• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKEUFO
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    MINERWA: jestli to jsou elektromagnety .. chtel bych tam mit kus civky kompas atd ... to magneticky pole by bylo tak sileny ze by to muselo znicit indukci v pripade stridaveho vse okolo ... a stejnosmerny by zase pritahovalo co se da ... nebo se pletu?
    TLUSTEI
    TLUSTEI --- ---
    Kompilace z cervna 2012.
    Best Of UFO Sightings Of June 2012, AFO - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=aNj9mbQztHI&feature=g-vrec
    MINERWA
    MINERWA --- ---
    PSYION: ha!! já to říkám odzačátku, elektormagnety!
    PSYION
    PSYION --- ---
    HA!! :)
    UFO ORB - THE ELECTROMAGNETIC VEHICLE OF THE FUTURE - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=KJ_UOoC-zwo
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    PSYION: no to nevim ... i svetelny pocitace potrebujou prvky co menej ruzne parametry svetla ... popripade je svetlo ovlada a aoni nasledne ovlivnuji jine svetlo ... fakt nevim. Zda se mi ze ne, coz je na jednu stranu bohuzel skoda. Takovej duch by byl peknej :-)
    PSYION
    PSYION --- ---
    ABDULAH: otazka zni: Je mozne, ze kdyz tady zjevne paralelne s hrubou fyzickou realitou na bazi nami znamych chemickych prvku koexistuje realita na bazi vlneni (elektrina, magnetismus..), aby ve svete vlneni existoval zivot, pripadne inteligentni?
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    PSYION: Nerikam ze telo nevyzaruje. Pokud na nem namerim elektricky proud, rozdily potencialu atd... musi vyzarovat. Vzhledem k tomu ze ma urcitou teplutu opet musi vyzarovat a i po chemicke strance vyzaruje.

    Je dokazano ze mozek vyzaruje i elmag zareni atd ... a zaroven i prijima. Viz shledani s ufonama - sediva osoba svetla atd...

    jen rikam ze neverim tomu, ze "aura" neni. To ze je jednotlivec co ji vidi je mozne, ale ne kazdej co o sobe rika ze ji vidi ... Proste je nerealne tohle ... to by pak musel videt vsechno, navic vidi auru jen u cloveka a u rostlin a zvirat ne coz je pak kravina ...

    stejne jako kdyz nekdo rika ze cinska medicina na bazi bodu - banky akupresura akupunktura atd je blbost ... neni proste to funguje protoze to musi fungovat vzhledem ke slozeni tela...

    Ono no uvidime s cim prijdou vedci ...
    PSYION
    PSYION --- ---
    Problem, co si ted uvedomuju je, ze s tou aurou jsem vlastne zacal neuvazene jako priklad toho, ze existuje cosi "nehmotneho", co se zde vyskytuje. Ale bezne logicky vyplyva, ze nejspis teprve hmotne lidske telo produkuje jakesi "nehmotne" zareni.

    Zachranil by to asi uz jen fakt multidimenzionalni koexistence fyzickeho tela a bio- elektro-magnetickeho zareni jako plnohodnotnych prvku vyskytujicich se vedle sebe v podobe 2 rozdilnych svetu, coz by mohlo znamenat moznost UFOs na bazi elektromagnetickych a jinych vlneni, ale s tim me minimalne Nagasawa posle zrejme do prdele.)
    PSYION
    PSYION --- ---
    ABDULAH: ok, vypovedi jednotlivcu, co o sobe tvrdi, ze jsou media, samozrejme nejsou relevantni dukazy.

    UFO OT, sorry, just google

    elektrické pole lidských buňek
    Human Cells have Electric Fields as Powerful as Lighting Bolts -A Galaxy Insight
    http://www.dailygalaxy.com/my_weblog/2008/07/human-cells-fou.html

    aura jako bio-magneticke pole
    Detection of extraordinary large bi... [Acupunct Electrother Res. 1992] - PubMed - NCBI
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/1353653
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    PSYION: tam slo o to ze jsme meli 10 medii co videj auru a 5 lidi a meli zapisovat jakou auru videj ... takze barvy duhy nestacili ... rozdily osobnosti uplne jiny ...

    pak se tam do toho zaclo vstahovat ze kazdej to vidi jinak ... hlavne dle sve vlastni osobnosti atd atd atd ... takze nakonec byl clovek 1000 ruznych osobnosti atd ... proste hovna

    a to same v minulejch zivotech ...

    ja verim tomu ze kdyz se budu chovat jako nekteri odsud budu maximalne mravenec :-D
    GULLSY
    GULLSY --- ---
    Nehmotné věci zavánějí duchařinou a to je pro starý báby se svíčkama a pentagramem. Lidskou auru si dokážu představit jako slabé elektromagnetické pole, které tělo jakožto objekt, ve kterém k elektromagnetickým dějům dochází, vyzařuje.
    PSYION
    PSYION --- ---
    NAGASAWA: souhlas a uvedomuju si, ze to trochu tahnu do te roviny a bude lepsi toho nechat a smirit se s tim, ze pokud tady neco neidentifikovatelneho leta, tak to musi mit i realne fyzikalni aspekty.

    Teorie o nehmotnosti nechme zatim tomu koni, dokud nekdo nevyšťourá jasnými důkazy podloženou tezi, že zde máme co dočinění i s "nehmotnými" úkazy.
    GULLSY
    GULLSY --- ---
    pardon, píšu pěkný koňiny ... koně samozřejmě :)
    GULLSY
    GULLSY --- ---
    AMBIENTIUM: Myslím, že antropocentrický a hipocentrický pohled se od sebe příliš neliší. Snad jen koňě by předpokládali, že emzáci budou čtyřnozí a nebudou se obtěžovat s mluvením. Snad se ržáním, když spatří nějakou pěknou samičku. :-)
    PSYION
    PSYION --- ---
    ABDULAH: "pokud je v nasem svete musi splnovat nase fyzikalni zakony"

    s tim souhlas, ale to muze to znamenat take to, ze se to v nasem svete nejak zjevuje a bere na sebe fyzickou podobu, nicmene to, co doopravdy je a kde hledat odpoved, muze byt ve svete jinem...multidimenzionální jev.

    sorry, jsou to vsechno jen hypotézy, mluvil jsme o aure a trans astral vizích, které nemůžu dokázat. Jsme holt v rovine verim/neverim a idealne by to melo byt rozseknuto nejakým vedeckým bádáním, o kterém ale nevím..
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    PSYION: jenze zdejsi auditko ma nazev U.F.O. coz je ze sve podstaty, Neidentifikovatelny Letajici Objekt, tj. ma hmotnou podstatu a jen se neda konkretne zaradit. Pokud se tu bude resit Neviditelny Letajici Objekt, tak uz zapadneme do metafyziky, pripadne mysticismu a to si hadam nikdo nepreje, protoze se tu zacnou projevovat paranoidni mystici, kteri maji tendenci na nyxu zretardovat jakoukoliv diskusi a tim padem by tu bylo vymalovano.
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    PSYION: vidis a ja zase na auru atd neverim protoze to co videj lidi se tak odlisuje ze bych musel bejt chameleon ... navic mit v jednon stejnym kamziku z jineho uhlu jinou auru - multi chameleon ... malinko jsme delali pokusy s mediama co to prej videj ...

    a na ty zazitky taky neverim ... prekysliceni mozku atd dokaze vytvaret takovy hovadiny ze by jses divil ... a kdyz jdes 20x na minuly zivoty a pokazdy ti reknou jinou sadu treba 10 minulejch zivotu ... je zajimavy ze nejsem treba jezis pri tolika pokolenich ...

    pokud je v nasem svete musi splnovat nase fyzikalni zakony ... jinak by nemohl existovat nebo se pletu?
    AMBIENTIUM
    AMBIENTIUM --- ---
    ABDULAH: Tohle je zase antropocentricka otazka, ktere predchazi axiom, ze vse co je nejak vnimano, nutne musi z neceho byt. Ale nase veda ani nevi z ceho jsou elementarni castice (ze kterych je pak vse nami vnimane stvoreno) a jedine, co maji, je dosud neprokazana (a dlouho asi nebude prokazatelna) teorie strun, kde rikaji, ze kazda elemetarni castice je ruznou vibraci nehmotne struny existujici v 10ti rozmernem prostoru. Dale te polozene otazce predchazi axiom existence objektivni reality (to co je vnimano, nejak existuje v objektivni realite, ktera je nezavisla na pozorovatelich). Existenci objektivni reality ale nelze zadnymi prostredky dokazat, a proto jedna z moznosti, ktere v teto situaci mame, je objektivni realitu Occamovou britvou odriznout a zavrhnout. Tim chci jen nabidnout jiny uhel pohledu na nase bezne uvazovani a uchopovani jevu, se kterymi se potykame, pomoci nasi bezne zkusenosti. Tudiz odpoved na otazku z ceho by byli kdyby byli nehmotni muzeme asi nechat konovi, protoze ma vetsi hlavu. My na to zkratka nemusime mit moznost dosahnout. Spravny stoural samozrejme rekne, "a proto tu moznost jejich nehmotnosti Occamovou britvou taky odrizneme a zavrhneme". Ano, cele bych to nechal konovi s vetsi hlavou. Jen jsem chtel poukazat na to, ze antropocentricky pohled je ze sve podstaty znacne omezeny a snasit se to uchopit "po nasem" muze byt scestne.
    PSYION
    PSYION --- ---
    NAGASAWA: jiste, v tomto pripade muze jit o armadni stroje, nebo stroje jineho druhu, jak je zname a nezname, ale jsou rozhodne hmotne.

    JEn dotacne, co si myslim, ze by mohlo byt pravde nejvic podobne k te "nehmotnosti":

    Na lidskem tele a jinych objektech uz dlouho je pozorovano cosi jako energeticky obal - aura - , z ceho je slozena, nevim, a mozna to nekdo probadal uz, kazdopadne se jedna o realny fenomen.

    S ruznych mystickych a transcendentnich zazitku vyplyva, ze je mozny kontakt s objekty ba i bytostmi, ktere nemaji "hmotnou" podstatu a vyskytuji se v prostoru vedomi, coz nezaraucuje jejich fyzickou podstatu, tak jak zname veci kolem sebe. Je mozne, ze existuji paralelne s fyzikalni realitou, urcite astralni roviny, kde pozemska fyzika nemusi hrat roli a je namiste zabyvat se tim, jak se tyto 2 roviny skutecnosti prolinaji.
    Pokud by tyto 2 svety se sebou uzce souviseli, je pak i mozne, ze tu a tam lze pozorovat v nasi fyzikalni realite fenomeny, ktere nutne nemusi byt v podstate fyzikalni z tohoto "sveta", ale nejakym zpusobem se v nasi realite presto zjevuji...
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    A proto ze jsou nehmotni, vykazuji mechanicke stroje, fyzikalni vlastnosti kovovych materialu, jako jsou kovove odlesky, pripadne pulsujici svetla zeano a maji potrebu unikat pred pronasledovanim :) Jisty farmar na pocatku dvacateho stoleti, nahlasil UFO, ktere mu ustrelilo na farme pri svem padu listy vrtule vodni pumpy, aby trosky nahazel do septiku :) Tak se eter, anebo tachiony, dle mych zakladu fyziky, rekl bych nechovaji.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam