• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKEUFO
    JIKE
    JIKE --- ---
    SVANC: Když myslíš :-D

    Zkus něco takového najít sám schválně. (To jsem měl na mysli když jsem psal o těch cigarech (preklep). A přesvědčit me, ze mám fakt pravdu, nebo ji nemám. Když se Ti to povede mas u me pivo :-)
    SVANC
    SVANC --- ---
    JIKE: Pokud jsi má slova pochopil takhle, tak to fakt blahopřeji :D.
    JIKE
    JIKE --- ---
    SVANC: Možná mas pravdu.... je lepší žít v nevědomosti...
    SVANC
    SVANC --- ---
    KALIPH: Tuhle ne, o kvantové teorii jsem před lety četl knížku od Penrose, titul už si nepamatuju.
    A Darwinova teorie má být příkladem "ověřených vědeckých pravd, které jsou ale úplně jinak"? Vždyť jádro, hlavní princip té teorie stále platí. Samozřejmě je dále zpřesňována, ale rozhodně bych nehovořil o jejím vyvrácení.
    A jistěže by bylo možné v historii vědy nalézt příklady slepých uliček a omylů. Ale tvrdit na jejich základě tohle (JIKE) je podle mě pitomost a snad i jakési podivné sebemrskačství.
    AVATAR
    AVATAR --- ---
    KALIPH: ja nejak nechapu, kde v tomhle postupu pochopeni vesmiru, vidis problem :)
    KALIPH
    KALIPH --- ---
    AVATAR: Nemůžu a nechci. Každopádně to máte úplně stejně s celou koncepcí světa. Čím pokročilejší bude technologie, tím víc se budou měnit "fakta", které v dané době někdo "věří" - a co si budem povídat, fakta jsou jen teorie, zvlášť ve vědě.
    AVATAR
    AVATAR --- ---
    KALIPH: datace vyvoje se ve vedeckych krzuzich vzdy uvvadeji s privlastkem "nejstarsi dolozena". Ta cisla se pochopitelne s nove nalezenymi dukazy (ostatky) muzou menit.

    Jak se meni darwinova teorie, prosim? Muzes hodit nejaky link? Btw, take uz velmi stary koncept.
    KALIPH
    KALIPH --- ---
    SVANC: Můj oblíbenej vědeckej fakt, kterej se neustále mění je Darwinova teorie a datace jednotlivých stádií vývoje člověka.

    Pak samozřejmě otázky, které mi otevřela tato kniha: https://www.kosmas.cz/knihy/1370/chaos/ která popisuje vývoj kvantové fyziky a matematiky chaosu a co to znamená pro Einsteinovu teorii (teorii, děti!) realitivity..

    Četls ji, Švanci?
    SVANC
    SVANC --- ---
    JIKE: Jako že by si pro tebe došli ilumináti, nebo jak tomu mám rozumět? :D
    Co by bylo nebezpečného na jmenování pár "příkladů významných a ověřených vědeckých pravd", které jsou ale podle tebe úplně jinak?
    JIKE
    JIKE --- ---
    SVANC: Některá témata jsou dost nevhodná vůbec někam psát (aktuální) a řekl bych i nebezpečná. Face2Face ok
    SVANC
    SVANC --- ---
    JIKE: Fakt argumentuješ snad sto let starým žvástem z propagačních materiálů tabákových společností v reakci na to, abys uvedl pár "příkladů významných a ověřených vědeckých pravd"? :D
    Tak až na ten zbytek přijdeš, tak napiš.
    JIKE
    JIKE --- ---
    SVANC: Dam ti jeden příklad z historie, na zbytek si přijdu sám.
    “Kouření doporučuji doktoři protože pomáhá proti kašli.”
    SVANC
    SVANC --- ---
    JIKE: Dej pár příkladů významných a ověřených vědeckých pravd, o kterých lidé jako já nepochybují, ale které podle tvých vzdělaných přátel mohou být úplně jinak. Děkuji.
    JIKE
    JIKE --- ---
    SVANC: Stačí když mas okolo sebe velke množství vzdělaných lidi. Diskutujes a poslouchas. Ve výsledku zjistit ze i to co víme, muže být naprosto jinak...
    CROME
    CROME --- ---
    ZUULLUU: Takovou miru sebereflexe a kritiky bych necekal, supis drzim palce, ted uz se to bude jen zvedat!
    SVANC
    SVANC --- ---
    JIKE: Opravdu lidstvo "vlastně ani skoro ničemu nerozumí, a tomu čemu rozumí, je tak strašně málo, že z pohledu na global je to skoro nula"?
    Asi každý čteme jiné weby...
    Projdi si třeba tohle, ani nemusíš číst ty články, stačí nadpisy: http://www.osel.cz/
    JIKE
    JIKE --- ---
    KYARA: problém lidstva je, že vlastně ani skoro ničemu nerozumí, a tomu čemu rozumí, je tak strašně málo, že z pohledu na global je to skoro nula.
    Potřebovali bychom 100% osvětu, ale otázka je, jestli bychom to psychycky jako jednotlivci - potažmo lidstvo, vůbec unesli (i z hlediska mozku - pochopení). Je totiž klidně možné, že náš mozek není uzpůsoben dost na to, nebo spíš vyvinutý - jestli by to vůbec byl schopen nejen přijmout, ale i pochopit...
    KALIPH
    KALIPH --- ---
    KYARA
    KYARA --- ---
    ZUULLUU: ZUULLUU: no vždyť, to tu právě děláme :)bereme to tu jako auditko... informujeme se tu navzájem, nebereme si to osobně zejo, a tak se obohacujeme všichni... :D nemusíme se tu plácat po ramenou, ale ani se nevkusne hádat nebo nedejbože urážet...kdyz souhlas tak +1 a když ne, tak když budu mít co a budu mít náladu, tak s nejlepším vědomím a svědomím odpovím.. Nemyslím, že by bylo třeba nic urovnavat :)
    KYARA
    KYARA --- ---
    ZUULLUU: The Book of Knowledge: The Keys of Enoch - tady z tohohle nechybí fakt nic, Merchaba a celá rodina + 64 vedních disciplín popsáno + atd. Ascention, consciousnes.......600 stran tezkyho ctení...
    Roberta Bauvala neznám, tak si ho jdu najít. :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam