Reaguji na víc příspěvků najednou:
Říká ti něco Drakeova rovnice?
Právě že říká. Je prakticky vyloučené, aby se na takto malém prostoru vyskytovaly dvě různé civilizace. A pokud ano, tak aby nebyly žádné jiné stopy po spoustě dalších.
"utajit / odklonit se dá všechno. Stačí obsadit na vrchní pozice odpovědný lidi a zaměstnance držet na uzdě" / "Pokud kontrolujes informace"
Právě že utajit se toho zas tolik nedá a často jsme toho svědky. Navíc při údajné frekvenci výskytu by se na utajení musely podílet ne desítky nebo stovky, ale spíš tisíce a možná desetitisíce lidí. Něco takového je prakticky vyloučeno.
"...by ohrozili (ne-li primo znicili) stavajici system..." / "...pravda by znamenala naprostou transformaci spolecnosti a naprostou zmenu herniho planu..."
Já si myslím pravý opak. Je známo, že vládnoucí vrstva potřebuje nějakého nepřítele a v minulosti byl i uměle vytvářen, protože takto lze odklonit pozornost mas od reálných problémů, za které je zpravidla odpovědno právě vedení. A emzáci by z tohoto pohledu byli naprosto ideální. Bylo by možné na ně svést prakticky cokoli. Také pro mocnou vojenskou lobby by byli darem z nebes. Peníze by se jen sypaly...
"Co kdyz prekonavat mezihvezdne vzdalenosti neni az tak narocny a vycerpavajici podnik? Co kdyz existuji technologie schopne prostor ohybat a ne ho prekonavat? Paralelni vesmiry?...kterymi se mimochodem i mainstreamova veda vazne zabyva."
Ona mainstreamová věda se zabývá lecčím... :). Ale vážně - sice také věřím ve vědecký pokrok, to mi ale nebrání být pesimistou z hlediska možnosti perpetua mobile, dosažení nadsvětelné rychlosti, "okamžité" odezvy při komunikaci na mezihvězdné vzdálenosti atd. Červí díry jsou sice fajn věc pro sci-fi filmy, ale i modely, které naznačují možnost jejich existence, zcela vylučují praktické využití pro cestování živých organismů a zřejmě i pro přenos informace.
Navíc já bych schopnosti místních mimozemšťanů zas tolik nepřeceňoval. Vždyť nejsou schopni ani pokrýt povrch talířů
maskovací vrstvou, která by při pohledu ze Země spolehlivě bránila jejich vizuálnímu zachycení. Ani ty talíře samy o sobě nejsou zas takový zázrak - létají rychleji, manévrují lépe, ale v zásadě to jsou pořád letadla. Naprostou záhadou pak je, proč v noci často svítí - o pohon se zjevně nejedná, takže buď potřebují vidět na cestu, nebo chtějí být sami viděni :). Od společnosti schopné cestovat na mezihvězdné vzdálenosti by se právem dalo čekat něco zásadně lepšího.
"A jejich chování posuzuješ z našeho, lidskýho hlediska, podle naší logiky, což ti nikdy nemůže dát správnej výsledek" / "Tady se bavíme o něčem nepředstavitelným... o naprosto jiným pojetí života, jak ho (ne)známe." / "Urcite se nema v souvislosti s chovanim mimozemskych entit vyznam drzet lidske predstavy o logice" / "Zkratka "lidkskou" logiku je moudre nechat v souvislosti s chovanim techto bytosti uhledne zalozenou doma v supliku"
Minimálně na fyzické úrovni nám jsou emzáci velmi podobní, mají smrtelná těla, trup, ruce, nohy a hlavu, navíc shodně uspořádané. A pokud se vydávají na dlouhé cesty do neznáma, je to něco, co je vlastní i lidským společnostem. Sem tam někoho unesou a zkoumají ho, stejně jako to dělají lidští badatelé s jinými organismy. Vlastně jejich projevy naznačují velkou podobnost s chováním lidí. Starou dobrou logiku bych rozhodně nezatracoval, i když chápu, že při hájení určitých názorů může být velmi nepohodlná... :)
"přístroje"...
"Pro spoustu z nich jsou ufo neviditelný, náš stupeň vyspělosti je holt jen na jistý úrovni"
Tohle nereaguje to, na co jsem poukazoval, tedy na skutečnost, že existují záznamy už z 50. let, tzn. se současnou technikou (a především její kvantitou - např. počet videokamer mezi lidmi, dopravní a bezpečnostní kamery atd.) by nárůst pozorování (a jejich kvalita!) měl být úměrný, tzn. o spoustu řádů. Nic takového se ale neprojevuje.
A takhle by se dalo pokračovat dál, ale pochybuji, že to má velký smysl. V podstatě záleží na tom, kdo čemu přikládá jakou váhu a ve finále na tom, čemu kdo chce věřit. Umím si představit důkazy, které by ze mě udělaly zastánce teorie o mimozemském původu ufo. Jedno si ovšem představit nedokážu - že by mohl existovat argument, který by tuto teorii bezezbytku vyvracel v očích jejích zastánců. Jinými slovy ať se napíše a řekne cokoli, přívrženci hypotézy o emzácích na Zemi jimi zůstanou i nadále.
Ale pokud by se tady našel odvážlivec, ochotný se vsadit o libovolnou rozumnou částku, řekněme 1 - 100k, že do konce tohoto roku (21.12.2012!!!) bude navázán kontakt nebo jinak nezpochybnitelně prokázána jejich existence na Zemi - a tím nemyslím další video na Youtube :-) - tak jsem k dispozici.