• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKEUFO
    SVANC
    SVANC --- ---
    VYHULENY_UFO: A proč to píšeš mě? :D
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    SVANC: kdyz ja nevim, ja mam treba rad serial hvezdna brana, ale beru to jako scifi rizly s fantasy a neverim kvuli tomu na existenci area51 se skladisti plnymi mimozemskych predmetu ci na mimozemsky puvod stonehenge.
    SVANC
    SVANC --- ---
    VYHULENY_UFO: Nesmíš si to představovat tak, že tady sedm let sedím a zírám do obrazovky během čekání na to, kdy se tu objeví další post :D.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    SVANC: to je teda solidni vykon promrdat sedm let zivota v ufologickym auditku. :D

    nikdy me neprestane fascinovat lidska schopnost zabijet cas zvanenim o nesmrtelnosti chrousta.


    SELATKO: ja si kolikrat rikam, ze jedinou operaci, kterou by nekteri jedinci potrebovali je oprace mozku. vsechno je to hlavne o tom, ze se nejaky hotelieri snazi zviditelnit...

    SELATKO
    SELATKO --- ---
    AVATAR: Je to recyklát, který používá Elizando a jeho parta. Nemůžou použít něco nového, něco co už předtím nekolovalo na netu. To je si myslím podstata fungování těchto "operací".
    AVATAR
    AVATAR --- ---
    777PLAY: koukal jsem jen zacatek bez zvuku, ale zabery vypadaji uplne stejne, jako ty z roku 2004. Neni to jen recyklat okurkove sezony?
    777PLAY
    777PLAY --- ---
    CNN, ŽÁDNÉ ezo pochybné, ruskou propagandou nasáklé nesmysly a zdroje


    Senators receive classified briefing on UFO sightings
    https://www.youtube.com/...u.be&fbclid=IwAR0fUgyL_AU_zk6BA-kuLRes0H2R_cHSqWEWw88GofxI9Sa7lLngJF5inpY
    JAXXE
    JAXXE --- ---
    Bob Lazar is a physicist who worked at Los Alamos National Laboratory in New Mexico, and also on reverse engineering extraterrestrial technology at a site called S-4 near the Area 51 Groom Lake operating location. Jeremy Corbell is a contemporary artist and documentary filmmaker. Watch the documentary "Bob Lazar: Area 51 & Flying Saucers" now streaming on Netflix.

    Joe Rogan Experience #1315 - Bob Lazar & Jeremy Corbell
    https://www.youtube.com/watch?v=BEWz4SXfyCQ
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    KALIPH: jestli je něco pravda, tak ověřitelná skutečnost. To bysme skončili u vedeckejch paradigmat a že magický blbosti nefungujou

    KALIPH: Aristoteles zjevně nežil v době fakenews
    KALIPH
    KALIPH --- ---
    AVATAR: A já s tvojí nesouhlasil, proto ten mínus. Někdy je to snažší, než se takhle vypisovat.
    AVATAR
    AVATAR --- ---
    KALIPH: "teorii pravdy je cela rada" v tom pripade bys mel vzit minus zpet, ne? Kdyz muzeme rici, ze pravda je relativni vuci teorii na ni uplatnene. Tim bych to asi, ze sve strany, uzavrel.
    KALIPH
    KALIPH --- ---
    AVATAR: Teorií pravdy je celá řada a žádná z nich není objektivně závazná. Mně je nejbližší Aristotelovo: „Pravdivé je říci o něčem, co je, že to je, a o něčem, co není, že to není.“

    Pravda – Wikipedie
    https://cs.wikipedia.org/wiki/Pravda
    AVATAR
    AVATAR --- ---
    KALIPH: a o ktere filosofii pises? Ono je jich tolik... zhruba tolik, kolik pravd :)
    KALIPH
    KALIPH --- ---
    AVATAR: Já jen tvrdím, že není jediný důvod říkat názoru pravda. Je to filosoficky neospravedlnitelné.
    AVATAR
    AVATAR --- ---
    KALIPH: no vidis, ja se s touhle pouckou stotoznuju. Vis, kdyby jsme uvazovali binarne, mel bys pravdu. Ale lidi a jejich vnimani reality je jedina pravda, ktera existuje. Jenze kazdej clovek vnima realitu jinak (obcas az diametralne). Pouze veda se snazi zjistit pravdu (o tom jak svet funguje), jenze tam ji teprv hledame.

    pokud mas nakej argument na podporu svyho tvrzeni, sem s nim. Ale jestli jsi byl nekdy v nejakym vztahu, pak vis, ze jste dost casto meli ve svych prich pravdu oba. Jen jste se na ni neshodli ;)
    KALIPH
    KALIPH --- ---
    AVATAR: To přece nemá s pravdou nic společného. Pokud chceš dávat pravdu do rovnítka s relativitou, nemusíš jí vůbec říkat pravda. Stejně nesmyslná poučka je psychologická, totiž že pravda je to, na čem se shodne dva a více lidí :)
    AVATAR
    AVATAR --- ---
    KALIPH: aha...

    jdou dva kamosi do kina. jeden rekne, ze to byl super film. Druhej, ze to byla sracka. Znamena to, ze jeden z nich lze? Tak to asi neni, ma jiny nazor. Pripadne maji pravdu oba? Pravda je v tomto pripade relativni ke vkusu divaka.
    KALIPH
    KALIPH --- ---
    AVATAR: Jestli pravda něco není, tak relativní. Minus máš ode mě.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    BYDK: jestli že to potěší, tak ne, nepatří lvu. Ale zajímalo by mě, co si z toho jde vzít, to je fascinujici
    BYDK
    BYDK --- ---
    AVATAR: Pravda je celostní záležitost. My se pohybujeme v relativitě a mnoho našich pravd platí jen v uzavřeném balíčku možností. Vlastně tak jak říkáš. :) Ale podstatou mého sdělení je inklinace k záhadám a proč je tak máme rádi. Je to setrvačnost z minulosti, která je stále živá a dlouho bude a taky to, proč se od pravdy odvracíme, ikdyž ji třeba známe. Navíc záhada rozvíjí fantasii a tu k životu potřebujeme. :)

    S lidma je problém trochu jinčí. Jeden druhému bere názor, pravdu či jeho fantasii násilím a málokdo dokáže akceptovat nároz druhého, když nesouhlasí s naším a vlastně se často ani nezajímáme, proč ho má či jak k němu došel. Na druhou stranu ten kdo má názor ho musí často za každou cenu vnucovat, což je taky tragické. Náše vnímání směřuje k uniformitě ale ne k diverzitě. To co děláme s naší matkou zemí, to děláme i s námi samotnými. Vše co se někomu nehodí se musí zesměšnit, vymítit, atp... Bohužel prostým lidem o nic moc nejde, ale jsou nakaženi tímhle typem myšlení. Je to boj o pozornost, vlastní důležitost atp.... Vlastně jsme chudáci. Chudneme na duchu a ztrácí se naše pestrost. Nakonec skončíme v podzemí, v temnotě, pač na zemi kde byl téměř ráj jsme přinesli smrt. A z toho důvodu si s názory pozemšťanů moc hlavu nelámu, byť se někdy člověk ocitne v nepříjemné situaci.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam