• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DASHALondýn - fotky, info, zajímavosti
    DASHA
    DASHA --- ---
    SPEEDY: Speedy, ty by sis mel zacit uctovat za counselling =)
    SPEEDY
    SPEEDY --- ---
    CORNELA: British Museum (dejepis, samo o sobe na celej den), Natural History Museum (prirodopis, samo o sobe na celej den), Science Museum (veda a technika, samo o sobe na pul dne), Imperial War Museum (zbrane - valka - holokaust, samo o sobe na pul dne), National Maritime Museum + Royal Observatory (lode + polednik, samy o sobe na pul dne), Victoria & Albert Museum (design, samo o sobe na dva dny), Museum of London (Londyn, samo o sobe na pul dne), National Gallery (malirstvi, samo o sobe na pul dne), Tate Modern (moderni umeni, samo o sobe na ctvrt dne) a Tate Britain (umeni,samo o sobe na pul dne), maji stale expozice zdarma a vsechny stoji za to navstivit. Takze nakonec zalezi na tom, co te zajima nejvic. Jinak je v Londyne dalsich 230+ muzei, ale ty uz nejsou tak masivni a vetsinou ani zadarmo. Nicmene HMS Belfast je moje 1#.

Travel card muze byt papirova (jednodenni) nebo i na Oyster (jednodenni - nemusi se kupovat, je tam automaticky strop, tydeni, mesicni nebo rocni), proste litacaka. Jednodenni jizdenka na busy stoji £4.
    LUKYN
    LUKYN --- ---
    LUKYN: vlastne kecam, tridenni travelcard neexistuje, je akorat denni a tydenni..
    LUKYN
    LUKYN --- ---
    CORNELA:
    1/ vetsina muzei a galerii v londyne je zadarmo: tate, tate modern, national gallery, british museum, welcome trust, atd
    2/ pokud si koupis denni/tridenni travel card plati na metro, autobusy a DLR a Overground (vlaky) po Londyne - pak zalezi jaky mas zony
    3/ na Oyster si muzes koupit travel card a nebo pokud ji nabijes na pay as you go jakmile utratis vic nez je cena travel card tak uz se ti zadny penize neodecitaj - ovsem musis na ni vystat frotnu a prati se nejakej deposit, kterej ti pak snad vratej kdyz ji vratis, nebo ta prvni platba jde jako prvni top-up, nevim presne kolik to je.. myslim, ze mezi cenou travel card na oyster a travel card bez oyster - takze spis ne
    LUKYN
    LUKYN --- ---
    20%, takze usetrime deset liber na letuskach se strasnym prizvukem? nesnasim wizz air :D
    SPEEDY
    SPEEDY --- ---
    Skoda, ze nikam zrovna neletim.
    ASFA
    ASFA --- ---
    wizz air ma 20% slevu na vsechny lety, jenom dneska!!
    PIETY23
    PIETY23 --- ---
    VEEERA: zkus vygooglit freecycle! hodne stesti!
    VEEERA
    VEEERA --- ---
    ahoj, poptávám kolo. Tak kolem 50liber ideálně.. Ráda si necham poradit kde se nachází market kde pochodim s timhle cenovym pozadavkem. eventuelně může být i dětský.(mam necelejch 160cm:)
    KAI
    KAI --- ---
    btw jsem dala obe cesty vlakem london cricklewood - luton vlakem uplne bez problemu :)
    STORM2
    STORM2 --- ---
    DASHA: easybus, ja jedu v pondeli vecer za 2 libry z brent crossu.
    DASHA
    DASHA --- ---
    Poradte nekdo pls, jak se zejtra navecer dostane clovek z Londonu na Luton.. Koukam na First Capital Connect, ale tam na nedeli nic nemuzu najit.. (navic mam pomalej net, takze toho rozklikavani...)
    Nejjistejsi asi bude bus, co?
    LUDWIG_
    LUDWIG_ --- ---
    DASHA: ja si rikal, jestli to neni fotomontaz, tak jsem se kouknul a ono fakt... nad velkou britanii jasno, slunicko a prijemne teploty - vyjma skotska samozrejme :D
    TRESKA
    TRESKA --- ---
    rajche
    RAJCHE: čau Ondro, Já bych tu postel vzala..i s tou matrací :) Pokud jsi to ještě neprodal a mohl mi to i přivézt, samo i s hrachama na benzín.

Terka
    YOUNGUNYOUNG
    YOUNGUNYOUNG --- ---
    RAVEBOY: tak to abys pomalu menil nick ;)

..beztak bude za chvili trendy a cool dissovat hispter stylo, takze bych se tim tolik netrapil

Jednu dobu jsem Londyn moc nemusel, spis nemel moznost ocenit, protoze jsem v tu dobu krome skoly a rachoty nic jinyho nedelal a nemel tak moznost vyuzit naplno jeho moznosti. Tech moznosti je vic nez byt nebo nebyt hipster.
    SPEEDY
    SPEEDY --- ---
    RAVEBOY: To je naopak to, co se mi na Londyne libi. Muzes byt dickhead a nobody gives a fuck.
    RAVEBOY
    RAVEBOY --- ---
    Tak tohlencto je přesně esence toho, co nesnášim na Londýně ;-D

http://www.youtube.com/watch?v=lVmmYMwFj1I

OI/MA'E
    STORM2
    STORM2 --- ---
    DASHA: wow, to vypada jak televizni program v tydnu venovanem science fiction...
    DASHA
    DASHA --- ---
    Predpoved pocasi

;)
    LUCIANA
    LUCIANA --- ---
    uplne nahodou neobjednava si tu nekdo hadry z asosu? libi se mi tam saty, ale vozi je jen do uk. predavka mozna v pze nebo brne, pripadne preposlat do belgie, kdyztak posta, diky
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam