• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DASHALondýn - fotky, info, zajímavosti
    TI Z VAS, KTERI SE PTAJI PO UBYTOVANI V LONDONU, NEZAPOMENTE SEM NAPSAT, KDE JSTE SE NAKONEC UBYTOVALI A JAKY TO BYLO, takovy infa se tu urcite neztrati, muzu je pak hodit na nastenku pro ostatni ;)

TIPY NA UBYTOVÁNÍ A AKCE V LONDÝNĚ NAJDETE NA NÁSTĚNCE
    rozbalit záhlaví
    SPEEDY
    SPEEDY --- ---
    KLAIR: Autobusy nemaji zony, takze tydeni na 1. a 2. zonu vam budou stacit, pokud budete jezdit busem na stanice metra nebo vlaku, ktere jsou v techto zonach. Co jsem tak koukal, tak budete mit nejlepsi spojeni bud busem 484 na Denmark Hill Station (vlak, 2. zona) nebo busem 343 Elephant & Castle (metro, 1. zona). Ale i tak pocitejte z centra minimalne hodinu v MHD s nekolika prestupy.
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    KLAIR: jestli je ještě v druhém pásmu, tak ano, na víc písem je dražší, nezkoumala jsem - nepotřebovala jsem
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    AKTAJSA:
    MOIRAIN: díky moc....
    a na tu TravelCard můžu jezdit i na tu Stuart Road? Prý je to docela daleko z centra, tak aby to bylo ještě v tom pásmu....
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    KLAIR: týdenní travelcard, pokud už nemáš oyster, tak stojí asi 32 liber, karta ti pak zůstane
    AKTAJSA
    AKTAJSA --- ---
    KLAIR: ne, jenom libry
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    AKTAJSA: Potřebuju na Oyster card pasovou fotku?
    AKTAJSA
    AKTAJSA --- ---
    KLAIR: Kup si týdenní Oyster Card (tušim, že se vyplatí když jezdíš sedm dní v týdnu minimálně dvakrát denně) a na plánování tras použij www.tfl.gov.uk nebo plánovač na maps.google.co.uk.
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    Ach jo, zítra jedu do Londýna, ale ještě nemám plán... Damn it.

Můžete mi prosím poradit s následujícími věcmi?
    Budeme bydlet na autobusové zastávce Stuart Road a budeme jezdit po londýně. Já studentka, babička důchodce nad 70.

Jízdenky budeme kupovat na Victoria... A potřebuji vymyslet, jakou jízdenku koupit. Budeme tam 6 dní a asi je potřeba počítat s tím, že budeme hodně jezdit. Můžete mi prosím poradit, co máme koupit? jestli spíš týdenní neomezenou nebo něco jiného? Díky moc.

A jestli byste mi mohli prosím poradit, jak se z Victoria dostat na London Pass Redemption Centre 11a Charing Cross Road a pak do http://www.london-research-institute.org.uk/about-lri/locations/lif a pak do British muzea a ve finále právě na tu Stuart Road....

/začínám být zoufalá, protože jsem nestihla plán udělat a ještě dnes musím zařídit spousty věcí, takže fakt budu moc vděčná za pomoc nebo za radu, kde co nejsnáze hledat/
    SPEEDY
    SPEEDY --- ---
    COLISA: Podle me je to prvni rocnik. A uz to mam poresene. Jsem na to celkem zvedavy, pac jsem obecne k ceskoslovenskym akcim skepticky. No, snad po mne nebude chtit CRo rozhovor, jak na posledni velvyslanecke akci.
    COLISA
    COLISA --- ---
    SPEEDY: psala jsem tam včera a odepsali mi s tím, že mohu přijít, tak tam zkus napsat znovu,třeba jim to nedošlo nebo tak.. nicméně jsem chtěla dorazit s přítelem angličanem a to mi nebylo doporučeno, nicméně osobně myslím,že by ho to bavilo... už jste se někdo zúčastnil loni například?
    SPEEDY
    SPEEDY --- ---
    YOUNGUNYOUNG: Sel bych, kdyby RSVP nebylo do minulyho patku a pani velvyslanci neignorovali muj pozdni email o otm, jestli se jeste mohu vetrit.
    COLISA
    COLISA --- ---
    Ahoj,nemáte prosím zajímavý tip na jednodenní výlet z londýna?
    byla jsem zde: stonehenge,bath,brighton,eastbourne,sevensisters, tam se mi líbilo asi nejvíc, nemáte někdo nějaký nápad?

přemýšlím o canterbury a doveru,ale je to docela drahé ... díky moc za tipy
    AMOPRA
    AMOPRA --- ---
    MAII: Kdybys do Koreji jela, tak dej vědět.. Dám zase typy já...

Jinak alkohol nepiji, takže v pohodě.

Díky moc.. kdyby mě ještě něcozajímalo, tak napíši do pošty. :-)
    MAII
    MAII --- ---
    AMOPRA: hezky, do Koreji (jižní) se chystám a jednou snad dostanu, a docela se těším :)

Kolilk dáš za jídlo je fakt jen na tobě. Cenově to sice neumím pořádně posoudit ale jako trochu dražší než v ČR to tu je určitě, ale určitě ne všechno, a hlavně je tu daleko větší výběr a HLAVNĚ potraviny i privátních supermarketových značek jsou mnohem kvalitnější než v ČR. Co je fakt drahé je alkohol. Počítej že tak za 30 liber na týden se budeš stravovat velice slušně, teda pokud budeš nakupovat v supermarketech a budeš si vařit - toť mé kalkulace, osobně sice jím málo masa, ale zase to kompenzuju ovozelem a čokoládou. Pokud tě zajíma nějaká konkrétní komodita nebo reálie, tak se klidně ptej ;)

OLEJOVKA: chacha, taky že jo. Ale to se asi týká všech nočních busů nejen v Londýně ;) = vypadá dost podivně, leč je to poměrně bezpečný - víc než se plížit pěšky - využívám ji docela často, občas i v ne úplně bdělém stavu v ne úplně praktickém oblečení, a bez úhony...
    AMOPRA
    AMOPRA --- ---
    YOUNGUNYOUNG: díky moc...projedu to
    MAII: V Korejích jsem několik měsíců studovala (teda na té severní části jenjeden, ale jih to dobře doplnil. :-)

Akorát nemohu bydlet takto daleko od prachy, tak se snažím zvolit nějaký kompromis.. a toto se nyní nabídlo..

Ještě dotaz..na kolik peněz vyjde cca měsíc jídla?
    AVALON_CZ
    AVALON_CZ --- ---
    OLEJOVKA: my v Camdenu byli v HMV Forum.. takovej větší klub, spíš je otázka, na jakou hudbu budeš chtít pařit
    OLEJOVKA
    OLEJOVKA --- ---
    MAII: spojení "bájná noční autobusová linka" zní povzbudivě :o)
    MAII
    MAII --- ---
    OLEJOVKA: klidně hledejte i v Camdenu nebo okolo Clapham Junction - tyto oblasti spojuje bájná noční autobusová linka N31, takže s dopravou z a do těchto turisticko-nočňoživotových oblastí si nemusíte lámat hlavu... :)
    OLEJOVKA
    OLEJOVKA --- ---
    ahoj, máte tip na nějaký dobrý klub na večerní nasátí atmosféry? :o)
    budeme bydlet na Notting Hilu, tak něco poblíž, abysme pak nejely přes půlku Londýna... za rady a porady předem dík :o)
    chystáme se tam v půlce května, uvítáme i nápady kam se dá jít... zatím máme v plánu nákupy a profláknuté památky, ale na tom druhém nebazírujeme :o)
    děkuji
    YOUNGUNYOUNG
    YOUNGUNYOUNG --- ---
    btw, chysta se nekdo?
    MAII
    MAII --- ---
    AMOPRA: Hm, tak Yiungunyoung to už za mě shrnul - SOAS je kvalitní škola, zvlášť pokud studuješ takovou specifickou kulturně-geografickou oblast (a ještě líp se ti tam bude studovat pokud jsi tak trochu alternativě zaměřená;), no ale já bych teda určitě volila radši SOAS než takový Sheffield apod. (když opomenu, že Sheffield je extrahnusný město a SOAS má každopádně reputaci vyšší, tak tam je např. koreanistika hodně provázená s business studies)...

Sice samozřejmě nevím, co přesně hodláš zkoumat, ale pokud se ti nějak nehodí/nejde vyjet přímo do Koreje (což bych asi ve většině případů preferovala), volila bych v prvý řadě dle profesorských kapacit/knihoven a jiných zdrojů... a pak až podle reputace, místa studia, peněz (v rámci možností), atd.
    YOUNGUNYOUNG
    YOUNGUNYOUNG --- ---
    AMOPRA: SOAS je cajk, tady mas naky reporty:
    Top UK University League Tables and Rankings 2012 - Complete University Guide
    http://www.thecompleteuniversityguide.co.uk/league-tables/rankings
    University guide | University league tables for 2012 | Education | The Guardian
    http://www.guardian.co.uk/education/universityguide

co myslis tim systemem? pokud delku studia, tak full-time (denni?) hrajes intenzivne rok, part-time 2, ale da se natahnout treba az na 7. Zalezi, jestli chces/muzes jet naplno nebo u toho vydelavat dukat, taky samozrejme, jestli ten konkretni kurz je v nabidce pt./ft. Trochu se pohrab v tom webu, urcite tam najdes konkretni info.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam