• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKEUFO
    – UFO –

    Nejde ani o to zjistit, jestli ufo je, nebo neni. Všichni víme, že je nesmysl, že bychom byli ve vesmíru sami. Spíše jde o to se zajímat, o co jim jde, o co jde nám a o co jde tajným organizacím, potažmo vládám. Jsme připraveni přijmout fakt, že tu už sakra dlouho nejsme sami? Již velice brzy ano... Popojďme i konspirovat.
    UFO the secret evidence - we are not alone - DokumenT
    Anomaly
    Poslední Udalosti Na Zemi - konec sveta podle Bible CZ titulky
    Věřte nevěřte - pravdivé příběhy pouze
    Secret Space - Alien Invasion CZ titulky
    Stephen Hawking - Into The Universe | Aliens | Time Travel
    Facebook Aliens - video
    rozbalit záhlaví
    BYDK
    BYDK --- ---
    Tak, jak je veliky vesmir, je i jeho poznani. BYDK >]

    SVANC: Promin, necetl jsem celou diskuzi. Reagoval jsem na cesty do minulosti :) Ty ktere muzeme videt. Tzn, ze do minulosti lze nahledout, da se rici holograficky. Musis vsak byt na urcitem miste ve vesmiru od zeme a musis pocitat i jeho pohyb a zakriveni svetla po ceste, proto jsem to tak napsal, myslim ze to bude pomerne slozite, kdyz chces videt neco specifickeho. My vidime rovnou nejaky vysledek a nemuzeme rici, jestli to co vidime je prave na tom miste, kde to vidime :), jelikoz prave nezname geometrii vesmiru a pohyb zname jen z relativity ve vztahu k nasi Zemi, nemame/nezname absolutni vztazny bod ve vesmiru. Kazdopadne jsme schopni videt minulost ve vesmirnem deni z jednoho mista v prostoru a casu a ted si vem, ze se ti naskyta pohled na ruzne galaxie a vyvoj slunecnich soustav i deni na planetach z ruznych mist v galaxii. Tak i vis, co se kde odehralo a jak. Zda se, ze vesmir je zaroven i holografickou knihovnou. :)
    SVANC
    SVANC --- ---
    BYDK: Tak o TÉHLE cestě do minulosti pochopitelně řeč není :). A nejde o žádné "superpozicovani a casoprostorove jevy, ktere teprve poznavame", ale o prostou skutečnost, že obraz předmětu vidíš se zpožděním daným konečnou rychlostí světla.
    BYDK
    BYDK --- ---
    SVANC: Tezko hodnotit s nasi omezenou mysli a poznanim vubec. :|
    SVANC: Btw... cesta do minulosti je mozna a delame ji den co den, kdyz se divame do vesmiru. Skrze ohromnou vzdalenost je mozne videt minulost. ;) Defakto kdyz se podivas na to, ze nase planeta nikdy neni na stejne pozici a zanechava stopu ve vesmirnem prostoru, tak je mozne trekovat deni a kdyz jsi na dobrem miste pozorovani, tak muzes videt planetu tam, kde nebyla a pozorovat ji v minulosti. :) Uz to samo o sobe je docela dulezity jev. :) A tak muzes videt minulost, skrze pritomnost, jen z jine casti vesmiru. Myslim, ze jde o superpozicovani a casoprostorove jevy, ktere teprve poznavame. To se tyka i geometrie naseho vesmiru. A kdyz neznas geometrii, tak je tezke rikat, co je mozne a co ne. Vsak nemysli si, ze zname chovani prirody, ze zname zakony vesmiru a jeho deni. Naivita se tomu rika. :)
    SVANC
    SVANC --- ---
    Docela fascinující je sledovat, jak složitých a na vodě postavených myšlenkových konstrukcí je schopen člověk jen kvůli tomu, aby nemusel připustit, že něco není možné proto, že by to mohly přírodní zákony znemožňovat, třeba právě cesty do minulosti. Zákaz formou daných přírodních zákonů mi připadá jako daleko přijatelnější vysvětlení, než že při každé takové cestě vznikne kompletně nový vesmír.
    A co třeba emzácká chirurgie - když někomu těsně u hlavy vybouchne granát a mozek se rozstříkne do širokého okolí, dají ho emzáci s o miliardu let lepší technologií zase do pořádku tak, aby byly zachovány všechny jeho vzpomínky až do okamžiku výbuchu (a nemyslím vytvoření nové kopie z nějakého backupu), nebo to je prostě nedosažitelný cíl? Já si myslím to druhé... :D
    BYDK
    BYDK --- ---
    JAXXE: Co takhle fraktalovy vesmir? Nekonecne zanorovani a vynorovani.

    Teorie, ktera si myslim, ze je realna a nikde jsem ji nevycetl.
    Casoprostor je tak zakrouceny, ze letis sice dopredu, ale objevis se na stejnem miste, protoze je to prostorove zakrivene a defakto se to chova podobne jako hmotna koule, ale s tim, ze mas o rozmer navic. Taky si myslim, ze ty nejvzdalenejsi galaxie mohou byt i tou nasi, jen v jinem casovem obdobi. Prosty spiralovyty efekt. Defakto tohle vsechno je jeste v plenkach. Ale verim ze na neco takoveho casem prijdou. :)

    VYHULENY_UFO: Dobra dedukce. ;) Je lepsi kdyz to resit nebudes. Protoze nic ti to neprinasi a jedine co prinasi tvuj zajem je hnev druhych. Kazdopadne je to tady dobry trenink. :)
    JAXXE
    JAXXE --- ---
    SVANC: ja to jako zadrhel nevnimam, protoze podle nekterych vykladu kvantove fyziky je techto svetu nekonecne mnozstvi a vznikaji v kazdem okamziku... jeden navic nehraje roli
    JIKE
    JIKE --- ---

    SVANC: ano musí, ale proč musí být materiální, není to jen otázka našeho vnímání? Proč nemůže koexistovat multivesmír. Nutně nemusí při minimálních vlivech vzniknout nový vesmír. Pouze může v něm, vzniknout nová větev času a stará zaniknout, případně být modulována k té původní aby nezanikla. Opět ale jsme u toho, jak můžeme mozkem měřit a vnímat něco, co náš mozek neumí vnímat (opět jsme v možnosti představivosti možností), ale pokud si to umíme představit, je možné že to neexistuje? Podle stavu našeho mozku, cokoliv si umíš představit, existuje (minimálně v Tvé hlavě). To co si neumíš představit, to je pak pouze ale možná absence mozku měřit onu představu - tedy si to představit. Tedy si to nepředstavíš. Pokud ovšem evolučně ji získáš, je možné si toto představit, a tuto představu opět kapacitou mozku sám porovnat. To že si lidi uměli představit, že je země placatá i kulatá, byla zde možnost, že je buď kulatá, i placatá. Pokud by jsi si to neuměl představit, tak by byla pouze kulatá, nebo pouze placatá, nebo pouze kus kamene. Navíc je to pouze představa, protože ani já, ani ty to nedokážeme měřit. Pouze věříme údajům, které jsme dostali a umíme si je v mozku představit a přenést případně vizuálně. Nikoliv, že jsme je sami změřili, a tedy tomu věříme, že tyto údaje jsou správné. Pokud nám něco naše představivost neumožňuje zobrazit, neznamená to, že to nemůže existovat. Pokud si ale představíme nekonečno, bude existovat? (minimálně v mé představě) Čekám, až mi mozek pojme pojem nekonečna, abych si jej uměl představit. Ale neumím, a pokud neumím, mohu to považovat, že nekonečno není, anebo pouze že si jej neumím představit. V tuto chvíli je nekonečno pouze slovo, a nebo znak ležaté osmičky. Ale jak si to mám představit? Tady bych se pozastavil, a zeptal se, pokud již vymýšlíme v názvy a znaky pro něco, co si zatím ani neumíme představit, jak daleko jsme od toho to pochopit, nebo změřit. lze vůbec měřit nekonečno? Co to je nekonečno? Je to pouze výsledek porovnání konečna a opaku. konečno je všude kolem nás a je meřitelné. Opak tedy je nekonečno, nepředstavitlené a neměřitelné. Což nás přivede na myšlenku, že nelze tudíž měřit, ani představit, takže neexistuje? Jelikož ani nekonečno nejde změřit, jak získáme důkaz že skutečně existuje, a proč je nyní tedy s ním počítáno v matematice?
    JIKE
    JIKE --- ---
    SVANC: souhlas s Jaxxe. ale budu dost konspirovat, tak mě nesežerte, něco si z toho třeba vemte. - upozorňuji předem

    JAXXE: přesně! tam je možnost práve existence uvěznění mimo čas, tedy pokud by jsi odcestoval do minulosti, a odstranil své já, nemělo by to na tebe žádný vliv, protože jsi existoval v linii, kde jsi sebe neodstranil, a tedy se mohl vrátit, a odstranit sebe v časové linii kde jsi se odstranil.
    SVANC: ANO. (Překonání vzdálenosti mezi dvěma body rychleji, než by trvalo světlu, by znamenalo porušení principů kauzality a v podstatě by umožňovalo cesty do minulosti)
    vyloženě teorie relativity ano, ale tato teorie neplatí v případě červích děr, kde je čas stlačený téměř na nulu, tedy díky gravitaci skoro neexistuje, na velké vzdálenosti pak může nepatrné růst. rychlost světla je limit rychlosti částic, které doposud jsme schopni celkem dost přesně měřit v našich dostupných podmínkách. a to co píšeš o porušení principů kauzality ano právě proto je možné se domnívat o modulaci minulosti, za účelem směřování jasně zadané linie budoucnosti - tedy ano, přesně definovat běh událostí k dosažení požadované budoucnosti. A jelikož minulost, přítomnost a budoucnost je právě nyní, a je definována zatím pouze naším vnímáním, již se neustále děje.

    tomu cestování časem je věc na delší uvažování, už jsem to měl někde i sepsané. a pro mě to je jistým vysvětlením paralelních vesmírů, alternativních budoucností, případně poruch mozku jako další variantu.
    ale v jednoduchosti, pokud cestuješ časem, jsi postaven mimo čas. Pokud existuje, jako že si mylsím že ano, nějaká technologie, která Ti dokáže ukázat na základě úkonu vývoj časové linie - příčiny a následku - onu kauzalitu, kterou lze modulovat. POkud to již nyní existuje, jsou 3 možnosti proč: již jsme se tak v minulosti vyvinuli, že to dokážeme, vyvinuli jsme se tak dávno v minulosti uplně jinde ve vesmíru/naší galaxii, mimozemské civilizace.
    Pouze by stačilo mít částici rozdělenou na 2 části, případně více, jednu nechat v době aktuální a druhou polovinu v maximální budoucnosti, kterou sleduješ. Více takto rozdělených částic lze. Potom tato částice, které již není více dělitelná, by měla vlastnosti ukazatele nyní, a tu co bude. tím pádem pokud by existoval stroj, dokázal by simulovat podle modelování událostí pravděpodobné budoucnosti v současnosti a tím, jasně definoval možnosti ovlivnění kauzality.

    Pak vevstane otázka, v jaké časové linii žijeme, v jakém paralelním vesmíru vlastně žijeme. V jaké časové větvi... zároveň zde vevstává otázka i dimenzí. my si hodně představujeme vše z hlediska hmoty a hlavně měřitelna, problém je v tom, že některé věci nejsou měřitelné, protože není nic, na co by reagovaly - nemají své opozitum, na které by reagovaly, nebo to také neumíme. Příkladem byla radiace, prostupuje hmotou, dokud nepřišli nato, která ji zachycuje - hodně jednoduše řečeno. požadované důkazy nás hodně omezují v představivosti. Představivost se nemusí dokazovat - ta prostě je. A je neměřitelná...?

    myslím, že tyto objevy se dějí globálně a skokově, něco jako efekt sté opice. byť třeba v menším. s tím souvisí třeba zdánlivě nesouvisející film Avatar. hodně se mi líbila myšlenka globálního vědomí. Proč si myslíme že jej nemáme, když jej nemůžeme měřit, případně pochopit, nebo je nemáme plně přístupné. Z hlediska evoluce (třeba u mimozemských civilizací) je pro mě zcela jasné, že telepatie a globální vědomí je jasný a zcela nevyhnutelný cíl evoluce. Můžeme se zde s ím částečně také setkávat, v oněch "hloupých" neuvěřitelných dokumentech. Vypadá to že plácám páté přes deváte, ale ono vše se vším souvisí.

    mě na vejšce přišla fyzika v některých směrech naprosto jasná, ale dost v minimu. V některých věcech dost neprůkazná. Spíše jsem se přikláněl v jasné matematice. Ale fyzika je dost ještě v plenkách. Všichni máme zažito, že když shodíme hrnek na zem, že spadne a rozbije se. jednou jsem viděl zajímavou věc, sklenka na šampus spadla z 2 metrů na mramorovou podlahu. jaká byla možnost, že spadne tak, že se odrazí zpět a nerozbije se? V tu chvíli se mono lidí zastavilo. nicméně já tam stál déle a přemýšlel v souvislosti s nečím jiným. my moc až moc čekáme, protože si myslíme že to víme, co se stane. Ale co když ten hrnek, který shodíme ze stolu, vůbec na zem nespadne. Jednou jsem zažil něco hodně zajímavého. Vstal jsem a řekl kolegovi že mu dojdu pro čaj, že má prázdný hrnek, obešel jsem stůl a hrnek byl najednou plný. jak je možné, že před tím jsem jej viděl prázdný. Co když jsem ho chtěl vidět prázdný. A zde opět vyvstává otázka, vidíme pouze to co čekáme že uvidíme, nebo chceme vidět? Proč omezujeme náš mozek jen protože chceme. je to strach s poznání?

    pokud jsou příhodné podmínky a ta možnost zde je, proč by se jinde nevyskytoval evolučně velice vyspělý život. I pokud bychom my chtěli, tak nyní již kolonizujeme jinou planetu. Ale my nechceme, kdybychom chtěli, už to děláme. je možné, že nechceme, proto minulost ovlivňujeme, protože nejsme ještě připraveni. (100% mentálně nejsme). Pak je otázka proč, jestli to není opět záměr být mentálně nevyvinutí. jaký je důvod. je možný důvod v naší minulosti? Pokud zjistíme, jak je starý vesmír, což nyní zjistit nelze, jen se odhaduje,(zatím měříme pouze světlo co k nám došlo - některé ani nikdy k nám už nedorazí díky rozpínání vesmíru), je možné až nepředstavitelné, co se mohlo již odehrát v minulosti a co vše s čím souvisí.



    SVANC: jak píšeš že by bylo dobré si něco přečíst, ano, čtu, ale pořád je toho málo a dost s některými věcmi a zcela zásadně nesouhlasím. Navíc mi dost vadí, jak mohu já ověřit, že země obíhá kolem slunce, mohu pouze věřit cizím měřením a pozorováním. případně jak je vzácné, že nemáme binární sluneční systém atd.

    SVANC
    SVANC --- ---
    JAXXE: Pokud opravdu věříš, že cestovat do minulosti je možné, a nevadí ti drobný zádrhel, že přitom "prostě" musí vzniknout kompletní nový vesmír, který je identický s tím naším, tak to potom ano. Já si to nemyslím :).
    JAXXE
    JAXXE --- ---
    SVANC: virtualni castice cestuji casem do minulosti naprosto bezne a fotony ve sterbinovych experimentech ovlivnuje mereni udelane az v budoucnosti. myslim, ze nase poznatky ohledne cestovani casem jsou oproti civilizacim, ktere maji miliony nebo miliardy let naskok, naprosto smesne. takze bych urcite nic predem nevylucoval. nesmyslnym paradoxum se jednoduse vyhnes, pokud plati teorie o paralelnich vesmirech, ke ktere se priklani dost mainstream vedcu. proste cestou do minulosti vytvoris novou casovou linii a na budocnost, ze ktere jsi prisel, to nebude mit zadny vliv
    SVANC
    SVANC --- ---
    JIKE: Možná bude opravdu lepší, když si místo vlastních úvah o tom něco přečteš. I obrovskou vzdálenost z bodu A do bodu B a zpět lze urazit za minimální dobu, pokud se pohybuješ těsně pod rychlostí světla a bavíme se o vnímání času z hlediska cestovatele, nikoli pozorovatele v bodu A, pro kterého bude trvání cesty minimálně dvojnásobkem doby, kterou pro danou trasu z A do B potřebuje světlo. Překonání vzdálenosti mezi dvěma body rychleji, než by trvalo světlu, by znamenalo porušení principů kauzality a v podstatě by umožňovalo cesty do minulosti, což by nutně vedlo k nesmyslným paradoxům. Je dobrý důvod se domnívat, že fyzikální vlastnosti vesmíru nic takového neumožňují.
    JIKE
    JIKE --- ---
    VYHULENY_UFO: navíc dle mého pokud uděláš červídíru, kde neexoistuje čas tak jsi z místa na místo defakto během chvíle. pokud by byla založena červí díra na gravitaci, čas by se slačil na minimum, a díky tomu by cesta netrvala 3miliardy let, ale třeba jen několik měsíců.
    TLUSTEI
    TLUSTEI --- ---
    VYHULENY_UFO: :) So be it...
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    uplne vazne premejslim, jestli nebylo lepsi mi sem udelit zakaz permamentni, protoze tu dojmologii typu "muj deda me probudil, kdyz nad nama litalo ufo. Ja ho videl, deda o nem slysel, a zbytek vesnice si ze me dela dodneska prdel", nema smysl vubec resit.

    jako takhle se seriozne o ufo bavit neda, protoze postavit debatu na tom, ze nekdo sfetovanej videl divny objekty na obloze fakt nejde. navic ty uvahy o tom, koho a jak kde ufo uneslo nebo kontaktovalo...

    dalsi co shledavam marnym je absence znalosti stredoskolskeho, aspon gymnazialniho studia. jako tyhle uvahy o signalech, rychlosti svetla, cervich dira a ztrate logickych konsekvenci jsou taky humorny.

    no a kdyz navic nejakej nejakej trotl da samotnymu UFO ban, protoze udajne troli v auditku o UFU, je proste UFO OLOL...
    JIKE
    JIKE --- ---
    Aliens Conspiracies : Most Strangest Sound and Events Around The World UFO Documentary Movies (2016)
    http://www.youtube.com/watch?v=C1hJALIoB08
    DAHY
    DAHY --- ---
    SVANC:"Kauzalita. No dobře. Jedna věc vede k druhý, to jo! Ale občas je potřeba si říct: Zákony času a prostoru jsou pěkný hovadiny!" Kryton, Cerveny trpaslik
    SVANC
    SVANC --- ---
    JIKE: Nic jsi nepochopil. Ale to nevadí :D
    JIKE
    JIKE --- ---
    SVANC: Jo ale to neplatí pro červi díry tam neexistuje cas.
    SVANC
    SVANC --- ---
    JIKE: Přečti si něco o teorii relativity. Fakt, že při cestování rychlostí blízkou světlu se zpomaluje čas cestujících, ještě neznamená, že je možné cestovat rychleji než rychlostí světla. Takže posádka by sice na cestě strávila jen subjektivně krátký čas, ale než by dorazila k nám, uběhla by tady na Zemi minimálně stejná doba, jakou pro cestu potřebuje světlo. A kdyby se pak vrátili domů, byly by to další 3 miliardy let, takže celkem 6. Tohle nelze obejít, protože při jakémkoli procesu, který by znamenal cestu mezi dvěma body rychlejší než světlo, by přestal platit princip kauzality.
    JIKE
    JIKE --- ---
    SVANC: no pokud poslali signál před 3 miliardami let než sem doletěl. berme že jej poslali záměrně. tak za pár milionů/miliard let jsou vyspělí tak, že mohou cesotovat jinak - červí dírou, kterou si udělají, a tedy cesta by mohla trvat pár týdnů/měsíců, hodin? pak by si mohli odkontrolovat co sem dorazilo jen s plezíru - pokud si to někdo pamatuje - ale to byl spíš joke s tou kontrolou. náš signál k nim možná drazí právě za těch x miliard let.
    SVANC
    SVANC --- ---
    JIKE: Jak si přesně představuješ "doletět někam a zkontrolovat, zda signál už dorazil"? :D Navíc se nabízí další otázka, proč posílat někam signál, když jsem (v rozporu se zatím - a myslím, že i v budoucnu - neotřesitelnou teorií relativity) schopen tam doletět stejně rychle. Nebo snad ještě rychleji? :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam