jen aby bylo jasné, co koloušek neviděla
KALIPH --- 19:32:43 22.6.2011
Zmíním poslední případ, který mi přijde nejméně uvěřitelný. Sledoval jsem na v Praze na balkóně bouřku asi před 2 lety. Přišla za soumraku a byla od počátku hodně divná. Mraky visely jakoby nízko nad paneláky a byly opravdu černé, blesky nesměřovaly svisle a rozvětveně dolů jako obvykle, ale procházely mezi mraky vodorovně, naležato.. nevím, jestli jsem je viděl dělat někdy jindy něco podobného. Chtěl jsem to ukázat přítelkyni, tak jsem zavolal, měl jsem z toho neobyčejný pocit. Když tu jeden vodorovný blesk rozzářil mraky přímo přede mnou a ozvala se strašlivá rána. Ve světle toho blesku jsem spatřil "letící stroj" kosodelníkového tvaru, který letěl jen o kousek výše nad úrovní mých očí, odhaduji 50-100 metrů přede mnou. V každém rohu kosočtverce byla koule, která barevně blikala, každá v jiné barvě, barvy se střídaly, byl to nepochybně stroj.. Viděl jsem i linie, které ty koule po obvodu spojovaly i které procházely napříč tím "tvarem".. Viděl jsem to naprosto jasně asi 10 vteřin, co to prolétávalo přímo před mýma očima od východu k západu, nic mi nezaclánělo.. Stroj se otáčel i kolem své osy, velmi pomalu, ale otáčel, rychlost byla pomalejší než stíhačka, ale naprosto stabilní (stejně tak i kolem osy) přišlo mi, že spíše plachtil.. Blesky kolem duněly a několik z nich, jakoby ty koule nasály do sebe, napadlo mě, že z nich třeba doplňuje energii, ale to je jen úvaha. Netroufám si odhadnout velikost. Nikdy bych si nic takového nedovedl představit a málem jsem si nadělal do kalhot přiznám, žádné vzrušení a juchů, naopak jsem cítil děs. Stál jsem ve správnou chvíli na správném místě, viděl jsem komplet celý průlet od obzoru k obzoru z velké blízkosti, po zbytek dne jsem se nedokázal uklidnit, ani několik dní potom.
Bylo to daleko lepší, než cokoli, co jsem viděl ve Star Wars, úžasně aerodynamické a tiché.