• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DASHALondýn - fotky, info, zajímavosti
    TI Z VAS, KTERI SE PTAJI PO UBYTOVANI V LONDONU, NEZAPOMENTE SEM NAPSAT, KDE JSTE SE NAKONEC UBYTOVALI A JAKY TO BYLO, takovy infa se tu urcite neztrati, muzu je pak hodit na nastenku pro ostatni ;)

TIPY NA UBYTOVÁNÍ A AKCE V LONDÝNĚ NAJDETE NA NÁSTĚNCE
    rozbalit záhlaví
    OLEJOVKA
    OLEJOVKA --- ---
    OLEJOVKA: jo, ta záloha je 3 libry na kus, jestli nedošlo ke změně... plus nějaké minimální první dobití...
    OLEJOVKA
    OLEJOVKA --- ---
    KLAIR: OK, mají to snad všude, někde na stránkách je přehled míst, ale v podstatě u každé stanice metra, trafikách s nálepkou a tak... jako když si v Praze kupuješ lístek na bus :o)
    to není obstrukce jak s Opencard tu
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    OLEJOVKA: díky moc, ale zálohu jim klidně nechám.... vlak na letiště máme pak zas s victoria, tak by to neměl být problém :) letím už zítra ráno a asi nestíhám někde se pro to stavovat...
    OLEJOVKA
    OLEJOVKA --- ---
    KLAIR: http://www.tfl.gov.uk/assets/downloads/standard-tube-map.pdf
    jsou tam vidět pásma na jednotlivých linkách... Oyster Card je na zálohu, tu by ti měli vrátit, když vrátíš kartu... jinak nic netřeba... nevyplňuješ formulář, ani foto nechtějí... kupovala jsem ji v trafice na Victoria a skladují ji v plechové krabičce od čaje :o)))
    do kdy tam budeš? mám momentálně dvě, tak se můžeme domluvit na půjčení, ale budu ji zase brzy potřebovat na vlastní cestu...
    výhoda je, že se dá dobít i online
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    SPEEDY: skvělé, moc děkuji... S hodinou počítám, to se holt nedá nic dělat, no....
    SPEEDY
    SPEEDY --- ---
    KLAIR: Autobusy nemaji zony, takze tydeni na 1. a 2. zonu vam budou stacit, pokud budete jezdit busem na stanice metra nebo vlaku, ktere jsou v techto zonach. Co jsem tak koukal, tak budete mit nejlepsi spojeni bud busem 484 na Denmark Hill Station (vlak, 2. zona) nebo busem 343 Elephant & Castle (metro, 1. zona). Ale i tak pocitejte z centra minimalne hodinu v MHD s nekolika prestupy.
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    No... a jak najdu, v jakém je to pásmu? to je to, co řeším :D
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    KLAIR: jestli je ještě v druhém pásmu, tak ano, na víc písem je dražší, nezkoumala jsem - nepotřebovala jsem
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    AKTAJSA:
    MOIRAIN: díky moc....
    a na tu TravelCard můžu jezdit i na tu Stuart Road? Prý je to docela daleko z centra, tak aby to bylo ještě v tom pásmu....
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    KLAIR: týdenní travelcard, pokud už nemáš oyster, tak stojí asi 32 liber, karta ti pak zůstane
    AKTAJSA
    AKTAJSA --- ---
    KLAIR: ne, jenom libry
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    AKTAJSA: Potřebuju na Oyster card pasovou fotku?
    AKTAJSA
    AKTAJSA --- ---
    KLAIR: Kup si týdenní Oyster Card (tušim, že se vyplatí když jezdíš sedm dní v týdnu minimálně dvakrát denně) a na plánování tras použij www.tfl.gov.uk nebo plánovač na maps.google.co.uk.
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    Ach jo, zítra jedu do Londýna, ale ještě nemám plán... Damn it.

Můžete mi prosím poradit s následujícími věcmi?
    Budeme bydlet na autobusové zastávce Stuart Road a budeme jezdit po londýně. Já studentka, babička důchodce nad 70.

Jízdenky budeme kupovat na Victoria... A potřebuji vymyslet, jakou jízdenku koupit. Budeme tam 6 dní a asi je potřeba počítat s tím, že budeme hodně jezdit. Můžete mi prosím poradit, co máme koupit? jestli spíš týdenní neomezenou nebo něco jiného? Díky moc.

A jestli byste mi mohli prosím poradit, jak se z Victoria dostat na London Pass Redemption Centre 11a Charing Cross Road a pak do http://www.london-research-institute.org.uk/about-lri/locations/lif a pak do British muzea a ve finále právě na tu Stuart Road....

/začínám být zoufalá, protože jsem nestihla plán udělat a ještě dnes musím zařídit spousty věcí, takže fakt budu moc vděčná za pomoc nebo za radu, kde co nejsnáze hledat/
    SPEEDY
    SPEEDY --- ---
    COLISA: Podle me je to prvni rocnik. A uz to mam poresene. Jsem na to celkem zvedavy, pac jsem obecne k ceskoslovenskym akcim skepticky. No, snad po mne nebude chtit CRo rozhovor, jak na posledni velvyslanecke akci.
    COLISA
    COLISA --- ---
    SPEEDY: psala jsem tam včera a odepsali mi s tím, že mohu přijít, tak tam zkus napsat znovu,třeba jim to nedošlo nebo tak.. nicméně jsem chtěla dorazit s přítelem angličanem a to mi nebylo doporučeno, nicméně osobně myslím,že by ho to bavilo... už jste se někdo zúčastnil loni například?
    SPEEDY
    SPEEDY --- ---
    YOUNGUNYOUNG: Sel bych, kdyby RSVP nebylo do minulyho patku a pani velvyslanci neignorovali muj pozdni email o otm, jestli se jeste mohu vetrit.
    COLISA
    COLISA --- ---
    Ahoj,nemáte prosím zajímavý tip na jednodenní výlet z londýna?
    byla jsem zde: stonehenge,bath,brighton,eastbourne,sevensisters, tam se mi líbilo asi nejvíc, nemáte někdo nějaký nápad?

přemýšlím o canterbury a doveru,ale je to docela drahé ... díky moc za tipy
    AMOPRA
    AMOPRA --- ---
    MAII: Kdybys do Koreji jela, tak dej vědět.. Dám zase typy já...

Jinak alkohol nepiji, takže v pohodě.

Díky moc.. kdyby mě ještě něcozajímalo, tak napíši do pošty. :-)
    MAII
    MAII --- ---
    AMOPRA: hezky, do Koreji (jižní) se chystám a jednou snad dostanu, a docela se těším :)

Kolilk dáš za jídlo je fakt jen na tobě. Cenově to sice neumím pořádně posoudit ale jako trochu dražší než v ČR to tu je určitě, ale určitě ne všechno, a hlavně je tu daleko větší výběr a HLAVNĚ potraviny i privátních supermarketových značek jsou mnohem kvalitnější než v ČR. Co je fakt drahé je alkohol. Počítej že tak za 30 liber na týden se budeš stravovat velice slušně, teda pokud budeš nakupovat v supermarketech a budeš si vařit - toť mé kalkulace, osobně sice jím málo masa, ale zase to kompenzuju ovozelem a čokoládou. Pokud tě zajíma nějaká konkrétní komodita nebo reálie, tak se klidně ptej ;)

OLEJOVKA: chacha, taky že jo. Ale to se asi týká všech nočních busů nejen v Londýně ;) = vypadá dost podivně, leč je to poměrně bezpečný - víc než se plížit pěšky - využívám ji docela často, občas i v ne úplně bdělém stavu v ne úplně praktickém oblečení, a bez úhony...
    AMOPRA
    AMOPRA --- ---
    YOUNGUNYOUNG: díky moc...projedu to
    MAII: V Korejích jsem několik měsíců studovala (teda na té severní části jenjeden, ale jih to dobře doplnil. :-)

Akorát nemohu bydlet takto daleko od prachy, tak se snažím zvolit nějaký kompromis.. a toto se nyní nabídlo..

Ještě dotaz..na kolik peněz vyjde cca měsíc jídla?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam