• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKEUFO
    VOYTEX
    VOYTEX --- ---
    VYHULENY_UFO: Tady spatruji vyznamny posun od „Pokud si myslíte, že UFO jsou realne objekty, jste idioti.“ Uznale prikyvuji nad evoluci fachmanskeho diskurzu, ktery se bez idiotu neobejde :)
    KURE
    KURE --- ---
    TLUSTEI: :) rozumim.
    Ale teda ten "Princip evoluce, jak tělesné, tak mentální" bys mi ozřejmit mohl. Nebo alespoň ukázat na nějaký zdroj, který tenhle princip zmiňuje.
    TLUSTEI
    TLUSTEI --- ---
    KURE: Ale já jsem se neurazil, jenom mám lepší věci na práci než na internetu přesvědčovat anonymní IDs o mém paradigmatu. Toť vše.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    Vysloužilý astronaut: „Pokud si myslíte, že UFO jsou mimozemšťané, jste idioti.“ – VTM.cz
    https://vtm.zive.cz/clanky/vyslouzily-astronaut-pokud-si-myslite-ze-ufo-jsou-mimozemstane-jste-idioti/sc-870-a-210385/default.aspx
    Kanadský astronaut ve výslužbě Chris Hadfield se v nedávném rozhovoru pro CBC podělil o své názory na současný zvýšený zájem veřejnosti o pozorování neidentifikovaných létajících objektů, tedy UFO.

    Řeč nevyhnutelně přišla i na možný mimozemský původ UFO – a tady měl Hadfield, který rovněž dělal pilota pro Royal Canadian Airforce a U.S. Navy, jasnou odpověď.

    „Samozřejmě jsem na obloze viděl nespočet věcí, kterým nerozumím. Ale vidět na obloze něco, čemu nerozumíte, a pak okamžitě dospět k závěru, že jde o inteligentní život z jiné sluneční soustavy, je vrchol pošetilosti a nedostatku logiky,“ konstatoval.

    Pokud je tedy někdo přesvědčen o tom, že UFO na naší planetu posílají mimozemšťané, je podle Hadfielda idiot. To ovšem ještě nemusí znamenat, že jsme ve vesmíru sami.

    „Je ale zřejmé, že až do tohoto okamžiku jsme nikde kromě Země nenašli žádné důkazy o životě a stále hledáme,“ podotknul Chris.


    Chris Hadfield on exploring Mars and the growing conversation about UFOs | CBC Radio
    https://www.cbc.ca/radio/checkup/what-s-the-first-thing-you-ll-do-after-pandemic-restrictions-are-lifted-1.6036693/chris-hadfield-on-exploring-mars-and-the-growing-conversation-about-ufos-1.6038413
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    Klasicka bramboracka
    KALIPH
    KALIPH --- ---
    Tady by se to mělo jmenovat "Nevyžádaná psychoanalytická poradna pozorovatelů UFO".
    KURE
    KURE --- ---
    TLUSTEI: Ne. Nazvali jsme to co jsi povidal jako "bullshit". V žádném případě jsme neuráželi tebe.
    :) jasně, když to vypadá, že neprojde házení absolutníma pravdama, tak se urazíš.
    To je horší výkon než jehovisti nebo plochozemci. (tohle bylo ad hominem) Sbohem.
    TLUSTEI
    TLUSTEI --- ---
    Over and out.
    AVATAR
    AVATAR --- ---
    TLUSTEI: ze neco oznacim za bullshit neni argumentace ad hominem, to je muj legitimni nazor. Sry, ze to rozepsani moc nevyslo, ale musel jsem makat, nebyl cas. Ale kure me zastal.
    TLUSTEI
    TLUSTEI --- ---
    KURE: S "argumentací" ad hominem jste tady začali s Avatarem hned ve výkopu, tak se nekasej. Jsem rád, že zbytek mého příspěvku jsi pochopil. Na tvou hru nepřistupuji. Howgh.
    AVATAR: Konotace slova dobýt je evidentní, není důvod to dál pitvat.
    AVATAR
    AVATAR --- ---
    TLUSTEI: mne prijde, ze beres to, co vymysleli lidsti sci-fi spisovatele jako fakta. Tak to neni. Jsou to maximalne teorie zalozene pouze na lidskych zkusenostech a znalostech a pozemskem zivote. Protoze nic vic nezname a pokud ty jo, tak jsi bud s mimozemstanama v kontaktu, nebo zralej na chocholouska. To tvoje "je jiste", "zcela urcite" atd, proste neplati a je to uplne zbytecne triggerujici.
    KURE
    KURE --- ---
    TLUSTEI: aa, to to začalo brzo, ad hominem. uvidíme jestli zmákneš všechny argumentační faily.
    Ale my nemluvíme o lidech ale o ET, žejo. Proč by nemohli bejt kolonie ala mravenci?
    Princip evoluce, jak tělesné, tak mentální, je ti předpokládám znám. vůbec netušim co tím můžeš mít na mysli. Takže předpokládejme že ne. pouč mě.

    Je třeba si připustit, že ve vesmíru existují vyšší druhy než je člověk ne. Je třeba si připustit, že ve vesmíru mohou existovat vyšší druhy než je člověk.

    Technologický vývoj jde ruku v ruce s vývojem společenským, osobnostním. To bude těžký dokazat i jen pro zemi. pro ET je to další zcela neopodstatněná doměnka.

    Zákonitě ne. my nevíme nic o tom kolik procent vesmírných civilizací se vyhodilo do luftu a za jak dlouho. my ani nevíme jestli nějaký jsou. natoš aby z toho šel udělat zákon.
    AVATAR
    AVATAR --- ---
    TLUSTEI: skoda, ze ten vyznam neznas :(

    Dobýt a dobít

    Sloveso dobýt má význam ‚získat něco s vynaložením určitého úsilí, nebo i násilí a nátlaku': dobýt vítězství, dobýt pohledávku, dobýt hrad. Odtud je odvozeno i podstatné jméno dobyvatel. Úsilí musíme vynaložit i při vykopávání a vyzvedávání předmětů ze země, proto píšeme dobýt/dobývat uhlí, dobýt pařez.
    TLUSTEI
    TLUSTEI --- ---
    AVATAR: Ano, slova mají svůj význam.
    AVATAR
    AVATAR --- ---
    TLUSTEI: to je tezky, kdyz si souslovi "dobyvani vesmiru" vylozis jako nejakou bitvu proti jinym druhum :)
    TLUSTEI
    TLUSTEI --- ---
    AVATAR: Existují i jiné motivace než dobývání, např. průzkum.
    KURE: Člověk není mravenec. Princip evoluce, jak tělesné, tak mentální, je ti předpokládám znám. Nebo se stále chováš jako desetileté dítě? A teď si ten princip promítni do vesmírného měřítka.

    Je třeba si připustit, že ve vesmíru existují vyšší druhy než je člověk, vůči kterým jsme ve fázi homo erectus a vůči kterým jsou naše "úžasné" technologie teprve kouřové signály a jejichž motivace nebudou odpovídat těm našim. Technologický vývoj jde ruku v ruce s vývojem společenským, osobnostním. Není-li tomu tak, pak si dítě (druh/lidstvo) dřív nebo později s těma sirkama (atomovkama nebo wtf.) ublíží (vyhladí se/zničí své životní prostředí). Zákonitě.
    AVATAR
    AVATAR --- ---
    KURE: dle wiki jsem pouzil nespravny termit, tak sry.

    Mel jsem na mysli druh, ktery je od prirody hnan k ziskavani novych teritorii a jejich zabirani na ukor tvoru, kteri tam zili puvodne (jako jsou napr. lidi)

    Nevim, jestli to ma nejaky vlastni termin, nejspis ano.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    "Invazní druh je tedy druh na daném území nepůvodní, člověkem zavlečený, který se zde nekontrolovaně šíří, přičemž agresivně vytlačuje původní druhy. " - mžp
    KURE
    KURE --- ---
    TLUSTEI:
    AVATAR: bude nutný se napřed shodnout na tom co považujete za "invazivní".

    Dovedu si představit druh, kterej se nebude cpát do území někoho jinýho, ale ochotně zabere (a bude tvrdě bránit) území který bylo, z jejich pohledu, prázdný.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    ať se místní obsah posune ktrýmkoliv směrem, vždy uvízne v bahně :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam