• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DASHALondýn - fotky, info, zajímavosti
    TI Z VAS, KTERI SE PTAJI PO UBYTOVANI V LONDONU, NEZAPOMENTE SEM NAPSAT, KDE JSTE SE NAKONEC UBYTOVALI A JAKY TO BYLO, takovy infa se tu urcite neztrati, muzu je pak hodit na nastenku pro ostatni ;)

TIPY NA UBYTOVÁNÍ A AKCE V LONDÝNĚ NAJDETE NA NÁSTĚNCE
    rozbalit záhlaví
    YOUNGUNYOUNG
    YOUNGUNYOUNG --- ---
    RAJCHE: jediny o cem vim je toto,http://www.16-25railcard.co.uk//, funguje to ale jenom 16-25, anebo bejt trpelivej a scekovat tohle http://www.senior-railcard.co.uk/

Nekteri zamestnavatele pak nabizeji jako benefit tzv "travel loans", kdy si muzes koupit treba rocni tiket s nakou slevou. Pokud se dobre pamatuju, tak na tom lidi na jezdeni po londyne usetrili neco kolem kila rocne.

jinac pak na kole nebo punk nacerno, a nebo nikam nejezdit a zustat doma
    RAJCHE
    RAJCHE --- ---
    PELDA: jinak se este obcas hodi tohle, kdyz jedes nekam mimo londyn:
    http://www.nationalexpress.com/home.aspx
    http://ojp.nationalrail.co.uk/en/p/home/show

doporucuju platit dopredu kartou....slevy jsou markantni!

co se tyce national rail services je nejlepsi si jeste zjistit primo spolecnost, ktera danej spoj probozuje (napr. First Capital Connect) a koupit listek primo na jejich webovejch strankach....ted jsem si takhle koupil return ticket za 10.8o misto za 20.oo :)

Jestli se pletu, opravte me nekdo prosim!

2 All:
    Zaroven by me zajimalo jestli nekdo vyuzivate nejakou kartu na slevu na vlaky, krome tejdeni, mesicni ci rocni jizdenky. Hledal jsem hledal, ale na to abych dojizdel par stanic za praci jsem nenasel slevovou kartu zadnou.
    RAJCHE
    RAJCHE --- ---
    PELDA: Nejlepsi je si zjistit vic stanic kolem vychozi a cilovyho bodu a zkusit to prokombinovat......proste obcas neni nejvyhodnejsi jet z nejblizsi bus stanice, ale jit treba kousek pesky a nastoupit o kousek dal.....ted jsem hledal bus a naslo mi to spoj co jel do cilovy stanice 35minut z neblizsi zastavky....z ty co byla o 5minut pesky dal, tak to tam jelo jen 8minut :) ... ten system proste neni dokonalej a fakt jsem hodne skeptickej k prvnimu vysledku co mi to vyhodi. Je dobry si na maps.google.com prohlidnout kudy vedou trasy spoju a pripadne zkusit zaimprovizovat.

Na metro to je samozrejme super, o tom zadna :)
    STORM2
    STORM2 --- ---
    PELDA: www.tfl.gov.uk
    WOOK
    WOOK --- ---
    WOOK: jinak na jezdeni po Londyne - http://journeyplanner.tfl.gov.uk/
    PELDA
    PELDA --- ---
    Existuje v Londyne neco jako je v Praze IDOS?

To je vyhledani spojeni z bodu A do bodu B?
    MYSTICTURTLE
    MYSTICTURTLE --- ---
    tak jsme k tomu pristoupili ciste metodou hrube sily (prosli sme weby nejznamejsich pamatek apod. a porovnali slevy na studentskych vstupech) a zaver je takovej, ze se rozhodne vyplati to nijak neresit a zakoupit London Pass, vcetne 7-denni Travel Card (£133) a bejt z obliga...

uspory plynouci ze studentskych slev jsou zavisle na mnoha okolnostech (vyplati se to jen na urcitejch mistech, v urcitou dobu, apod.) a navic ani nejsou natolik zasadni (celkove v radu cca £10, samozrejme +/- a s prihlednutim k poctu obejitejch mist) a ty 300,- uz cloveka fakt nijak nevytrhnou, za ty starosti a s*ani to nestoji.
    YOUNGUNYOUNG
    YOUNGUNYOUNG --- ---
    MYSTICTURTLE: obavam se, ze s ISICem, co se mhd tyce, moc nepochodis. jedina studentska sleva, o niz vim je ta, o niz muzes zazadat, pokud jsi studentem tady v uk. ale to jsou uz dva roky zpatky, je mozny, ze ted frci jiny vychytavky. mrkni na www.tfl.gov.uk

london pass nevim, s UK student ID pamatuju slevy 5-10%, zalezi kam lezes. jinak s ISIC slevy na turistickych hot spots snad jo

good luck
    MYSTICTURTLE
    MYSTICTURTLE --- ---
    netusite nekdo, zda-li jsou v londynske MHD nejake slevy pro drzitele karet ISIC/ITIC? dle webu vydavaj studentske travel cards, ale jiz nemohu najit, jestli k jejich vydani staci ISIC.

dale by me zajimalo, zda-li se studentum vyplati porizovat London Pass, nebo zda-li jsou slevy na studentskem vstupnem natolik vyrazne, ze je lepsi platit vstupy (namisto London Passu).
    PIETY23
    PIETY23 --- ---
    KEROOOL: Q. What is a Unique Taxpayer Reference number and where can I find it?

A. This is the unique reference given to you by HMRC. It has ten digits (eg 9876556789) and you will find it on your Tax Return, a Notice to complete a Tax Return or on your Statement of Account. It may also be on other documents, but not a notice of coding.

If you don't know or are unsure of your UTR please contact your local tax office for further assistance.
    KEROOOL
    KEROOOL --- ---
    ahoj potrebuju fakt rychlou pomoc kde sezenu unique tax reference number na dopisech to nemam tak uz nevim
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    Camden chci i u nás :-)
    PIETY23
    PIETY23 --- ---
    JULIANNE: v chinatown toho taky maji mraky :)
    JULIANNE
    JULIANNE --- ---
    DASHA: Jo, v tomhle stylu. Díky.
    SID
    SID --- ---
    jojo, taky si vybavuju, ze v Camdenu jsem tyhle cinsky satecky videla nekolikrat.
    DASHA
    DASHA --- ---
    JULIANNE: jeslti mas namysli neco v tomhle stylu

tak tech maj dost na Camdenu =)
    PIETY23
    PIETY23 --- ---
    JULIANNE: neco tam maji ale nejsem si jisty jakeho strihu bo toho moc o cinanech nevim krome cinskych restauraci :)
    STORM2
    STORM2 --- ---
    JULIANNE: v cinsky ctvrti sou hlavne eroticky salony a cinsky restaurace, folkrlorni veci nevim, to mozna bude snazsi koupti na ebay... ta londynska je dost mala, jen par ulic. ale kdyz prijedete v unoru bude tu cinskej novej rok a to je dycky mazec.
    JULIANNE
    JULIANNE --- ---
    STORM2: Rezervace přijímají teprve dva měsíce dopředu, ale aspoň už o nás vědí, a až se pak ozveme zase, mělo by být ještě volno.
    A jestli jste někdo prošel londýnskou čínskou čtvrť, nevíte, jestli se tam dá najít oblečení tradičního čínského střihu? Předloni jsem takové viděla v newyorském Chinatownu, tehdy mě bohužel nenapadlo si něco přivézt... U nás Číňané naneštěstí prodávají pouze šaty evropského střihu a čínský není moc k sehnání.
    STORM2
    STORM2 --- ---
    JULIANNE: ale prej je velehrad porad zabukovanej tak to chce hodne dopredu
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam