JIKE: Jaký důkaz bych pokládal za přesvědčivý, jsem tu psal už několikrát, např. tady
SVANC. Samozřejmě že nároky na přesvědčivost tohoto typu důkazů se postupně zvyšují s tím, jak se prudce zvyšuje počet lidí, kteří jsou schopni tvořit velmi dobré 3D animace. Přesvědčivým důkazem by byl i nález havarovaného talíře s posádkou. V současnosti, kdy jsou masivně rozšířeny mobily se slušnými foťáky, natáčením videí a připojením k internetu, by bylo nemožné takovou informaci utajit. Když si představím, že by takový talíř spadl u nás za kopcem, tak by byla otázka minut, než by u něj byla hromada lidí a všichni fotili jako o závod. Samozřejmě by talíř nesměl čirou náhodou opět spadnout přímo u nějaké vojenské základny :).
Moje přesvědčení, že emzáci tady na Zemi nejsou (to "tady" bych zdůraznil, protože naopak pokládám prakticky za vyloučené, abychom byli jedinou inteligentní entitou v celém vesmíru), vychází z toho, že argumenty ufologů mi prostě nedávají smysl.
Celé to utajování vládami (kolika proboha?) je absurdní. Z minulosti - i velmi nedávné :) - jsou známy případy, kdy vládce neváhá rozpoutat ozbrojený konflikt, aby odvrátil pozornost od nějakého aktuálního a velkého vlastního problému. Oč jednodušší by bylo v dané situaci nechat vyplout na povrch info o emzácích a o co větší efekt by to mělo... Tady se furt dokola omílá, že by to prostí lidé nestrávili atd., ale vždyť je to nesmysl.
Lidé, kteří stojí za projektem SETI, by museli být úplně blbí - proč komplikovaně a s nejistým výsledkem vynakládat obrovské úsilí na hledání něčeho, co je přímo za rohem. Navíc sice nevím, jaké částky už do toho byly investovány, ale jsem přesvědčen, že kdyby existovaly opravdu nezvratné důkazy, bylo by možné je získat třeba i korumpováním a nejspíš by na to stačilo daleko méně peněz.