• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKEUFO
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    TLUSTEI: pěkně pičo pěkně. prvotní impulz, proč se tady vůbec o něco, krom tlachání na úrovni velké přestávky v lidové škole umění, snažit, je ten, že deziluze a absence elementárních znalostí prosakuje éterem a společnosti jako mor, a vyplatí se je potírat, třebas kvůli další generaci. ta, bude - li stavět na pičovinách, jaký se tady prezentujou jako "asi normální", tak to s lidstvem nedopadně dobře. protože horší, než kletba technologizace je vyprchání kritického racia z mozku. Nejsou všichni stejně dementní, i mezi ufologama bych našel člověka schopnýho hájit svůj názor, to se ale většiny místních netýká.
    kdyby to nebyl trend postfaktické doby, bylo by to vlastně vtipný divadlo, ale tak tomu není.
    že ty seš kokot neznamená, že je kokotm i SVANC. dej RO sám sobě a předej klub, nejsi přínosem pro pluralitní společnost.
    BYDK
    BYDK --- ---
    JIKE: Jo budoucnost. Mame mikrovlnky. Kdyz ji zapnes, tak to vytvari nejake ruseni a nikdo se k tobe nemuze teleportovat. :D Bylo to ve filmu He-man. Jsem se musel smat. :)

    Co to je... mam tu nejake nezname ruseni. Nelze zamerit pozici....
    A na druhe strane zapnuta mikrovlnka a typek si ohrival parek nebo co to mel za jidlo. :D
    Delej, povidam znic to.... pane, je to neznameho puvodu, nevim co s tim... :)
    No, nakonec ji na dalku nejak odpalili.
    Kazdopadne dobra scenka. :)
    CROME
    CROME --- ---
    TLUSTEI: jasne, vsechny kdo nejedou na vyvraceny ezo-pico vlne zabanovat, zlikvidovat, hlavne aby nam tu nekdo ten smradek nerozfoukal :(
    BYDK
    BYDK --- ---
    KALIPH: O tom vnimani, bude jeste rec.

    Omlouvam se, ze to davam sem, ale tak nejak ocipovani a implantaty jsou tema UFO, vesmirnych lidi napr. :)

    Toto by mohlo pomahat, ale v nasich rukou, to bude pruser.

    https://video.aktualne.cz/...b5b20cc47ab5f122/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu

    kdyz sit vi, co si myslis, Facebook je v podstate nicka....

    V podstate mi posledni tydny dochazi, jake technologie vlastnime. Napriklad vyroba zlata ze rtuti neni dnes problem. Avsak to stoji spoustu energie, takze se to nevyplati. Take ty implantaty zacinaji fungovat, viz video. Mame v rukou technologie, ktere jsou nedostupne, jen kvuli nedostatecnym zdroji energie, coz je vetsina z nas tu vi. Ale kdyz se poohlednu, ty technologie ktere jsou videt a funguji zacinaji byt docela desive.
    JIKE
    JIKE --- ---
    ZUULLUU: nee, myslím, že to je někde pěkně zamčeno.. protože to bylo opravdu hooodně malé. Jenže v té době ještě meli trochu prolbém z toho ty data 100% dostat zpět. Takže je otázka...

    nicméně jak jsem kdysi dávno tady psal, lidé na to nejsou mentálně připraveni. Pokud by byli, asi bychom už byli tak možná 1000 let napřed než nyní - což je můj malý sen žít v budoucnosti jako byl třeba film: 5 Elemenet :-)

    JOKE: asi první bych si koupil tu mikrovlnku na dobré kuře + multipass :-)
    JIKE
    JIKE --- ---
    KALIPH: mimojiné také k otmuto tématu, neřkenu víc, než:
    v roce 2003 již bylo vynalezeno pro komerční využití úložiště s de-facto neomezeným záznamem

    víc raději nepovím
    JIKE
    JIKE --- ---
    KALIPH: to dává 100% smysl. díky za tento post!

    + případně jestli máš i nějaký link na další info?
    KALIPH
    KALIPH --- ---
    JIKE: Jj, tohle sleduju už od dětství. Bergier s Pauwelsem píší v knize Jitro kouzelníků, že v 18. století byl založen tajný spolek složený z předních vynálezců té doby, který mě rozhodovat o tom, kdy a za jakých okolností se lidstvo dozví o určitých vynálezech. Tedy, že pro lidstvo by bylo nebezpečné, kdyby to šlo volnou nekontrolovanou cestou.

    Myslím, že to je samo o sobě zajímavé.
    JIKE
    JIKE --- ---
    KALIPH: a já slyšel ještě o dalších věcech.. lidé co něco neuvěřitelného vymyslí, občas mají nehodu cestou na letiště apod...
    KALIPH
    KALIPH --- ---
    Já chtěl jen poukázat na fakt, který nemá nic společného ani s Farrellem, ani s Bratrstvem zvonu - totiž, že nacisté šli ve zkoumání vědy jinudy, což je v knize doloženo překlady článků z místního tisku té doby. To je celé, a dalo by se kývnout hlavou a jít dál.

    TLUSTEI: Dals mu nějaké varování? Práva bych mu vrátil a pokud se nepoučí, budiž.
    TLUSTEI
    TLUSTEI --- ---
    SVANC dostal RO. Tohle je klub o UFO, pozemských i nepozemských, vysvětlitelných i nevysvětlitelných. Pokud mu toto téma tak strašně vadí a není schopen respektovat jinakost sem přispívajících podivínů, což dokazuje dlouhodobě, nemá tady co dělat. Jeho intoleranci ke zkušenosti ostatních nebudu dál tolerovat. Děkuji za pochopení.
    SVANC
    SVANC --- ---
    ZUULLUU: Vážně jsi z první věty tady SVANC pochopila, že něco pokládám za nepřesné ale přitom věčné? :D
    Vždyť tím se jenom ohrazuji proti tomu, že mi vkládáš do úst, že "já si nedovedu představit nic přesnějšího", protože to není tak, že JÁ si to nedovedu představit, ale protože (v konkrétním případě malé násobilky) to tak prostě je - nic přesnějšího není a ani nebude.
    A pokud je pro tebe matematika "voser" a nechápeš jeden ze základních principů týkajících se důkazu v matematice, tak by bylo lepší, kdybys přijala jako fakt, že platnost poznatků prokázaných matematickými metodami není omezena časem ani dalším rozvojem našeho poznání.
    SVANC
    SVANC --- ---
    ZUULLUU: Ne, není to tak, že JÁ tvrdím "že si nedovedu představit nic přesnějšího". Já tvrdím, že poznatky v oboru matematiky prokázané ověřitelným důkazem platí a budou takto platit navždy. Zatímco ty se tady usmíváš nad slovem "navždy" a nechápeš, že v případě matematiky to tak opravdu je.
    SVANC
    SVANC --- ---
    ZUULLUU: Ten výrok o "dvě a dvě" tady padl v rámci argumentace proti tomu, co tu tvrdím. A koneckonců i ty sama jsi řekla něco, co je v podstatě ekvivalentem toho nesmyslu, totiž: "nasobilka nam prijde zatim nejpresnejsi a svym zpusobem idealni, ale to neznamena, ze tu neni neco lepsiho nebo neco presnejsiho."
    Ne, na násobení jednociferných čísel nic přesnějšího než malá násobilka není a ani nikdy nebude.
    Stále nechápeš, že matematika umožňuje důkaz, který je neprůstřelný svou podstatou, to je totiž jeho klíčová vlastnost. Lze si myslet, že model atomu je špatný, že se fyzici mýlí v milionu věcí, ale důkaz v matematice je úplně jiný případ.
    CROME
    CROME --- ---
    ZUULLUU: D: "blud,ktery funguje"...made my day :)
    SVANC
    SVANC --- ---
    ZUULLUU: Jen k bodu c), tedy platnosti matematického důkazu. Ano takto prokázaná věc platí navždy. Taková je podstata důkazu v matematice. A tvrdit věci, jaké tu zazněly, např. "Ono ani fakt, že dvě a dvě jsou čtyři, není neotřesitelné dogma." je zkrátka pitomost.
    Vlastně je i docela smutné, že něco takového je třeba vysvětlovat.
    SVANC
    SVANC --- ---
    ZUULLUU: Chápeš princip matematického důkazu? Prostě existují poznatky či fakta, jejichž platnost je prokázána jednou provždy a nikdy se na tom nemůže nic změnit. A není to jen sčítání dvě a dvě. Tvářit se, že všechno, tedy i tohle, může být jinak, není projev svobodomyslnosti ani osvícenosti. Tohle je jenom čirá zabedněnost.
    COLBEN
    COLBEN --- ---
    ZUULLUU: doufam, ze si uvedomujes, ze "veri" v tomhle smyslu je "veri, dokud nebude vyvraceno".... to se s virou, ze 2+2 mozna nejsou 4 da srovnat jen velmi tezko
    COLBEN
    COLBEN --- ---
    CROME: kdyz jsi argumentacne v uzkych, ziskas tim cas :)
    SVANC
    SVANC --- ---
    KALIPH: Jiné Farrellovy teorie jsou i na tebe moc, ale Bratrstvo zvonu je OK? :D

    "Die Glocke (German for "The /Glock pistol/ Bell") is a rumored top secret Nazi project that's either a weapon, an antigravity engine, or a time travel viewer, depending on who's telling the story. A Polish crank named Igor Witkowski originated all this bullshit.

    Origin
    Igor Witkowski was plodding along as a low level editor of Polish technical magazines when he was allegedly contacted in 1997 by an unnamed Polish intelligence agent, who let him read a transcript of postwar interviews with war criminal and former Nazi SS officer Jakob Sporrenberg. Sporrenberg unsuccessfully tried to stave off his execution with fanciful tales of top secret Nazi weapons programs he'd been privy to. He told his interviewers of a mysterious high-tech machine he called "The Bell" that was capable of "vortex compression" and "magnetic field separation." Witkowski wrote it all up in an obscure Polish-language book called The Truth About The Wonder Weapon that was promptly ignored. (...) Fringe UFO conspiracy theory cranks such as Joseph P. Farrell quickly joined the party like musicians riffing on a new melody. "

    Není nad to mít dobré zdroje, podle kterých si člověk tvoří pohled na fungování světa.
    :D :D :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam