• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKEUFO
    HESPELER
    HESPELER --- ---
    DSTEPZ
    DSTEPZ --- ---
    jsem v klidu, me nějakej roztřesenej záznam do rozpaků neuvádí, od toho mám kolegyně na pracovišti
    SHARINGAN
    SHARINGAN --- ---
    koukám že sem ti zahrál na nerv :)
    DSTEPZ
    DSTEPZ --- ---
    Na druhou stranu chápu, že jsi jeden z těch sofistikovaných profesionálů, který se zabývá několik let postprodukcí ve videu a rozeznat fake z videa umístěnýho na trubce pouhým okem pro tebe není prakticky žádný problém
    SHARINGAN
    SHARINGAN --- ---
    DSTEPZ: hihihi
    DSTEPZ
    DSTEPZ --- ---
    SHARINGAN: já sem toho plnej? Momentalně sem plnej zbytků od oběda
    JIKE
    JIKE --- ---
    SVANC: díky tomuto je to pořád dokola... ale co pozorování v dobách kdy byly jen Amiga počítače a stará letadla..
    SVANC
    SVANC --- ---
    JIKE: To ti řeknu úplně přesně, psal jsem to tady: SVANC :-)
    JIKE
    JIKE --- ---
    SHARINGAN: :-) Tvůj přístup je féér :-) Jí z toho jak jsem psal už tolik nejsem, ale i přes to ano, ne tolik jako kdysi , ale ano. Protoj sme vlastně tenhle klub založil. :-) Také jsem natočil takovou parkinsonovu tečku :D a pastoval jsem to sem, ale i jsem to viděl, a bylo to zajímavé. + proto , co jsem napsal níže .
    ¨Spíše by mě zajímalo, co by se muselo natočit, aby to odvařilo i zatvrzelé skeptiky.
    SHARINGAN
    SHARINGAN --- ---
    JIKE: no né já spíš nechápu jak můžeš bejt pořád odvařenej z těhle žlutejch teček pořízenejch 0,5px kamerou pacientem s parkinsonem a běžet nám to sem ukázat :) DSTEPZ to samý, ten sem háže i reklamy z televize :) proti tvý ufo mánii jinak nic nemám, nerozumim jí, ale brát ti to bych si nedovolil :)
    JIKE
    JIKE --- ---
    SHARINGAN: spíš vodvařený :-) i když už teď tolik ne. ale proč? když v 11cti letech vidíš se skupinou lidí ufo, tak to v Tobě prostě něco nechá. Pak když se skupinou lidí vidíš něco paranormálního tak taky. To je jako když s partnerem vyhraješ ve sportce. Něco tě prostě na celý život může ovlivnit.
    Pak už je to jen otázka individuálního přístupu jednotlivce a náhled na věc. Hraje tam roli i víra v určité věci a náhled na možnosti, otevřenost více možnostem, vzdělání v této oblasti a otevřenost. Fantazie, neboť díky představivosti, tuto vlastnost má sice hodně lidí, ale ne tak hodně rozvinutou aby dokázali si představit širší , ač zdánlivě nesmyslné souvislosti. Takový příklad osoby je podle mě Deinken, nebo George Lucas. Proč Tyhle 2 ? mají něco společnýho :-)
    V tomhle případě bych nazval skeptiky, něco jako neználky. né ve špatnym, ale v kontextu s tím, že vlastně ani Ti co věři, tak také neví. Tedy jediný rozdíl je opět nějaký vnitřní víra v určitou věc. Ať už to je UFO nebo nekonečnost vesmíru. Myslím že nekonečno jako takové si neumí představit asi nikdo :-)
    PSILOCYBER
    PSILOCYBER --- ---
    SHARINGAN: uz je to dyl, ale videl jsem jak nekdo frameoval video z TV o fukusimsky havarii a nachazel ufo i v tom odvysilanym materialu, zkusim najit.

SVANC: tak tohle ma i nejakej smysl trochu.. jako garazovej projekt dobry no:)
    SHARINGAN
    SHARINGAN --- ---
    JAMILLOS: no zrovna za světýlka nad fukushimou asi spíš ne :)
    JAMILLOS
    JAMILLOS --- ---
    A teď hustá konspirace: Sem tam za to může bejt někdo i placenej, to vás nenapadlo? :)
    SVANC
    SVANC --- ---
    PSILOCYBER: Jediným účelem by bylo zabavit se :). Čas od času něco zcela neužitečného vyrobím.
    PSILOCYBER
    PSILOCYBER --- ---
    SVANC: go for it. ale nevim k cemu ti to bude, co si tim jako dokazes, to je prece jasny ze se to nejak nafejkovat da. stejne to ale nakonec pujde odhalit, at uz pres ruzny filtry nebo.. nakonec nemusis kupovat LEDky, ale muzes fejkovat v nejakym video editoru co pracuje s vrstvama plus nejaky efekty a podobne.. ale spis porad nerozumim tomu, co k tomu lidi vede, ze daj na net nafejkovany ufo video. asi bych ten litr investoval klidne jinam. ale kdyby k tomu doslo, dej nejak vedet.
    SVANC
    SVANC --- ---
    PSILOCYBER: Ona ta otázka po smyslu takových videí byla spíš řečnická, jako důkaz mimozemšťanů jsou nejspíš k ničemu.

Jestli se někdy budu opravdu hodně nudit, tak možná něco takového pro pobavení zkusím. Myslím, že za víkend práce a náklady do litru bych dokázal postavit celkem slušný ufo pro noční záběry. Potřebný materiál: jednočipák, pár rgb ledek, baterie a alespoň metrový balón, který bych někde nechal naplnit.
    PSILOCYBER
    PSILOCYBER --- ---
    SVANC: k cemu takova videa jsou, asi k necemu jako nejaka dokumentace, v prvni rade muze bejt myslena hlavne jako osobni, podelit se o takovej zazitek se znamyma apod.. popripade to pak predhodit napr. na youtube a sledavat vlnu vetsinou skeptickejch nazoru. prekvapive :) samozrejme, ze je tam mnozstvi fejku, nektery ty videa jsou fakt donebevolajici hovadiny. ale pak jsou tam videa, ktery moc zpochybnit nejdou, jsou to UFO v jeho pravym slova smyslu. a pak, kdyz uz je tohle jakoby prokazany, se to zase dostava do dalsi faze, kdy je vsem vicemene jasny, ze se musi jednat nejakej army projekt. druha mensi polovina se bude priklanet k mimozemskym civilizacim atd.. tak mozna k tomuhle jsou. :)
    sam jsem svetelny jevy toho druhu nekolikrat videl, a je fakt tezky o necem takovym kohokoliv presvedcit. pokud to nemas minimalne na videu, vysvetluje se to jeste daleko hur. a clovek ma proste tendenci to s nekym sdilet.
    SHARINGAN
    SHARINGAN --- ---
    SVANC: no tobě jsou k ničemu... autoři si tim můžou vydělat a nebo se minimálně bavit...
    SVANC
    SVANC --- ---
    PSILOCYBER: To samozřejmě logické je. Méně logické už mi připadá, že při tom ohromném množství pozorování se doteď nikdy nepodařilo více lidem z různých úhlů nafilmovat NĚCO, co by vyrazilo dech i skeptikům.
    Původní otázka ovšem zněla, k čemu jsou taková videa s rozklepanými tečkami v dáli dobrá. Mě tedy moc nepřesvědčují.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam