• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKEUFO
    – UFO –

    Nejde ani o to zjistit, jestli ufo je, nebo neni. Všichni víme, že je nesmysl, že bychom byli ve vesmíru sami. Spíše jde o to se zajímat, o co jim jde, o co jde nám a o co jde tajným organizacím, potažmo vládám. Jsme připraveni přijmout fakt, že tu už sakra dlouho nejsme sami? Již velice brzy ano... Popojďme i konspirovat.
    UFO the secret evidence - we are not alone - DokumenT
    Anomaly
    Poslední Udalosti Na Zemi - konec sveta podle Bible CZ titulky
    Věřte nevěřte - pravdivé příběhy pouze
    Secret Space - Alien Invasion CZ titulky
    Stephen Hawking - Into The Universe | Aliens | Time Travel
    Facebook Aliens - video
    rozbalit záhlaví
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    SVANC: stoj za nim pres dveste let statisticke prace. A co vic, spravny teorem dovede predpovidat vlastni uskali a slabiny.

    JAXXE: nerovna se cteni myslenek emzaky zeano

    A zeptam se, ma tady krom ezoteriky a hudebni profukce nekdo zkusenosti s postgradualni fyzikou ?
    SVANC
    SVANC --- ---
    A ještě bych podotkl, že pro to vidění a chápání světa, ze kterého vycházím já, existuje jednoznačných důkazů celá řada.
    SVANC
    SVANC --- ---
    KALIPH: Když už tady mluvíš o "poctivých experimentech"... Existují výsledky double blind experimentů, které by jednoznačně potvrzovaly existenci telepatie?
    AIM_FREEMAN
    AIM_FREEMAN --- ---
    JAXXE: jj, díky za tenhle vstup, kdysi jsem četl toto a bylo to poměrně dobře metodologicky zvládnuté:

    Amazon.com: Twin Telepathy (9781908733443): Guy L. Playfair: Books
    https://www.amazon.com/Twin-Telepathy-Guy-L-Playfair/dp/1908733446
    JAXXE
    JAXXE --- ---
    nemam moc casu na zapletani se do těchto diskuzi, ale telepatie a další paranormalni jevy byly prozkoumany i vedecky a zde jsou výsledky:

    http://deanradin.com/evidence/evidence.htm

    a tady je třeba zaznam z konference z Prahy v zari o tom, jak mysl ovlivnuje dvousterbinove experimenty:

    Dean Radin | Exploring the Physics of Consciousness with a Double-slit Optical System · SlidesLive
    https://slideslive.com/...28/exploring-the-physics-of-consciousness-with-a-doubleslit-optical-system
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    KALIPH: no diky za neodpoved na otazky. Ze "setkani" s fenomenem teda varis dost silnou polivku, se mi zda. Navic jsi psal v tom poucnym tonu a pises zas, kdyz uz teda nebyl plan poucovat. Asi mame diskuzi za sebou. Bylo to teda rychly.
    KALIPH
    KALIPH --- ---
    PALEONTOLOG: Z toho si nic nedělej, nebylo v plánu nikoho na sociálních sítích poučovat, jak umím číst myšlenky, proč bych to dělal? Říkám jen, že jsem s tímto "fenoménem" setkal. Ano, říkám to velmi opatrně a jádro mého sdělení jest: dělejte závěry z vlastních (poctivých) experimentů, systematicky. Nepřebírejte svět, jakoby vám ho někdo předžvejkal.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    KALIPH: ja tomu vubec nerozumim. Chybi mi nejaky jasny sdeleni pro blbce jako jsem ja. Umis cist myslenky/cetls je/obcas neco prectes, nebo si to o sobe myslis a tim padem muzes vyvratit stavajici vedecky paradigma ? Nebo se do nej telepatie vejde ? Jsem zmatenej, pls hlp!
    SVANC
    SVANC --- ---
    KALIPH: Já mám zkušeností dost, i se změněnými stavy. Mimochodem právě to mě naučilo nedůvěřovat dojmům a být velmi skeptický k lidem, kteří popisují své subjektivní zkušenosti.
    Ale aspoň vím, že se nemýlím v pozicích, ze kterých vycházíš, a že další debata již nemá smysl. Přeji hodně světla v duši ;)
    KALIPH
    KALIPH --- ---
    SVANC: My ale neoponujeme v debatě o vědeckém poznání, protože žádné nemáš. Nemáš ani vlastní názor. Možná to říkám nevybíravým způsobem, je v tom trochu hořkosti, že člověku není dáno zkoumat nic jiného, než k čemu se vlastním experimentem dopracoval. A ano, stále ještě se bavíme o "čtení myšlenek". V ten moment stojí proti sobě má zkušenost vs. tvá fantazie puštěná na špacír.
    SVANC
    SVANC --- ---
    KALIPH: To je zvláštní, že mi píšeš o nevědeckosti z mé strany, ale ty tvé posty mají takovou zvláštní ezo auru :D.
    Neoponuješ mi v debatě o vědeckém poznání z těchhle pozic, že ne?
    KALIPH
    KALIPH --- ---
    SVANC: Ale i kdyby sis nakrásně gůglil teorie, které podporují můj mentální laps, je to v přímém rozporu s tím, o čem mluvím. Nejdříve si vytvoř zkušenost, pak je verifikuj "vědeckými" metodami. Takhle skončíš s tím, že si vždy obhájíš nějaké podvědomé předpoklady na úrovni základní školy, nikoli plody svého dospělého studia a zkoumání.
    KALIPH
    KALIPH --- ---
    SVANC: Ty ale vycházíš ze zcela nevědeckého pojetí prostoru a já nemám čas ani chuť ti to vysvětlovat. Nápověda: částiče může být na více místech současně.
    SVANC
    SVANC --- ---
    KALIPH: Zkus nějak, pokud možno srozumitelně, vysvětlit, jak ti "skalární fyzika a kvaternionová matematika" pomůže s tím, že do místa, kde bys potřeboval hodnotit nějakou aktivitu, doletí za jednotku času jen pár fotonů (pokud vůbec nějaké) nesoucích informace, přičemž pro to, o čem se bavíme, tedy čtení myšlenek, bys těch fotonů nesoucích informaci potřeboval o hromadu řádů víc.
    Znovu doporučuji ten už odkazovaný článek na Oslovi ( http://www.osel.cz/9794-je-kosmologie-mytologii.html ). Náš stav poznání sice není úplný, ale je velmi dobře verifikován. A i když bude dále zpřesňován, nedává smysl vymýšlet hypotézy vycházející z premis, které jsou s tímto stavem poznání v naprostém rozporu.
    KALIPH
    KALIPH --- ---
    Já bych jen dodal, že "kvantová povaha světa" nebere (nutně) v potaz důsledky aplikované skalární fyziky a kvaternionové matematiky. A i to - stejně jako teorie kvantového pole - jsou výklady světa (nutně) nepopisující věci, s nimiž jsme se ještě nesetkali:) ..třeba čtení myšlenek v případě Švance. Zajímavé by bylo, kdyby se s tím v "realitě" konfrontoval a následně by se snažil najít pro svou zkušenost "racionální" vysvětlení.
    SVANC
    SVANC --- ---
    AIM_FREEMAN: Paráda, hned je to jasnější :D
    AIM_FREEMAN
    AIM_FREEMAN --- ---
    SVANC: jsou tak diametrálně odlišné, že nejsou ve vztahu k těm o kterých jsi psal. nebo jsou, ale asi jako kedlubna s filosofií. nic víc k tomu nemám. prostě ty něco tvrdíš a to je celý příběh. kdybych viděl možnost jak ti něco (víc) sdělit, udělám to.
    SVANC
    SVANC --- ---
    LUKK: Chápeš rozdíl mezi knihou a lístkem, kde je napsáno, kde knihu najít? :D
    A řeči o otisknutí myšlenek v prostoru a času bych snad ještě chápal v nějakém esoterickém auditku, ale tady? Srsly?

    AIM_FREEMAN: Pověz mi něco o těch "diametrálně odlišných oblastech poznání" ve vztahu k tomu, co jsem napsal prve, totiž že čtení myšlenek na dálku je nesmysl kvůli kvantové povaze světa.
    LUKK
    LUKK --- ---
    KALIPH: biofotony...buňky emitují určitý druh světla...
    AIM_FREEMAN
    AIM_FREEMAN --- ---
    SVANC: Ne zásadně chybné...no dejme tomu, že to stačí na to aby sis byl něčím jistý. :D Jinak si zřejmě neuvědomuješ, že mi argumentuješ z toho svého rámce. Jsou i diametrálně odlišné oblasti poznání a z nich vyplývající možnosti.
    LUKK
    LUKK --- ---
    LUKK: problematika ufo a spřízněné podněcuje mou nekonečnou představivost a bourá zaběhnuté bariéry v co věřit a v co už nikoliv...nesnažím se to vyřešit :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam