SVANC: otázkou je, jestli to bylo žádané tehdejší /nynější politikou apod... Tesla byl genius.
BIRLIBAN: víš co právě, mi nehraje ta věc jako bagdádská baterie, nebo parní stroj v době Říma či dříve. ten pokrok byl již tehdy, spíš jak moc byl užitečný, když lidská síla byla zdarma..
ZUULLUU: oni na něčem staví, Tesla de facto taky stavěl, ale ty základy a dostupné informace a materiály byly víc omezené než nyní.. de facto tehdy šlo o objevy, nyní jde o "vylepšování"
BYDK: kdo víc co se děje nyní.. právě.
SVANC: free energy, nevím. Teslovi spíš šlo asi o přenos energie bez kabelů.. A free energy si myslím ani moc nejde.
Spíš si myslím že je : využití malého množství hmoty/antihmoty pro produkování velkého množství energie. Nevyznám se v nukleární fyzice, ale předpokládám, že takto podobě bude jednou fungovat s jinými prvky, které ještě neznáme/neumíme vyrobit/těžit.
SVANC: Newtonovy zákony mohou platit si myslím jen v určité míře. Nemám v tom ještě jasno (raději píši) ale již jsem měl chvíli nad tím přemýšlet a výsledkem bylo že Newton nemusí platit všude. Víc jsem si neodnesl za myšlenku.
BIRLIBAN: příklady "ne"škodných produktů: baterie s omezenou kapacitou, de facto vše co může lidstvo proti sobě zneužít a nedá se nějak víc hlídat(omezit), případně využít k tomu, aby se zhroutil finanční tok planety (ekonomika). navíc musí být víc napřed Ti co tyhle technologie ovládají/uvoňují či vynalézají nevím jak to přesně nazvat, aby lidstvo bylo trochu pozadu. Něco jako odtajnění F-117.
(třeba příklad zneužití je baterie co má v sobě tolik energie, že dokáže napájet mobil rok, msylím, že jako explozivní prvek by se dala zneužít) z hlediska ekonomiky je dobré uvolňovat postupně větší a větší kapacity disků, než napoprvé dát "neomezený" a to tak platí všude.
příklad: Nedokáži si představit, že by nyní se na trhu objevilo: superkapacitní baterie (ovlivní veškerý průmysl, od automobilového až po spotřební elektroniku) tedy ovlivní to ekonomiku postavenou na ropě, a dalších energetických zdrojích.
Spíš mám pocit, že poslední dobou se točíme pořád dokola okolo toho samého... Ty samé jen vylepšené vynálezy, ale nic převratného... Třeba co by vyřešilo znečišťování planety (tuny obalů, splodin, chemie je toho fakt hodně ani nechci psát). Jenže ono pokud by přišly technologie, které sebou nesou nápravu životního prostředí a tím i super komfort, nesou sebou i rizika.. minimálně ekonomický model planety by se zhroutil a to už je věc mentální evoluce pro přežití lidstva. V tuhle chvíli mi přijde že spíš si výkaly dáváme pod postel, s tím že se to nějak asi uklidí.. Narážím na to znečišťování planety. Ale ono vše spolu souvisí. Jsme ve fázi, ze které se de facto nedá utéct. Pouze zásadní zlom může tohle změnit.
Pokud UFOuni již mají tyto technologie, tak nám je dát ani nemohou. Minimálně bychom je zneužili na ničení. A ať už se jedná o zdroje energie nebo o jiné pokrokové věci.
jeto strašně složité téma. Rád bych se víc rozepsal, ale je to na dost dlouho. snad je jasné co myslím?