• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKEUFO
    BYDK
    BYDK --- ---
    SVANC: podle me je to stale posuzovani vesmiru omezenym lidskym chapanim a logikou. Je tolik moznych dalsich vetvi. Agresivita, rozpinavost, zpusob ktery zname. Dalsi jsou pro nas vetsinou nemyslitelne.
    A ano, jsou i tady na Zemi. :) Indove o nich vi stale, Peruanci to maji na dennim poradku. A u nas v republice to po prevratu litalo o sto sest. A dost jsem toho videl, ikdyz posledni dobou se zda, ze se nic nahore nedeje. Alespon z meho pohledu. Z toho co ctes, mnoho je fikce, cast je pravdou. Vyznat se v tom se da, jedine, ze znas alespon cast pravdy a muzes se o neco oprit. Znas tendence spolecnosti, znas zamery a pak ti muze dost veci dojit.

    Navic, kde se tu vzal Homo Sapiens se taky nevi. Predpoklada se vyvoj z Homo Erektus, ale je tam takovy skokovy rozdil, ze se vlastne nevi. Dost casto se tu stava, ze najednou prijde skokovy vyvoj ve spolecnosti. Ono to neni totiz desitky let, ale od pocatku nasi civilizace. A neveril bys, kolik usili se vynalozilo na to, aby vse bylo zakamuflovano. Tenhle proces zapocal pred cca 2000 lety. Cela ta kamuflaz. A zda se, ze se jim to vazne dost dobre povedlo. A nejvice se to vyhrotilo, kdyz clovek nasel tech! V 45-47Roce. To pak byla kamuflaz na druhou. A proto je dneska v tom takovy chaos a nikdo poradne nevi co je pravdou. Vlastne na tom blbe jsou i ti co vedi i ti co nevedi. Jedni jsou v iluzi a druhy se musi hodne snazit, aby je vlastne nekdo vubec poslouchal. Jsme na tom fakt mizerne.
    SVANC
    SVANC --- ---
    BYDK: Bylo by fajn rozlišovat dvě zcela rozdílné věci, tedy přesvědčení o tom, že někde ve vesmíru jistě existuje život, a víru v to, že emzáci jsou tady na Zemi a sledují nás.

    O tom, že život ve vesmíru zákonitě vzniká tam, kde k tomu jsou vhodné podmínky, jsem pevně přesvědčen. Odmítám ale víru v to, že tady na Zemi nás už desítky let pravidelně navštěvují emzáci (spousta pozorování zhruba od té doby, co se na téma UFO začaly točit filmy :D ), a že o tom existuje řada důkazů. Důkazů, o kterých by po tuto dlouhou dobu musely vědět řádově tisícovky lidí, a přesto nikdy nedošlo k takovému úniku, který by se už nedal vyvrátit. Spousta argumentů pro emzáky vychází z nejrůznějších pozorování a videí, kterých už musí být nespočetné množství, ale opět mezi nimi není ani jediné, které by nedávalo prostor pro pochybnosti, ač podle Gaussova rozdělení pravděpodobnosti by i takových mělo být už hodně. A nic se nezměnilo ani navzdory tomu, že počet lidí s fotoaparátem stále u sebe, tedy mobilem, je zcela nesrovnatelný s tím, jak tomu bylo ještě v poměrně nedávné minulosti. Jak by měla tato pozorování vypadat, už jsem tady párkrát psal... Subjektivní a ničím dalším nepotvrzený zážitek, byť by byl jakkoli realistický a přesvědčivý, to rozhodně není.

    A pokud jde o argument, že existuje-li jinde spousta civilizací a je tedy nanejvýš pravděpodobné, že některé jsou nepoměrně starší a vyspělejší než ta naše, nepochybně cestují a tudíž určitě ví i o nás a sledují nás, je několik docela přijatelných vysvětlení, proč by tomu tak být nemuselo. Např. je možné, že vlastnosti, které musí civilizace mít, aby dospěla k ještě daleko vyššímu stupni rozvoje techniky než má lidstvo (rozpínavost daná určitou agresivitou), jsou právě tím důvodem, proč životnost takových civilizací je omezená a relativně krátká. Podobné vysvětlení nabízí článek o superinteligenci, viz odkaz (koho by to zaujalo, tak neméně zajímavá je i první část).
    The AI Revolution: Our Immortality or Extinction - Wait But Why
    http://waitbutwhy.com/2015/01/artificial-intelligence-revolution-2.html
    TLUSTEI
    TLUSTEI --- ---
    PALEONTOLOG: Promiň, ale nevidím důvod v týhle diskuzi dál pokračovat. Zakrabičkuj si mě dle libosti. Over and out.
    BYDK
    BYDK --- ---
    TLUSTEI: Btw. Steaven je dost namakanej. Jak fyzicky, tak psychicky. :)
    BYDK
    BYDK --- ---
    Podivejte se na nova Akta X, tak je to v prvnim dile nove 10serie pekne popsane. :) Jak je to s konspiracemi apod... http://www.serialycz.cz/2016/02/the-x-files/

    Mimo jine, je to dost nuda, kdyz jsou stale lide, kteri si mysleji, ze jsme ve vesmiru sami a nebo ze jsme se to v case objevili a nikdo pred nami nebyl. Je to tak ubohe. A zpochybnovat existenci a zivot ve vesmiru. Dokonce zpochybnovat inteligenci, jako kdyby bylo cestovani v prostoru nemozne, je uplna utopie. Ten kdo pochybuje, at si uvedomi, ze v miliardach let existence jsme se za 10.000 let pomerne vyvinuly. Takze musi byt spousty inteligentnejsiho zivota kolem nas. Nechapu, nad cim vlastne ty lidi premysleji. Co ocekavaji. Hlas z medii? Pak by verili, ale nejhorsi bude, ze dost mozna uveri jen lzim a fikci. A tak premyslejte lidi sami za sebe. Vsak nic nenasvedcuje tomu, ze jsme tu sami. Vsechno mluvi o opaku. Dekuji.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    TLUSTEI: víš tyhlety generelní soudy o scénáristech a pod. jsou jen špička tvýho ledovce, imho. :) kdo tu psal, že konspirátoři umí vidět barevně ? a co kurva mají konspirátoři apriori společnýho s pozorováním UFO ? nemůže to být náhodou taky tak, že zatímco za normálními jevy vidí paranoik konspiraci, tak za neobvyklým pozorováním vidí konspirátor alieny ? a pak je všechno neobvyklé paranormální, konspirativní, extraterestrické. pro člověka hledajícího vysvětlení prostřednictvím alienů až v poslední řadě je těch záhad o poznání míň.

    ten HL model je pochopitelně empiricky neověřitelnej, ale je poměrně uvěřitelnej a model vcelku pasuje na rychlost pohybu těch anomálií. ale taky si jej mohl fyzik vycucact z prstu, protože to jednak nikdo neověří a druhak taky nekriticky smýšlející člověk neví o čem to vlastně kurva fyzik mluví. a fyzik je zaplacenej od bilderbergu a všechno šlape jak má.
    TLUSTEI
    TLUSTEI --- ---
    PALEONTOLOG: Ad Berta: Teď jsi mě dostal. Nemám, co bych dodal.
    Ad Hessdalen lights: "Several physical properties (oscillation, geometric structure, and light spectrum) observed in HL phenomenon can be explained through the dust plasma model." ... Což zdaleka neznamená, že vědí, co to je. Jen to, že dokáží popsat/vysvětlit některé z vlastností toho jevu.
    TLUSTEI
    TLUSTEI --- ---
    RIP Edgar Mitchell
    Astronaut Edgar Mitchell - Witness Testimony
    https://www.youtube.com/watch?v=9tKWElDHhY4
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    TLUSTEI: tak z českých luhů http://www.csfd.cz/film/236704-berta-a-ufo/ například. tak buď je to výjimka z tvý velký pravdy nebo je to všechno trošku jinak.
    TLUSTEI: http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S1364682612000788
    TLUSTEI
    TLUSTEI --- ---
    PALEONTOLOG: Nevybavuju si žádný český filmy, který by se tímhle tématem zabývaly. I když, jeden mě napadá - Srdečný pozdrav ze zeměkoule, ale to je tak všechno. Mluvil jsem spíš o hollywoodský produkci, která je v indoktrinaci populace, díky svýmu plošnýmu záběru, mnohem efektivnější, než kterejkoli lokální low cost snímek kdy bude. Konflikt, strach, agrese, případně trapnost až hloupost, jsou ve spojení s ETs, zdá se, určující kvality filmů, které jsou nám už několik dekád předkládány. Proč to? Proč je naprosto odmítaná možnost bezkonfliktního kontaktu nebo možnosti spolupráce? Proč se nedělaj filmy o tom, že když dojde na kontakt s ETs, je rozumnější `to keep calm, drink your tea and wait` místo `freak the fuck out and shoot the hell out of everything that moves`? Přijde mi to zásadně nevyvážený. Přece ne všichni scénáristi a producenti jsou psychopatický xenofobní hovada se sklony agresivně odmítat všechno neznámé.
    Znáš nějaké aktuálnější české filmy, které se tímhle tématem zabývají? Případně tedy s jiným, než agresivním nebo absurdním naladěním? Rád si rozšířím obzory.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    TLUSTEI: ja se neptam jestli, ale v cem konkretne spatrujes v tvorbe, rekneme treba predevsim domaci, trend ocernovani extr.terrestr.civilizaci?
    od JAK je malej ale patrne nutnej posun k CO. bud konkretni.
    TLUSTEI
    TLUSTEI --- ---
    PALEONTOLOG: ad umělecká tvorba: něco si o fungování médií přečti a uvidíš to taky. téma ufo zesměšňovat a seriózní pozorování potlačovat není takovej problém.

    Media Alliance : METHODS OF MEDIA MANIPULATION, by Michael Parenti
    http://www.media-alliance.org/article.php?id=510
    Media Control: The Spectacular Achievements of Propaganda: Amazon.co.uk: Noam Chomsky: 9781583225363: Books
    http://www.amazon.co.uk/...6/ref=sr_1_6?ie=UTF8&qid=1454858819&sr=8-6&keywords=manufacturing+consent
    Age of Propaganda: The Everyday Use and Abuse of Persuasion by Anthony Pratkanis — Reviews, Discussion, Bookclubs, Lists
    https://www.goodreads.com/book/show/401333.Age_of_Propaganda
    TLUSTEI
    TLUSTEI --- ---
    PALEONTOLOG: Promiň, ale na to vysvětlovat ŽE a případně pak JAK, jsou masmédia manipulovaný, nemám čas ani chuť. Domácí úkoly, má-li student zájem se něco dozvědět, nechť si udělá sám.
    Určitě stojí za to si poslechnout Greera a jeho detajlní přednášku, kde toto téma vysvětluje.
    Viz TLUSTEI Timing jednotlivých témat zde: http://www.starshipearththebigpicture.com/tag/dr-steven-greer/
    Něco málo na téma mediální manipulace v přiloženém pdfku.




    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    JAMILLOS: a ta fantazie...
    TLUSTEI: o umělěcký tvorbě se zmínil SVANC, takže to přeskočím. bohužel odpověď veskrze žádná, jen že to víš. co na to říct. zkus to vysvětlit, plz.
    hledání další civilizace (spíš obyvatelné planety dle našich měřítek) jsme jako lidstvo vyčlenili prostředky a bereme to seriózně a řekl bych, že o úplně stejnou věc se pokouší jakákoliv civilizace. proto předpokládám, že kdokoliv schopnej pohybu ve vesmíru je bude automaticky pozorovat. tzn. pokud někde někdo je, nejspíš už tady byl. a z hlediska etiky turismu nebude případně zasahovat do vývoje. ale ani to nemusí být docela pravda (http://www.telegraph.co.uk/...activated-British-and-US-nuclear-missiles-say-US-military-pilots.html), kdo by si chtěl něchat zničit turistickou destinaci :)

    TLUSTEI
    TLUSTEI --- ---
    Not bad...
    UFO Documentary Mysterious Lights in Norway A Door to a Different World
    https://www.youtube.com/watch?v=sc4TmzHjWYE
    JAMILLOS
    JAMILLOS --- ---
    PALEONTOLOG: Neviděl bych to tak černobíle. "Konspirativci" jsou schopni mnohem barevnějšího přemýšlení...
    TLUSTEI
    TLUSTEI --- ---
    SVANC: Podrobit kritickému myšlení i vlastní kritické myšlení, jak píšu já, neznamená se kritického myšlení vzdát, jak píšeš ty. Znamená to připustit, že můžou být závěry mého kritického myšlení mylné, znamená to otevřít se něčemu, co považuji za nepřípustné. Znamená to vylézt z krabice diktátu konvenčního myšlení.

    Scénaristé nikoli, spíš majitelé velkých filmových studií. Ale po pravdě nevím proč se to děje, jen vidím, ŽE se to děje. Proč to?
    SVANC
    SVANC --- ---
    TLUSTEI: Tou otázkou "Proč to?" naznačuješ, že scénáristé (po celém světě) jsou ve vleku nějakého spiknutí proti pozitivnímu vnímání emzáků, nebo jak jsi to myslel?

    A rada vzdát se kritického myšlení je fakt k nezaplacení. V podstatě pak můžeš cokoli, čemu nerozumíš, pokládat za projev mimozemské civilizace.
    TLUSTEI
    TLUSTEI --- ---
    PALEONTOLOG: Ad vštěpování: Kolik existuje filmů nebo seriálů, kde by kontakt s ETs nebyl zobrazován negativně? Blízká setkání, Propast, ET,...? Což je filmovej pravěk. Novější produkce je z nějakého zvláštního důvodu diktovaná strachem z takového setkání. (Ok, ještě Paul, ten je novější, ale zase je to docela fajn absurdní komedie, takže plní účel znevažování tématu) Proč to?

    Ad mystérium: Tak to samozřejmě vnímat můžeš a do jisté míry to asi tak i je, ale neházel bych všechno do jednoho pytle, nevyléval bych se špinavou vodou i dítě. Btw. jak si představuješ "ověřitelnou informaci"?

    Ad očekávání: Přesně! Obecná představa o setkání s ETs zpravidla zahrnuje nějaké světelkující plavidlo, pravděpodobně disk nebo jiný oblý předmět. Přitom živočišné druhy, které jsou evolučně o tisíce nebo i miliony let dál, musí zákonitě oplývat technologiemi (neřku-li vnímáním reality), kterýchžto projevy musí běžně vychovanému modernímu člověku, který "ví", že není nic rychlejšího než světlo, připadat v lepším případě jako kouzla, ne-li přímo halucinace. A právě proto je důležité, ne-li nezbytné, být pří seriózním zkoumání tohodle tématu připraven odložit stávající paradigma (podrobit kritickému myšlení i vlastní kritické myšlení) a být ochoten ho případně opustit, protože bez toho není možné se byť i jen přiblížit tomu, s čím se člověk může setkat. Člověk prostě musí být ochotný na chvíli vypadat v očích společnosti (i v očích svých) jako blázen, aby mohl přičichnout realitě tak odlišné, jako je realita o řády vyvinutějších meziplanetárních cestovatelů. A propos, není to tak dávno, co byly za blázny považovaní lidé, kteří tvrdili, že je možné létat se strojem těžším než vzduch... A v tomhle případě musí být člověk ještě flexibilnější.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    TLUSTEI: já myslím, že se nic plošně nevštěpuje. naopak, když se podíváš na dnešní seriály (nejen) pro nejmenší, tak se furt někde vyskytuje nějakej alien nebo aspoň létající talíř. lidi de facto podprahově tezi o mimozemský civilizaci dávno přijali a to v dost konkrétní podobě. co chybí je naprosto otevřená a ověřitelná informace, že byl kontakt navázanej. je to furt taková dráždivá chiméra, kterou nejde ani s klidem přijmout a ani ji nejde jednoduše a jednoznačně zavrhnout. je to asi přesně to co lidi potřebujou. mystérium. s tím, že se mystérium přesouvá za naši hranici poznání, aby bylo zase tam jako byli bohové ovládající počasí.
    když jsem se dotknul té konkrétní podoby, tak mám zato, že pokud by tady taková civilizace byla/je, tak to bude zcela jistě v jiné podobě než očekáváme.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam