• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DASHALondýn - fotky, info, zajímavosti
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    TUILE: vzhledem k tomu, ze gate je ta pristupoba koncova cesticka k letadlu, tak spravna odpoved zni pred. Pokud se ptas zda pred checkinem nebo za, tak odpoved je za (z podstaty veci).
    TUILE
    TUILE --- ---
    Je beycelni yona na gatwicku pred a nebo za gejtama?
    YOUNGUNYOUNG
    YOUNGUNYOUNG --- ---
    YOUNGUNYOUNG
    YOUNGUNYOUNG --- ---
    VIVID: prej Abu Hamza))
    tu sobotu asi nedas co?
    SPEEDY
    SPEEDY --- ---
    VIVID: To je prece Allen Ginsberg - kral majalesu roku 1965.
    VIVID
    VIVID --- ---
    YOUNGUNYOUNG: tak pak poreferuj jaky byly chlebicky. Me to taky lakalo minimalne z duvodu pruzkumu ambasady, ale nestiham. Ten letacek vypada jako ze tam bude kazat Abu Hamza....
    YOUNGUNYOUNG
    YOUNGUNYOUNG --- ---
    SPEEDY: ja bych to poradi nevidel tak striktne, spis se trochu bojim ty hravosti), ale kdo vi, treba to bude fajn.
    RAJCHE
    RAJCHE --- ---
    YOUNGUNYOUNG: prosim prosim, at je to A-Z kviz! :) :)
    SPEEDY
    SPEEDY --- ---
    YOUNGUNYOUNG: Tak to je spatny poradi... Jestli chteji, abych tancoval, tak napred musi probehnout nejake ty drinky.
    YOUNGUNYOUNG
    YOUNGUNYOUNG --- ---
    tak k tomu majalesu, prej to startuje kvizem, potom naka "tancovacka kolem flasky" (?) a pak drinky a chlebicky...
    STORM2
    STORM2 --- ---
    dover doporucuju, mestecko pekny klidny a v dover castle se za 10 liber da stravit celej den, nebo se muzes projit po utesech (myslim ze jsou vyssi nez v seven sisters).
    dalsi moznost je nekam k usti temze, ale je potreba vybrat dobre, je to tam hodne industrialni a jen par hezkejch mist. celkem pekna 30km prochazka byla z Rochesteru do Gravesendu a zpet do Rochesteru (uz si presne nevzpominam ale vygoogloval sem to na webu doslova nacpanym jednodennima walkama po cely UK). nebylo to tam nejhorsi https://picasaweb.google.com/108825308914504020999/2011AprEnglandRochesterMedwayEstuaryWalk.
    taky se da vzdycky jet do cambridge nebo oxfordu, pripadne do leeds castle (nenech se zmast nazvem, je to v kentu) anebo, pokud te zajimaj opice, tak zkus tohle netradicni zoo pobliz dorsetu: http://www.monkeyworld.org/
    OLEJOVKA
    OLEJOVKA --- ---
    AVALON_CZ: no, já osobně ráda rock, big beat, nebo třeba salsa klub, snesu i r´n´b... kamarádka je spíš na popík, ale myslím, že se mi částečně přizpůsobí, když ji zatáhnu jinam :o)
    nějaké tipy?
    FREELA
    FREELA --- ---
    OLEJOVKA: ted je to £5, myslim
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    Stačí mi na greenich jedno odpoledne? Nebo je to příšerně málo?
    OLEJOVKA
    OLEJOVKA --- ---
    OLEJOVKA: jo, ta záloha je 3 libry na kus, jestli nedošlo ke změně... plus nějaké minimální první dobití...
    OLEJOVKA
    OLEJOVKA --- ---
    KLAIR: OK, mají to snad všude, někde na stránkách je přehled míst, ale v podstatě u každé stanice metra, trafikách s nálepkou a tak... jako když si v Praze kupuješ lístek na bus :o)
    to není obstrukce jak s Opencard tu
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    OLEJOVKA: díky moc, ale zálohu jim klidně nechám.... vlak na letiště máme pak zas s victoria, tak by to neměl být problém :) letím už zítra ráno a asi nestíhám někde se pro to stavovat...
    OLEJOVKA
    OLEJOVKA --- ---
    KLAIR: http://www.tfl.gov.uk/assets/downloads/standard-tube-map.pdf
    jsou tam vidět pásma na jednotlivých linkách... Oyster Card je na zálohu, tu by ti měli vrátit, když vrátíš kartu... jinak nic netřeba... nevyplňuješ formulář, ani foto nechtějí... kupovala jsem ji v trafice na Victoria a skladují ji v plechové krabičce od čaje :o)))
    do kdy tam budeš? mám momentálně dvě, tak se můžeme domluvit na půjčení, ale budu ji zase brzy potřebovat na vlastní cestu...
    výhoda je, že se dá dobít i online
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    SPEEDY: skvělé, moc děkuji... S hodinou počítám, to se holt nedá nic dělat, no....
    SPEEDY
    SPEEDY --- ---
    KLAIR: Autobusy nemaji zony, takze tydeni na 1. a 2. zonu vam budou stacit, pokud budete jezdit busem na stanice metra nebo vlaku, ktere jsou v techto zonach. Co jsem tak koukal, tak budete mit nejlepsi spojeni bud busem 484 na Denmark Hill Station (vlak, 2. zona) nebo busem 343 Elephant & Castle (metro, 1. zona). Ale i tak pocitejte z centra minimalne hodinu v MHD s nekolika prestupy.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam