• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKEUFO
    KALIPH
    KALIPH --- ---
    SVANC: Ze stejného důvodu si myslím, že bys tu neměl nic říkat a jenom poslouchat.
    SVANC
    SVANC --- ---
    ZUULLUU: Jo, to leccos vysvětluje...
    SVANC
    SVANC --- ---
    KALIPH: Co je to "nepopiratelná zkušenost"? Pro mě to je např. seskok z věže dokumentovaný na videu, které natočil kamarád, nikoli subjektivní vjem, jehož reálnost nelze nikdy prokázat, protože si to "emzáci nepřejí". V podstatě mi jen přijde zvláštní, že kdyby člověk začal vykládat, jak si chodí do lesa pokecat s hejkaly a šukat víly, bude ho mít každý za magora, zatímco když vykládá o zážitku s emzáky, najde dost vděčných posluchačů, kteří mu to budou i věřit. Trochu cyničtěji by se dalo říci, že někomu se zjevují hejkalové, jinému mrtví příbuzní, další si zase myslí, že je reinkarnací Napoleona... A někdo zase holt komunikuje s emzáky. Osobně mezi těmito případy nevidím žádný rozdíl, všechny mají společný zásadní znak, totiž přesvědčení dané osoby, že toto je realita. Samozřejmě vždy neprokazatelná.
    KALIPH
    KALIPH --- ---
    SVANC: "vysvětlení, než představa, že dotyčný se fyzicky setkal s mimozemskou bytostí." -- to právě nikdy není ten případ, protože ať už potkáš cokoli (a náhodou jsem u toho ani nebyl sám) - nikdy nemůžeš vyloučit pozemský původ. Viz: https://www.databazeknih.cz/knihy/ss-bratrstvo-zvonu-116230
    KALIPH
    KALIPH --- ---
    SVANC: Tohle je auditko o UFO - proto emzáci a proto se bavím zrovna o nich. Usoudil jsi z toho, že je to pro mě velká část života, kterou věnuju těmto úvahám.? .)

    Jsem velký fanoušek přístupu, kdy každý mluví jen o tom, čemu rozumí (myšleno: má s tím osobní nepopiratelnou zkušenost). Taková zkušenost povyšuje intelektuální polovědomé přežvykování na "myšlení", protože konečně je zde nějaká "potrava" pro mozek, která může být myšlena. Dokud jsou myšleny hypotézy, minimálně já usínám, neboť mi to nestojí za pozornost.
    SVANC
    SVANC --- ---
    ZUULLUU: Číst umíš, zkus ještě zapracovat na chápání přečteného ("...vyvolané drogami, nějakými technikami (holotropní dýchání) či třeba extrémním stresem").
    SVANC
    SVANC --- ---
    KALIPH: Ta věčná snaha o anonymitu, kde potom ovšem nedává smysl, že je tolik osobních svědectví. Buď chci být nepozorován, nebo se ukazuju lidem. Jasně, oni se chtějí ukazovat jen "připraveným" :).

    Nicméně pořád nevím, kde lidé berou jistotu, že zrovna setkání s emzáky jsou reálná, když je tolik zkušeností s jinými zážitky, které se daným lidem jevily naprosto skutečné, přestože takové zcela jednoznačně nebyly. Ať už jde o zážitky vyvolané drogami, nějakými technikami (holotropní dýchání) či třeba extrémním stresem. Resp. chápu, že dotyčným to reálné připadat může, ale nevidím důvod, proč by takové vjemy měl za reálné považovat kdokoli jiný. Stále mi změněný psychický stav připadá jako o několik řádů pravděpodobnější vysvětlení, než představa, že dotyčný se fyzicky setkal s mimozemskou bytostí.
    KALIPH
    KALIPH --- ---
    SVANC: Přesně to si myslím. Ti na druhé straně se ovšem starají o anonymitu takových setkání. Může ti to přijít jako alibismus, ale je to tak.
    SVANC
    SVANC --- ---
    KALIPH: Jak "z vnějšku"? Jakože kdyby vedle stál člověk s kamerou, tak to natočí? To asi nemyslíš, ne?
    KALIPH
    KALIPH --- ---
    SVANC: Z vnějšku to může vypadat na fyzické setkání.
    SVANC
    SVANC --- ---
    KALIPH: Skupinové halucinace bych nechal stranou, ale pouhý vjem od reality odlišit lze. Samozřejmě nemyslím např. paranoidní dojmy typu "ten člověk mě určitě nemá rád", ale třeba vizuální vjem lze potvrdit videozáznamem, zvukový vjem nahrávkou.
    Bohužel jsem se stále nedozvěděl, jak by měl vypadat takový kontakt člověka, který rozvíjí duši, s emzákem.
    KALIPH
    KALIPH --- ---
    SVANC: Já vím, že vědecký přístup neodlišuje halucinace a autentické vjemy. Když má autentické vjemy x lidí na stejném místě, je to skupinová halucinace.

    S tou kometou souhlasím...
    SVANC
    SVANC --- ---
    KALIPH: Zrovna kometa na obloze není moc dobrý příklad. Pokud tam opravdu je, mohou ji vidět či dokonce vyfotit i jiní lidé a to samozřejmě i opakovaně.

    KALIPH: To není odpověď na danou otázku. Obecně si na téhle ezo-úrovni kladu otázku, kde bereš jistotu o reálnosti takových zážitků. Kdyby se ti místo emzáka objevil, co já vím, třeba mluvící mrakodrap, také by sis byl tak jistý, že jde o reálný vjem a nikoli "kino ve vlastní hlavě"?
    KALIPH
    KALIPH --- ---
    SVANC: Zato když rozvíjíš duši, vnímáš a jsi vnímán vším, co má duši.
    KALIPH
    KALIPH --- ---
    PALEONTOLOG: "Hej, viděl jsem kometu na obloze!" odpověď: "Tak mi jí ukaž. Minimálně 2x za sebou, jinak ti nevěřim." :D
    SVANC
    SVANC --- ---
    KALIPH: Kdežto když rozvíjíš duši, tak se objeví osobně?
    KALIPH
    KALIPH --- ---
    SVANC: Emzáky zkrátka při spiritistické seanci nepřivoláš.
    SVANC
    SVANC --- ---
    KALIPH: Čím se ty kontakty s emzáky potom vlastně liší od kontaktů se záhrobím při spritistických seancích?

    Tak si říkám, zda nakonec výsledkem oněch technik k rozvíjení "duše" není schopnost dostat se do podobného stavu, jako např. po houbách nebo ještě spíše po DMT, kdy jsou popisované kontakty s emzáky celkem běžné.
    KALIPH
    KALIPH --- ---
    SVANC: Zdánlivě úplně stejný, protože to není "buď a nebo". Emzáci taky mají tělo, jen je jejich uvědomění hlubší.

    Lidstvo má x tisiciletých tradic, kde někdo učil druhé lidi, jak se neidentifikovat s tělem a rozvíjet síly, které taková de-identifikace umožňuje.
    SVANC
    SVANC --- ---
    KALIPH: Já tam žádný logický přešlap nevidím. Ale pokud mi ho nechceš (nejsi schopen?) ukázat, žíly mi to netrhá...
    Jaký život vede člověk, který sám sebe nepovažuje za tělo? A jak bys fungoval bez těla?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam