• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NATASHAAUTORSKÁ ČTENÍ A JINÉ LITERÁRNÍ AKCE A UDÁLOSTI
    KOCOUR_V_BOTACH
    KOCOUR_V_BOTACH --- ---
    mě taky flétnista bolel no a co? vy jste zřejmě prostě konzumenti. nikdo vám ale žádnou kvalitu zážitku nezaručil. stali jste se obětí lhostejnosti plodit kvalitu. od toho sou tu divadla aby vám zaručovala kulturní hodnoty. mě literatura nezajímá. samozřejmě že ten večer nebyl nejlepší. na tědlech večerech je ale zvláštní to, že nejsou mrtvej. lepší kdfyž je to strašný než aby to byla nuda. a zhulim se klíďo kdykoli, zodpovědnost necejtim. žádnej organizátor oficiálně nebyl. chopí se toho vždycky ten komu ta poloha vyhovuje. komponované večery, ano, to taky může bejt zajímavý, ale já je organizovat nebudu. páč je to nudný.
    JAEGER
    JAEGER --- ---
    VAN: fletnista nebyl avantgardni, fletnista byl totalni zoufalec. A to nemluvim o jeho moralnim profilu.

    Pro ty vnimavejsi: pokud se vam zda, ze nemam Andyho Warhola rad, ze ho primo nesnasim, mate pravdu.
    JAEGER
    JAEGER --- ---
    Nemohu nez potvrdit pane FINova slova. Pote, co jsme se sli obcerstvit do Nosferatu, potkali jsme tam jednoho kolegu z Nyxu, kteremu jsme o prekot vypraveli nasi hruznou zkusenost v neuspesne snaze se ji zbavit.

    Chapu VAN a jeji b-hu ci satanulibou snahu poradat kulturni akce, ale zasadni problem spocival v neucelene koncepci, ktera spocivala v nahodnem usporadani kamaradu pod vlivem a jejich neskutecne stupidni tvrobe. Ten pan, co smeje se sam sobe zrejme jako dobremu zertu vykrikoval ona idiotska hesla byl literarnim "vrcholem" vecera a vseobecne uznavany neumetel WARHOL svou nehrou pripravil predevsim nasemu trojlistku nejeden bolestivy okamzik.

    Resume? Bud se vykaslat na organizovani jakychkoliv front nebo zacit odzadu a poradne.
    FIN
    FIN --- ---
    VAN: ehm, laskavou a vlídnou povahou proslulý nejsem, tak se nediv následujícím řádkům...

    návštěva fronty na banán mě (opět) poučila (připomněla) několik důležitých věcí...
    a) v rámci literárního večera/odpoledne, má-li vůbec za něco stát, mělo by vystoupit autorů toliko několik. tři, čtyři... možná, jsou příspěvky opravdu stručné a krátké, i pět, ne však víc. proč? pozornost laskavých posluchačů se otupuje jako pozornost kohokoliv jiného a má své meze.
    b) lze udělat poněkud delší nápor, ale to musí být dílo/díla skutečně mimořádně kvalitní, ostrá a vtipná, aby pozornost nadopovaná tou ostrou chutí a vtipností vydržela vzhůru déle. to ale nebyl případ onoho čtení v marathonu - co vidělo oko finovo, byla partička lidí, z nichž určitá část byla zmaštěňá (zhulená) nad únosnou mez a přiblble se pochechtávala nad vystoupením jednoho svého člena, jehož dílem bylo vykřikování levicových revolučních hesel. chyb hned několik:
    b1) zmaštěnci svůj model evidentně nezvládli. jenže já se nepřišel podívat na to, jak někdo hulí a neumí to, kapišto? já jsem přišel v marné naději na nějakou literaturu. mimochodem, připomnělo mi to, jak dobré bylo, když jsem svého času zakázal v kapele hulit a chlastat před vystoupením a o co se zlepšila následkem takového zákazu naše vystoupení (což nakonec musel uznat i kytarista, takto jedna z vůdčích osobností hnutí "legalize it");
    b2) toto ostatně musela pozorovat i moderátorka, která nějaké uspořádání večera/odpoledne v podstatě nezvládala a chvílemi se zkoušela smát s ostatníma a chvílemi měla dost nešťastný výraz, když bylo očividné, že se jí to sype pod rukama;
    b3) onen autor si ta hesla rozhodně nevymyslel, ale někde je vyhrabal. přece jen ani kolegové, ani já už nejsme úplní mlékaři a ještě si pamatujeme dobu, v níž ta hesla zaznívala. když tvorbu, tak proboha vlastní;
    c) jednoho dobrého autora jsme nakonec zaznamenali – shodou okolností to ale nebyl člen fronty na banán, ale náhodný kolemjdoucí.

    shrnuto: bylo to jedno z nejnepovedenějším čtení, které jsem kdy viděl, a svůj podíl na tom rozhodně mají zmaštění a rádoby(takže neúspěšně)vtipní kopíráci/plagiátoři „revolučních hesel“. prostě hrůza.
    když jsme vyšli ven, nadechl jsem se, jak je mým zvykem, a chtěl říct několik sprostých slov nahlas a důrazně. leč laskavá natasha se na mě podívala a s tváří nezvykle prostou svého jinak věčného a tolerantního úsměvu řekla: „no dobře, uznávám, tohle byl průšvih“. a v tom slově „průšvih“ téměř zaznělo průser (které by jí samozřejmě jinak přes rty jen tak neprošlo). s jaegerem jsme se na sebe podívali a zasmáli se velice cynicky a andy warhol, jinak tragédie (při falešně pískaných stupnicích skučel i jaeger s nehudebním sluchem), byl takto jen přesně zapadající cihličkou do jinak stejně hrozné a velice nepovedené performance.
    VAN
    VAN --- ---
    rada prijdu a teze se poucim:))))
    VAN
    VAN --- ---
    FIN: zdravim pohorseneho Fina, Dana, Sveda,nebo kdo vi, co este ses:).fletnista avantgardni byl vskutku moc, lec Fronta na banan, plna trpasliku je vtipny nadprirozeny ukaz,ne?
    KOCOUR_V_BOTACH
    KOCOUR_V_BOTACH --- ---
    rád se poučim.
    FIN
    FIN --- ---
    NATASHA: musím říci, že jsem chvíli přemýšlel nad tím, jak jsem mohl být nepochopen...
    NATASHA
    NATASHA --- ---
    Pokud se přijdeš podívat v pátek, Kocoure, uvidíš, jak si představuju, že by čtení mělo vypadat - respektive dosud podle mých zkušeností nejvíce funkční model takového večera. Následnou kritiku samozřejmě vítám.
    NATASHA
    NATASHA --- ---
    Vypečená akce je věru eufemismus, byla to podle mě naopak značně nedopečená akce. Ale my měli nevýhodu publika, které nemělo osobní vazby na vystupující a nebylo informováno o lokálních žertech, takže jsme suše hodnotili literární úroveň - a ta všeobecně nebyla valná.
    KOCOUR_V_BOTACH
    KOCOUR_V_BOTACH --- ---
    tak to jo, to byla vypečená akce. organický celek je nezvladatelnej kolos a leckdy i já se neovládám. aspoň sem nebyl ten flétnista. ale budulínek byl dobrej ne?

    (je to k věci?)
    FIN
    FIN --- ---
    KOCOUR_V_BOTACH: jsem jeden z těch dvou zachmuřených gentlemanů, co onehdá seděli s půvabnou Natashou v Marathonu na čtení jedné avantgardní skupiny prokládaném performancí jednoho avantgardního flétnisty a zuřivě se snažili neblejt do piva. takže sice nevím, který z těch avantgardních trpaslíčků jsi, ale už jsem tě asi viděl.
    NATASHA
    NATASHA --- ---
    K věci, přátelé.
    KOCOUR_V_BOTACH
    KOCOUR_V_BOTACH --- ---
    kdo si, sněhurko? znáš mě, trpaslíčka?
    FIN
    FIN --- ---
    KOCOUR_V_BOTACH: nemohl bys, prosím, mluvit chvíli normálně a ne jako naprosté pako?
    KOCOUR_V_BOTACH
    KOCOUR_V_BOTACH --- ---
    pudete na tu akci do týnský? já du na rebeku, je to moje klisna.
    FIN
    FIN --- ---
    jen počkej, až někde narazíš na frontu na banán :-)
    NATASHA
    NATASHA --- ---
    Ha (člověk aby si všechno našel sám):
    http://kk.czechcore.cz/
    NATASHA
    NATASHA --- ---
    KOCOUR: Pozvánky vítány, škoda, žes to neupřesnil nějakými jmény (aspoň jménem oné avantgarrdní skupiny).
    KOCOUR_V_BOTACH
    KOCOUR_V_BOTACH --- ---
    a taky pozvánka:
    dneska v sedum večer je čtení poválečnejch avantgardních (totálně realistickej a jinejch) básní v krtkově koloně v sochařský ulici. taky tam možná přečte nějaké aktuální básně někdo ze současných mladých avantgardistů
    ňáký děvky se tam možná i objevěj... jste zváni.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam