• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKEUFO
    JIKE
    JIKE --- ---
    HYENA: tak já to dal jako opačný příklad, jaký to má vliv .
    SVANC: chtěl jsem tím říct, že naše rotace je celkem dost ideálně vyvážená. což je fajn.

    a co teda ty bioroboti?
    JIKE
    JIKE --- ---
    SVANC: takový kraviny měl v představách Gallileo :-)

    no to já nevím co by znamenalo rychlejší rotaci. jasně že by byly jiný výkyvy teplot, ale co počasí na to, nejdem věděc, abych to mohl odvodit, spekuluji, nebot nevím, jaký by to mělo vliv konkrétně na naší planetu. ale 3 hodin spánku a 3 hodiny v práci :D 1 hodina na jídlo a přípravu na spánek, a 1 hodina na jídlo a přípravu na práci. no děs představa. to by tu musely být jiné organismy, které by se tomu samo že přizpůsobili. Otázka jací. Mi lidé bychom se přizpůsobili. jen bychom spali přes 1 den a 1 noc, atp..
    SVANC
    SVANC --- ---
    HYENA: Jak říkám, Venuši bych do toho netahal. Řeč byla o neblahém vlivu RYCHLEJŠÍ rotace.
    HYENA
    HYENA --- ---
    SVANC: Tak venuše je úplně mimo, dostala pecku něčim velikym až ji to roztočilo na druhou stranu...
    SVANC
    SVANC --- ---
    JIKE: Nesmysl - kratší den a noc by znamenal pouze to, že by byly menší teplotní výkyvy během dne. Venuši do toho netahej, řeč byla o rychlejší rotaci, nikoli pomalejší.

    JAMILLOS: Představovat si lze cokoli, i úplný kraviny.
    JAMILLOS
    JAMILLOS --- ---
    SVANC: Zcela pomíjím absurdnost představy, že by Země byla něco jinýho než deska plující ve vodě, že by člověk mohl jendou lítat nebo nedej bože přistát na Měsíci; o nanotechnologii a klonování nemluvě, to už jsou čirý čáry a fantazie...
    JIKE
    JIKE --- ---
    SVANC: co jsem měl šanci zjistit, tak měsíc zpomaluje i zemskou rotaci. pokud byměl den 4 hodiny a noc 4 hodiny, nevím jaký by to mělo vliv na obyvatelnost, ochlazování a geo-vlivy. to netuším, ale uvažui tak, že by to mělo spíše negativní. zase moc dlouhé rotační oběhy jsou špatné. něco jako den má na Venuši naších cca 8 měsíců. Takže malý peklo na jedný straně, a na druhý kosa jak svin. a taky fakt, že Venuše se jako jediná planeta co vím, točí opačně než ostatní. to je taky divný.

    měsíc jako umělé tělěso? otázka je co si pod tím představuješ. jestli jako death star, nebo jako měsíc jako měsíc z šutrů (uměle sešutrovanýcho dohromady), jako kdo ví :-)
    JIKE
    JIKE --- ---
    JAMILLOS: v pohodě. já chtěl jen taky nějak upřesnit své myšlenkové pochody :-)
    i když v tomhle jsou děsný díry, jak to dát dohromady a hlavně časovou posoupnost. potřeboval bych to upřesnit. ale na to se musím zeptat sdílného ufona.

    tak by mě zajímalo, kolik planet už vyrobili :-)
    SVANC
    SVANC --- ---
    JIKE: "On i měsíc, kdyby tu nebyl, tak tahle planeta se točí tak rychle, že tu nebude možný život." To jako proč?
    Zcela pomíjím absurdnost představy Měsíce jako umělého tělesa, ale to fakt nechci řešit... :)
    JAMILLOS
    JAMILLOS --- ---
    JIKE: Však já jsem ti neoponoval, asi jsem měl bejt adresnější. :)
    JIKE
    JIKE --- ---
    SVANC: no asi proto že předtím už něco jako lidi geneticky upravili. tedy lidoopové. navíc je mít lepší sice inteligentní, ale málo nebezpečné bioroboty. lepší než vyrobit termintora, který tě může ohrozit.

    Jednoduchý, inteligentní zastupitelný nahraditlný biorobot. stačí malý, s bezdrátovou komunikací v hlavě.

    mno paskvil, šediváci ti tak nepřijdou? :-)

    čím jednodušší organismus s méně nároky a velkým výkonem to je, tím je to dokonalejší stvoření. viz naši predátoři na naší planetě. škorpion, hadi, atp...
    Já v tom vidím logiku. Hrát si z genama bude podle mého jednoho dne docela prdel. uděláš slona co bude dojit mlíko, bude mu dorůstat hovězí maso na zádech a vlna jako z ovce atp :-)


    HYENA: ani nejde o levnější, ale o jednoduchost, nenáročnost, nahraditelnost, neemočnost - když ho třeba military klepne nebo vypitvá. aby se nemusli tolik krmit a plnili primární funkce a samo že lehce řiditelní a ovladatelní nadřazenou rasou.

    mno jak to bylo v době otroctví ? jak to nyní děláme v zemědělských oblastech chudých my? pluh táhne kravka, která je zdrojem i živin, a napájení je řešeno - voda + tráva. není to tak náročné, nebo ideálnější jsou kozy... přeměna čehokoliv co sežerou na mlíko a hnojivo + palivo. zdroj energie.


    JAMILLOS: to jsem zase já :-)


    SVANC: souhlas. pro funkci - pro určenou funci nadřazených, je asi technologická a výzkumná. pochybuju že 1,2metru vysokej šedivák, z rukama a nohama a tělíčkem jako 10leté dítě, by vykonávalo dolování nerostů. Navíc na to mají technologii, a tedy musí jít o intelignentí výzkumné bioroboty . Takové monitorovací mimozemské rasy.

    Spíš by mě zajímalo, jak vypadají jejich vládci. Podle starých kultur se hodně zobrazují draci. což je fakt divný. hodně divný. Potom také lidé vyššího vzrůstu s dlouhou lebkou. Můžeme si vzít příklady ze zobrazených nálezů pedchozích civilizací a kultur. a z čehho vlastně jiného.
    A jelikož tam nejsou zobrazování šediví, tak předpokládám, že jde o nový typ biorobota, který byl využíván až později.

    JAMILLOS: pokud už vyrobíme biorobota, budeme umět ovlivnit genom, tedy i stárnutí. Proč bychom tedy se my jako nadřazená rasa namáhali, když na to máme bioroboty. ono to k tomu směřuje. hodně věcí za nás dělají stroje. Od ovladače na televizi, po kombajn. Těch možností je mnoho, ale směřujeme k tomu také. Ale jsme na to stále moc primitivní.
    Ono je akt, že ta historie podle mého, jako vše co nyní píši, byla hodně pestrá a složitá

    Proč? no protože ta možnost tu je, stejně jako jistý entity v převlečení. pokud to umíme, a máme za tím účel, proč to neudělat. to je jako zašroubovat žárovku. - hodně zjednodušeně.

    Podle mě projekt - Homo Sapiens upgrade - byl malý fail. A nevěděli co s náma. Chtěli nás asi vyhladit, ale díky možnosti upgradu vesmíru a enerie lidských entit - říkejme tomu třeba karma, reinkarnace, jsme spadli do jiného levelu, a tím se nás jiné entity zastaly, a nechali nás s jistou odpovědností jich samých , nechat žít vlastní život. S dohledem, protože jsme to trochu díky naší neovlivnitelné nedokonalosti nezvládli/nezvládneme sami přežít .
    On i měsíc, kdyby tu nebyl, tak tahle planeta se točí tak rychle, že tu nebude možný život. Proč by nebylo možné měsíc bud přivést sem, nebo ho vyrobit. Jako jsou to děsný star wars, ale proč by to nebylo možné, když my to dokážeme vymyslet do románů a filmů (1000 ml pod mořem), proč by to nebylo pro vyspělejší civilizace možné? Co je nejlepší laboratoř, než odlehlá planeta ? taky tu je pás asteroidů, ten je tu navíc řekl bych. Z čeho asi vzniknul. co se tu v této soustavě stalo? válka? nehoda? kdo ví.
    Ale věřím, že ta interakce tu dávno byla, a stále je. Otázkou je, co je s námi plánováno, a jak my sami se sebou naložíme. Já bych jen rád znal pravdu. A jak říkám, i to největší scifi, a to nejsložitější nejméně pravděpodobné řešení, může být kousek reality :-) třeba jako vyhrát první ve sportce, nebo spadnout s letadlem. nebo si vytáhnout na 1 pokus z 64 karet tu jedinou, kterou chceš :-) což se mi před svědky stalo, a sám jsem tomu chvíli nevěřil. Jaká je ta pravděpodobnost? 300 bilonů ku jedné :-)
    JAMILLOS
    JAMILLOS --- ---
    Zase to tady někdo řeší z hlediska lidský logiky, což je ostatně na podobnejch debatách docela zvykem. Tedy ve smyslu: to, co emzáci dělaj, musíme chápat, protože v opačným případě je to nesmysl, a tudíž se to ani neděje / neexistuje to.
    FANTAZII!! Představte si, že jednoho dne u nás vyrobíme takovýhle cyborgy, nebo o čem to tu mluvíte. Objevíme taky, jak lítat daleko na další planety atd., ale z hlediska lidskýho života by to bylo na životů několik. Primární funkcí těchhle cyborgů sice vesmírný lety nebyly, ale pak si řekneme – co už, proč je tam neposlat. Nestárnou, nepotřebujou skafandry apod.
    To je pouze jedna z MYRIÁD možností.
    Mimochodem ale nevim, proč by tu měli bejt nějaký roboti z vesmíru, když tu můžou bejt jistý entity samotný, případě v převlečení... ;)
    SVANC
    SVANC --- ---
    HYENA: Lidská podoba by měla výhodu z hlediska případného kontaktu. Naopak úplně jiná forma by mohla být optimální z hlediska funkce. Ty stále podobné obrázky emzáků (pokud se o nich bavíme jako o biorobotech) nemají ani jednu z těchto předností.
    HYENA
    HYENA --- ---
    SVANC: Protože by byli levnější/menší/lehčí/snesou radiaci/nezemřou věkem? :D
    Vytvořit biorobota jako přesnou kopii člověka nedává podle mě smysl.
    SVANC
    SVANC --- ---
    JIKE: Když už by emzáci byli schopni vyrobit bioroboty (pro společnost schopnou mezihvězdných cest imho žádný problém), proč by tito roboti nevypadali stejně jako lidé? Nebo naopak tak, jak by to z hlediska funkce bylo ideální, přičemž si nemyslím, že ideálním uspořádáním musí být hlava na krku a dva páry končetin. Vytvořit paskvil, který přebírá základní hominidní znaky, ale přitom už na první pohled člověkem není, nedává žádný smysl. Spíše to svědčí o tom, že autory těchto představ nejsou emzáci ale lidské bytosti.
    JAMILLOS
    JAMILLOS --- ---
    JIKE
    JIKE --- ---
    možná proto že tak fakt vypadaj :-)
    bioroboti? aby se panstvo nemuselo namáhat? to je první vec kterou bych asi udělal na práci. abych se mohl zabývat něčím jiným. mimojiné když jsou všichni s IQ 500 tak pak co?
    _SKRITEK
    _SKRITEK --- ---
    JIKE: Je zvláštní, že na všech záznamech vypadají mimozemšťané stejně. A proč by měli vůbec vypadat takhle omezeně? :D
    SVANC
    SVANC --- ---
    JIKE: To snad žertuješ, ne? :)
    JIKE
    JIKE --- ---
    co říkáte na toto: fake? je to hodně takový divný

    Area 51 alien interview - YouTube
    https://www.youtube.com/watch?v=a7uqP46zdsA&feature=youtube_gdata_player
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam