• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKEUFO
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    JIKE: latimeria je dinosaurus?
    AVATAR
    AVATAR --- ---
    JIKE: jinak "zmizeni" mayu je prohlaseni spis na urovni blesku. Ve skutecnosti nikam nezmizeli a i dnes jich v puvodni oblasti zije asi 6 milionu.
    AVATAR
    AVATAR --- ---
    JIKE: to myslis jako ze jsou prazdny sarkofagy, nebo narazis na kolaps jejich civilizace?

    jestli a), pak klasika - vykradaci hrobu se postarali
    jestli b), pak zni odpoved - migrace. Velmi pravdepodobne se jejich civilizace rozpadla kvuli suchu, ktere je donutilo migrovat do jinych oblasti, kde se smisili s mistnim obyvatelstvem.
    JIKE
    JIKE --- ---
    PALEONTOLOG: Latimeria.. to víš ..
    AVATAR: no co jsem měl informaci tak jich dost chybí,ale dohledat zbytek? nějaký velký pohřebiště, info?
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    JIKE: jaci tu ziji? A kde je "tu"?

    Mam dojem, ze zajladem ufologa je vagni, nepresny az matouci vyjadrovani.
    AVATAR
    AVATAR --- ---
    JIKE: povetsinou v oblasti mexika, proc?
    JIKE
    JIKE --- ---
    AVATAR: Kde jsou pozůstatky kosterní... maju?
    JIKE
    JIKE --- ---
    BYDK: U tech dino.. je možné ze tu ještě nějakou byli. Kteří pak vymřeli nebo byli vybiti. Prcijen par dinosaurů tu ještě žije...
    JIKE
    JIKE --- ---
    Hostile Aliens, UFOs & Baba Vanga | Bulgaria’s Mysterious Tsarichina Hole
    http://www.youtube.com/watch?v=9HQxwmheJjM
    PETJU
    PETJU --- ---
    Reborna je ted emzak jmenem Kyara? Se fakt neda cist tyhle naprosto zcestny blaboly..
    AVATAR
    AVATAR --- ---


    tohle jsem nasel ja na eshopu. Jsou jen dve moznosti. Bud jeste dnes existuji draci, nebo je z praveku!
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    BIRLIBAN: relativizace moc nepomaha, to je lepsi na bolest hlavy paralen. V principu mas pravdu, ale vzhledem k totalnim nesmyslum, jakoze dinosauri neexistivali, sosky znazornuji zahadny tvory, nabyva vyznamu poblouzneni. namisto jinak zdravyho kritickyho mysleni.
    BIRLIBAN
    BIRLIBAN --- ---
    PALEONTOLOG: Fascinuje mě, že se zde vyskytují odborníci natolik zdatní, že dokáží v posuzování artefaktů zacházet dál, než autoři uvedené knihy. Tímhle prizmatem zkreslenosti pak ovšem asi nebudou ani taková Věstonická nebo Willendorfská Venuše tím, za co je pokládáme, ne? Klobouk dolů před přesvědčením, že lidstvo ve svých poznatcích a znalostech dosáhlo vrcholu a tím, že jsi toto vědomí všehomíra kompletně vstřebal. Ad alternativní historie, historie je plná mýtů, teorií, omylů, polopravd a je v neustálém procesu. Skutečně jsou blbci ti ostatní? A skutečně mi říkáš, že nemám něco psát? Neuškodilo by ubrat na aroganci..
    MANZONER
    MANZONER --- ---
    SCHWEPZ: Nekonečná potíž..
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    BIRLIBAN: no tak rozepisuju se, protpze nepovazovat tydle figurky za zkresleny je uvodem do shitstormu o alterazivni historii. Cili nenapsals to, ale citim tam to "pico". Tak zo ani nepis a nesnizuj se k ostatnim blbcum tady.
    BIRLIBAN
    BIRLIBAN --- ---
    PALEONTOLOG: Kde píšu, že něco dokládá? Rozporuješ něco, o čem jsem vůbec nepsal..
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    BIRLIBAN: artefakt fakt nic nedoklada, rozhodne nenahradi 65 milionu let absence dinosauru ve fosilnim zaznamu. To ale neznamena, ze se nemohli lidi nasem uzemi dostat do kontaktu se zbytky jeskynnich medvedu, srstnatych nosorozvu, jeskynnich lvu, savlozubych tygru, savlozubych veverek, zelv, mamutu, praturu, krokodylu a kdo vi ceho jeste. Ale jejich pozustatky jeste tvoril material podobny kosti, jaky muselo byt pro prosty lidi ptekvapenu, kdyz nasli organicky struktury zarostly v kameni (vapenec). Koncilo to sofisikovanejma predstavama o velke potope.
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    BIRLIBAN: a dokážeš si představit co v těch dávných dobách vyprávěli u ohně a zkvašeného ovoce za legendy, když našli velkou lebku s otvorem uprostřed čela (velká centrální nosní dutina pro chobot) (Kyklop)
    BYDK: btw. "Nejstarší nalezené zuby žraloka bílého jsou datovány do doby před 60–65 miliony lety, z období vymření dinosaurů".
    Žralok je "dokonalý" evoluční design, podobně jako (pravěký) krokodýl už za ty desítky milionů let neprocházel výraznými evolučními změnami
    (pokud teda nevěříš, že žraloky a krokodýli designovali Reptiliáni z jiné části Galaxie, aby jim pak mohli házet neposlušné lidi-otroky, které stvořili pro těžbu zlato, aby se jejich UFA mohla blýskat, když přilétají z těch tisíce světelných let vzdálených koutů Mléčné dráhy ,-)

    PS. Aby bylo jasněji - já nemám potíž s úvahami nebo zkušenostmi s existencí mimo-zemského života, nebo života "založeného na jiné než uhlíkové bázi" atp. etc., mám potíž s lidskou omezeností a hloupostí
    Jak říkal Einstein: Dvě věci jsou nekonečné: vesmír a lidská hloupost.

    BIRLIBAN
    BIRLIBAN --- ---
    BYDK: "I v davnych dobach bylo mozne narazit na dinosauri kosti."

    BIRLIBAN
    BIRLIBAN --- ---
    SVANC: Není nutné v takových figurkách okamžitě hledat dinosaury, nicméně je také není nutné ihned považovat za zkreslené. I děti dokážou, byť expresivně, znázornit co vidí, popřípadě zdůraznit to, co považuji za výrazné - např. masivní končetiny nebo cosi podivně vystouplého na hřbetě. Krom toho nepoměru nohou tam jiné "značné problémy" nejsou, spočívají totiž pouze v tom, že si tvora nedokážeme adekvátně vysvětlit. Neuvažovat o dinosaurech, ale spíš o nějakém velkém přežvýkavci je takový roztomilý oxymóron, není-liž pravda. Každopádně historie, potažmo kryptozoologie, je plna tvorů o kterých máme minimální nebo žádné informace, i poznatky o dinosaurech se neustále vyvíjejí..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam