• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DASHALondýn - fotky, info, zajímavosti
    DASHA
    DASHA --- ---
    DASHA: (resp. bejva)
    DASHA
    DASHA --- ---
    KAI: jezdim Southern nebo jak se jmenujou z Herne Hill, ktera na Luton jezdi taky pres W.Hamstead a Cricklewood a ta je v pohode..
    STORM2
    STORM2 --- ---
    PIETY23: ja slivovicu nee
    PIETY23
    PIETY23 --- ---
    jsis nevzal slivovicu? :D
    STORM2
    STORM2 --- ---
    PIETY23: a jedno toceny 8 euro z toho se mi protocily panenky vic nez z toho alkoholu :) vylet do skandinavie byl alkoholovy pust jak nikdy. nastesti vyhoda ze sem cestoval sam a nikdo me netahal at se s nim du ozrat :D
    PIETY23
    PIETY23 --- ---
    JUDIY: ani ve svycarech nestoji 6 plechovek piva ze supermarketu £15 jako v norsku ;)
    JUDIY
    JUDIY --- ---
    SPEEDY:
    STORM2: Tak to neznate Swiss:)
    STORM2
    STORM2 --- ---
    SPEEDY: hehe, myslim ze po zivote v londyne a navsteve norska uz mi to drahy neprijde nikde.
    SPEEDY
    SPEEDY --- ---
    STORM2: Tak je fakt, ze ve spicku jsem moc nejezdil a kdyz uz, tak vetsinou proti davu. Nejnatriskanejsi vlaky jsou ale primestsky spoje, ne metro a navic ty videa jsou par let stary, od ty doby se situace zlepsila. Londyn, Tokio a Moskva se udavaji jako nejdrazsi mesta, ale doprava je v Tokiu obecne levnejsi nez v Londyne. Vlastne mi to tam drahe zas tak nepripadalo - vyhoda ziti v Londyne.
    STORM2
    STORM2 --- ---
    SPEEDY: pamatuju si pred par lety ze podle nakyho srovnani vychazelo tokyo draz, ale asi se to zmenilo. btw 6 tydnu v tokyu? zavist :) a neexistuje narvanejsi metro nez v londyne ve spicce tomu bych veril, akorat nevim kde vzali ty videa "tlačičů" jak cpou lidi do metra klackama a rukama, to je z tokya ne?
    SPEEDY
    SPEEDY --- ---
    STORM2: Po Tokiu? Co blaznis, i pri dnesni sile ¥ oproti £ stoji nejdrazsi jednorazova jizdenka nejakych £2,20. Mimochodem, behem sesti tydnu tam jsem nezazil tak nacpanej vagon, jako v nedeli po navratu na linkach Piccadilly a Victoria z letiste do Brixtonu.
    JUDIY
    JUDIY --- ---
    STORM2: aaaaha!
    STORM2
    STORM2 --- ---
    JUDIY: tos ale platila hotove ne? pokud platis v buse cash je to mnohem drazsi. bez oysterky ani ranu. londyn ma nejdrazsi metro na svete (nebo druhy hned po tokyu) a autobusy sou tu rozhodne levnejsi nez metro :)

letos je cena za jizdu autobusem (s oyster pay as you go) £1.30, jedna jizda metrem v zone1 stoji £1.90 (spicka i mimo spicku, stejna cena). http://www.tfl.gov.uk/tickets/14416.aspx
    JUDIY
    JUDIY --- ---
    STORM2: no za jednu jizdu busem jsem platila asi o 50centu vic nez mi strhli v metru za cestu po pasmu 1.
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    ok dik
    STORM2
    STORM2 --- ---
    JUDIY: busy drazsi nez metro???? nechapu, prosim vysvetlit.

YMLADRIS: pokud vim tak ten vyhlidkovej bus stoji neco pres 20 liber na 24 hodin (nevim uplne jiste, jednou sem s tim jel ale znamej co tam pracuje me pustil zadarmo) a je nekolik tras, maj vlastni zastavky kde muzes prestupovat a s tou jizdenkou te pustej i na lod po temzi. cely je to s pruvodcem (anglicky samozrejme) a dozvis se spoustu zajimavosti ktery bys pri normalnim prujezdu mestskym MHD treba minul. vyhoda oproti mhd je ze jedou vylozene po pamatkach a nestavejch kazdejch 100m a nebude vedle tebe sedet tlusta upocena baba a za tebou si banda cernosskejch pubertaku poustet na plny kule mp3.
    JUDIY
    JUDIY --- ---
    YMLADRIS: Jo je to 1 bus co jezdi zadax - nevim ted cislo ale nekdo jiny bude vedet. Jinak sou busy drazsi nez metro:) kdyz se bohybujes v pasmu 1 - centrum...
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    prosim, mam dotaz. predpokladam ze v londyne funguji nejake ty (cervene?) vyhlidkove autobusy co jezdi kolem pamatek a clovek muze vystupovat a zas nastupovat atd. Jo? Co to tak stoji?
    A pripadne jestli neni nejake insider info typu Hele to mas lepsi jet 23 a pak prestoupit na 42, ty jedou uplne stejne ale vyjde to mnohem levneji, nebo tak neco ;)

Diky za info/tipy
    STORM2
    STORM2 --- ---
    STORM2: teda, o "trochu" levnejsi je slaby slovo. prave sem si koupil jizdenku za 3 libry brent cross - luton :D
    STORM2
    STORM2 --- ---
    KAI: jako tim vlakem klidne jed, namaloval sem to mozna az moc pesimisticky, ale proste pro jistotu si dej vic casu kdyby to melo zpozdeni. hadam ze mluvis o tom primestskym vlaku z kings crossu co jede pres kripplewood, hendon, st.albans atd.

jinak ja tentokrat volim easybus, je to o trochu levnejsi ale hlavne te to hodi az na terminal bez prestupovani.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam