• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DASHALondýn - fotky, info, zajímavosti
    AMOPRA
    AMOPRA --- ---
    YOUNGUNYOUNG: díky moc...projedu to
    MAII: V Korejích jsem několik měsíců studovala (teda na té severní části jenjeden, ale jih to dobře doplnil. :-)

Akorát nemohu bydlet takto daleko od prachy, tak se snažím zvolit nějaký kompromis.. a toto se nyní nabídlo..

Ještě dotaz..na kolik peněz vyjde cca měsíc jídla?
    AVALON_CZ
    AVALON_CZ --- ---
    OLEJOVKA: my v Camdenu byli v HMV Forum.. takovej větší klub, spíš je otázka, na jakou hudbu budeš chtít pařit
    OLEJOVKA
    OLEJOVKA --- ---
    MAII: spojení "bájná noční autobusová linka" zní povzbudivě :o)
    MAII
    MAII --- ---
    OLEJOVKA: klidně hledejte i v Camdenu nebo okolo Clapham Junction - tyto oblasti spojuje bájná noční autobusová linka N31, takže s dopravou z a do těchto turisticko-nočňoživotových oblastí si nemusíte lámat hlavu... :)
    OLEJOVKA
    OLEJOVKA --- ---
    ahoj, máte tip na nějaký dobrý klub na večerní nasátí atmosféry? :o)
    budeme bydlet na Notting Hilu, tak něco poblíž, abysme pak nejely přes půlku Londýna... za rady a porady předem dík :o)
    chystáme se tam v půlce května, uvítáme i nápady kam se dá jít... zatím máme v plánu nákupy a profláknuté památky, ale na tom druhém nebazírujeme :o)
    děkuji
    YOUNGUNYOUNG
    YOUNGUNYOUNG --- ---
    btw, chysta se nekdo?
    MAII
    MAII --- ---
    AMOPRA: Hm, tak Yiungunyoung to už za mě shrnul - SOAS je kvalitní škola, zvlášť pokud studuješ takovou specifickou kulturně-geografickou oblast (a ještě líp se ti tam bude studovat pokud jsi tak trochu alternativě zaměřená;), no ale já bych teda určitě volila radši SOAS než takový Sheffield apod. (když opomenu, že Sheffield je extrahnusný město a SOAS má každopádně reputaci vyšší, tak tam je např. koreanistika hodně provázená s business studies)...

Sice samozřejmě nevím, co přesně hodláš zkoumat, ale pokud se ti nějak nehodí/nejde vyjet přímo do Koreje (což bych asi ve většině případů preferovala), volila bych v prvý řadě dle profesorských kapacit/knihoven a jiných zdrojů... a pak až podle reputace, místa studia, peněz (v rámci možností), atd.
    YOUNGUNYOUNG
    YOUNGUNYOUNG --- ---
    AMOPRA: SOAS je cajk, tady mas naky reporty:
    Top UK University League Tables and Rankings 2012 - Complete University Guide
    http://www.thecompleteuniversityguide.co.uk/league-tables/rankings
    University guide | University league tables for 2012 | Education | The Guardian
    http://www.guardian.co.uk/education/universityguide

co myslis tim systemem? pokud delku studia, tak full-time (denni?) hrajes intenzivne rok, part-time 2, ale da se natahnout treba az na 7. Zalezi, jestli chces/muzes jet naplno nebo u toho vydelavat dukat, taky samozrejme, jestli ten konkretni kurz je v nabidce pt./ft. Trochu se pohrab v tom webu, urcite tam najdes konkretni info.
    AMOPRA
    AMOPRA --- ---
    MAII: je to School of oriental and african studies - obor Korean studies.
    About SOAS (The School of Oriental and African Studies), University of London
    http://www.soas.ac.uk/about/

Právě nevím, jestli to vzít.. mám ještě nabídky n další university po Evropě, tak sháním nějaké reporty, abych vybrala tu nejlepší.. :-)

jaký je systém u mgr studia?

ještě jednou díky
    MAII
    MAII --- ---
    AMOPRA: University of London = skupina asi 30 samostatných škol a institucí obecně velice dobré kvality. Kam přesně máš nabídnuto? A HLAVNĚ taky jaký obor? (vystudovala jsem bak+mag na UCL, která pod UoL spadá, takže můžu podat reference, případně tě odkázat na kolegy - kdyžtak SZ).
    AMOPRA
    AMOPRA --- ---
    Buďte zdrávi,
    chtěla jsem se optat.. Nemáte někdo zkušenosti se studiem na University of London?
    dostala se mi tam nabídka jet na část mého výzkumu, ale pořád zvažuji, jestli škola je kvalitní.. Takže sháním někoho, kdo zde studoval..
    díky moc
    STORM2
    STORM2 --- ---
    AKTAJSA: podobnej zazitek mam z katedraly v berline ale st paul vypada mnohem hustejc. skoda ze mi tenhle vystup nejak uniknul. vedet ze se da vylezt nahoru... i kdyz 16 liber je nehoraznost nejvetsi. v berline chteli 5€
    AVALON_CZ
    AVALON_CZ --- ---
    AKTAJSA: mám pocit, že vstup stál 16 GBP a nahoře byla taková vichřice, až to nebylo pěkný :)
    AKTAJSA
    AKTAJSA --- ---
    STORM2: Tak ono kdyz clovek foti ze spicky St. Paul's Cathedral a do toho prsi a fouka, jeste aby nevznikly londynsky fotky. Jinak ten vyhled doporucuju. Bylo to skvely stejne jako vystup nahoru, pri kterym clovek prolejza ruzny uzky chodby (spis prulezy) a skoro leze po zebriku. V jednu chvili se objevite v kruhovy "mistnosti" s malym okynkem na zemi. A pak zjistite, ze stojite primo nad stredem katedraly a kurevsky vysoko. Pak zase zebriky a kdyz vas to vyplyvne na takovy uzky cimbury se starym zabradlym, zamota se vam hlava. Cenu nevim, ale urcite to stoji za to.

A co se dopravy v Londyne tyce, rozhodne doporucuju modry Barclays kola. Strcite tam kreditku, dostanete kod a odbrzdite kolo. Kdyz ho kdekoliv jinde zaparkujete do pul hodiny, je to zdarma a vzhledem k tomu, ze v centru jsou stojany na kazdym rohu, je to idealni dopravni prostredek. Kdyz to nestihnete, do 24 hodin (myslim) stoji to libru. Na terminalu si pro sichr muzete projet mapku ostatnich stanovist. Ono kolo je podle me teda v Londyne must tak jako tak, ja ho ale musel nechat na den doma, tak jsem to resil takhle.
    STORM2
    STORM2 --- ---
    AKTAJSA: pekny, a pekne ladeny do sediva, takovy londynsky :) koukam ze uz dostaveli tutanchamonovu raketu, nebo jak se rika tomu novymu mrakodrapu.
    KHATRA
    KHATRA --- ---
    AKTAJSA: ..se povedly ;)
    AKTAJSA
    AKTAJSA --- ---
    Výhled ze Saint Paul's Cathedral. Včera.

STORM2
    STORM2 --- ---
    STEINFELT: www.pohyby.co.uk anebo vyuzij hledani v tomhle auditku, tvuj dotaz se tu resil uz nejmin stokrat.
    STEINFELT
    STEINFELT --- ---
    čau, o prázdninách bych rád odjel do Londýna za prací....je tady někdo, kdo něco podobnýho absolvoval a případně byl ochotnej se podělit o pár užitečnejch rad?
    SPEEDY
    SPEEDY --- ---
    Future Cinema presents Bugsy Malone - APRIL 2012 - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=av9e0ulXtkw
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam