• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKEUFO
    – UFO –

    Nejde ani o to zjistit, jestli ufo je, nebo neni. Všichni víme, že je nesmysl, že bychom byli ve vesmíru sami. Spíše jde o to se zajímat, o co jim jde, o co jde nám a o co jde tajným organizacím, potažmo vládám. Jsme připraveni přijmout fakt, že tu už sakra dlouho nejsme sami? Již velice brzy ano... Popojďme i konspirovat.
    UFO the secret evidence - we are not alone - DokumenT
    Anomaly
    Poslední Udalosti Na Zemi - konec sveta podle Bible CZ titulky
    Věřte nevěřte - pravdivé příběhy pouze
    Secret Space - Alien Invasion CZ titulky
    Stephen Hawking - Into The Universe | Aliens | Time Travel
    Facebook Aliens - video
    rozbalit záhlaví
    KALIPH
    KALIPH --- ---
    SVANC: Zato když rozvíjíš duši, vnímáš a jsi vnímán vším, co má duši.
    SVANC
    SVANC --- ---
    KALIPH: Kdežto když rozvíjíš duši, tak se objeví osobně?
    KALIPH
    KALIPH --- ---
    SVANC: Emzáky zkrátka při spiritistické seanci nepřivoláš.
    SVANC
    SVANC --- ---
    KALIPH: Čím se ty kontakty s emzáky potom vlastně liší od kontaktů se záhrobím při spritistických seancích?

    Tak si říkám, zda nakonec výsledkem oněch technik k rozvíjení "duše" není schopnost dostat se do podobného stavu, jako např. po houbách nebo ještě spíše po DMT, kdy jsou popisované kontakty s emzáky celkem běžné.
    KALIPH
    KALIPH --- ---
    SVANC: Zdánlivě úplně stejný, protože to není "buď a nebo". Emzáci taky mají tělo, jen je jejich uvědomění hlubší.

    Lidstvo má x tisiciletých tradic, kde někdo učil druhé lidi, jak se neidentifikovat s tělem a rozvíjet síly, které taková de-identifikace umožňuje.
    SVANC
    SVANC --- ---
    KALIPH: Já tam žádný logický přešlap nevidím. Ale pokud mi ho nechceš (nejsi schopen?) ukázat, žíly mi to netrhá...
    Jaký život vede člověk, který sám sebe nepovažuje za tělo? A jak bys fungoval bez těla?
    KALIPH
    KALIPH --- ---
    SVANC: Přešlap si najdi sám, nejsme v mateřské školce.

    Na ty druhé otázky. Ano. A ano.
    SVANC
    SVANC --- ---
    KALIPH: Jaký logický přešlap máš na mysli?
    Btw. ta odpověď ani odpovědí moc není. Mám to chápat tak, že pokud sám sebe nepovažuješ za tělo (fungoval bys bez něj???), máš šanci navázat kontakt?
    KALIPH
    KALIPH --- ---
    SVANC: Všimni si logického přešlapu ve vlastním příspěvku, což mě hned odrazuje s tebou komunikovat.

    "způsob života, který NEbrání tomu, aby člověk zažil setkání třetího druhu"? - v podstatě stejný, jaký vedou oni, když se nepovažují za tělo.
    SVANC
    SVANC --- ---
    KALIPH: Vážně chceš snahu o ověřitelný pokus, tzn. vědeckou metodu k poznávání světa, označovat za "ovečkovský" přístup?
    A jaký by tedy měl být ten "způsob života, který NEbrání tomu, aby člověk zažil setkání třetího druhu"? Něco mě napadá, ale to asi nebude to, co ty myslíš ;).
    KALIPH
    KALIPH --- ---
    PALEONTOLOG: Já ti jen velmi empaticky, a troufal bych si i tvrdit: objektivně, vysvětluju, jak to celé funguje.

    Nechápu, kde věda (jejíž ověřitelnost zdokumentovaným experimentem tak ovečkovsky hájíš) bere tu drzost si vytvářet monopol na intimní (rozuměj: autentický) vztah s realitou. Stejně jako vědci určitou část skutečnosti nevnímají, tak tato část naopak nevnímá vědce.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    KALIPH: nerad ti to rikam, ale tvoje sebestrednost neni urcujici. Jediny co ma smysl je overitelnej pokus, o vsem oststnum si muzes myslet co chces, ale nezopakujes to dvakrat stejne
    JIKE
    JIKE --- ---
    "na každém šprochu, pravdy trochu"
    KALIPH
    KALIPH --- ---
    PALEONTOLOG: Invalidní způsob uvažování a řekněme to narovinu, i invalidní způsob života, brání tomu, aby člověk zažil setkání třetího druhu a aby kdokoli z druhé strany o takový kontakt stál.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    KALIPH: když si projdeš historii, tak zjistíš, že jsem sem nějaký kontroverzní události vložil. a ano, jsou nebo byly předmětem vyšetřování oficiálních orgánů, protože zřejmě zvolání "UFO!" člověkem postrádající elementární zákonitosti logiky nestačilo ani v té době.
    myslím si, že jsme se tady dotkli úplně jinýho problémy než je existence mimozemských objektů a myslím si, že dokud se nevypořádáme s invalidním způsobem uvažování, tak se o něčem takovým ani bavit nemůžeme.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    SVANC: tak on celej serial Ancient aliens je o tomhle konfliktu vysvetleni. Ano vsechno se da jednoduse vysvetlit mimozemstany, otazka zni, jestli je to vysvetleni spravny...?
    SVANC
    SVANC --- ---
    AVATAR: No právě. Třeba i u maleb "vesmířanů" může být nějaký společný mechanismus, proč jsou některé znaky podobné. Nebo to je prostě jenom tak, že spektrum postav je u jednotlivých kultur natolik bohaté, že při cíleném hledání se společné znaky najdou. Ale zrovna tohle si netroufám odhadovat...
    AVATAR
    AVATAR --- ---
    SVANC: jojo, duvod proc do dnesnich dob vydrzelo tolik pyramid je jednoduchy - proste je to nejlepsi zpusob, jak postavit neco, co vydrzi vecne. Je to asi tak stejna zahada, jako ze maji po celym svete baraky okna, dvere a strechu :)
    SVANC
    SVANC --- ---
    BYDK: Jasný, to chápu. Já jen, že z nějakých podivností vytvořených umělci před tisíci let je hodně ošidné na něco usuzovat. A i s těmi společnými znaky bych byl opatrný. Po celém světě jsou např. vidět pradávné stavby ve tvaru pyramidy, přestože dané civilizace nebyly v kontaktu. Je mi sice jasné, že to není ten samý případ, tady je k tomu objektivní důvod, stabilita stavby, ale i tak...
    BYDK
    BYDK --- ---
    SVANC: Vsak jsem psal, ze tim neni nic mysleno. :) Proste jsem poslal na posouzeni zajimave figuriny. Btw... Venuse je proste silnejsi zena s vcelku normalni hlavou. Akorat ty oci me trochu desi.
    BYDK
    BYDK --- ---
    PALEONTOLOG: Neolit se datuje ruzne, zalezi na tom kde se na zemi nachazis. ;) Napriklad u nas se Neolit datuje 6tisicileti pr.n.l. Ty kultury, ktere jsem zminil jsou PreNeoliticke. A velmi rozdilne. Technologicky pokrocilejsi a pritom o 3 tisice let starsi.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam