• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DASHALondýn - fotky, info, zajímavosti
    TI Z VAS, KTERI SE PTAJI PO UBYTOVANI V LONDONU, NEZAPOMENTE SEM NAPSAT, KDE JSTE SE NAKONEC UBYTOVALI A JAKY TO BYLO, takovy infa se tu urcite neztrati, muzu je pak hodit na nastenku pro ostatni ;)

TIPY NA UBYTOVÁNÍ A AKCE V LONDÝNĚ NAJDETE NA NÁSTĚNCE
    rozbalit záhlaví
    SPEEDY
    SPEEDY --- ---
    LUKYN: Vyroky typu "nejsem X, ale", za kterejma nasleduje rozhorceny vylev naprosto popirajici tvrzeni, ze autor neni X, jsou nejlepsi.
    LUKYN
    LUKYN --- ---
    jezdim skoro kazdej den nekolik let a mluvim ze zkusenosti - horsi nez pomaly cyklisti sou dementni cyklistky... nejsem sexista ale v londyne se zensky na kole chovaj jako kone s klapkama na ocich - nekoukaj se doleva doprava, kdyz zabocujou proste najednou zahnout a doufaj ze vedle nich nikdo nejede, pomaly cyklisti se daj predjet, ale kdyz predjizdim zensky, objizdim je obloukem protoze se mi uz nekolikrat stalo ze predjizdim holku a ta najednou ubejba pred kanalem a je ji jedno kdo je okolo a pak se jeste rozciluje proc do ni najizdim...
    DREDIK
    DREDIK --- ---
    AKTAJSA: jj pujdu nejspis dlouho sem nebyo
    DREDIK
    DREDIK --- ---
    SPEEDY: posledni bod je jednoznacne nejhorsi....
    SPEEDY
    SPEEDY --- ---
    AMEK: "Pruhy" pro cyklisty jsou dost casto uplne nepouzitelny - sklo, odpadky, kanaly, vymoly, kaluze, nepozorni chodci, zaparkovany auta, pomali cyklisti...
    MRIZEK
    MRIZEK --- ---
    AMEK: diky. presne z tohohle mam prave trochu obavu. V Praze jsem taky jezdil, ale mam subjektivni pocit, ze tady to je jeste o stupinek nebezpecnejsi..
    I kdyz v clanku od AKTAJSA: se pise, ze v pohode... :)

AKTAJSA: Mam stejny nazor. Castecne i proto, ze byvam jednim ze spuntaru... :)
    AKTAJSA
    AKTAJSA --- ---
    BADHORSE: Mno, on to žádnej útok na řidiče neni. To že se na minutu zablokuje doprava, aby se do peletonu (někdy až o několika stovkách cyklistů) nezamotaly auta mi přijde dost rozumný. Řidiči jsou nasraný jen výjimečně a nikdo to nechce. Spíš to beru jako demostraci faktu, že to jde i bez aut.
    BADHORSE
    BADHORSE --- ---
    AKTAJSA: už jsem to dočetl, dik nechci:) jsem přece jenom i řidič, a tohle se mi nelíbí.
    AKTAJSA
    AKTAJSA --- ---
    BADHORSE: Podle mě jo, podrobnosti jsou v textu.
    BADHORSE
    BADHORSE --- ---
    AKTAJSA: neni doufam na stejne bazi jako cykloteroristi v praze?!
    AKTAJSA
    AKTAJSA --- ---
    MRIZEK: Tady pár postřehů k cyklistice v Londýně. A doufám, že se někdo chystá na cyklojízdu, po dlouhý době by mohla být za dobrýho počasí, kdyžtak dejde vědět. Můžeme se tam potkat.

http://www.protisedi.cz/article/londynske-oko-cyklondyn
    SP1T
    SP1T --- ---
    AKTAJSA: Nejlevneji asi Bus National Express, paklize nespechas. (Victoria) Jede pres dve hodiny. Da se poridit pod £10. Pak vlak z Victoria (Southern) nebo trochu levnejsi z London Bridge (First Capital Connect), Kdyz koupis s predstihem, da se koupit kolem £20. Mimo spicku kolem £30 zpatecni.
    AKTAJSA
    AKTAJSA --- ---
    Prosim vás, London - Brighton... na jaky nadrazi mam vyrazit?
    AMEK
    AMEK --- ---
    MRIZEK: Jezdit na kole po Londýně je celkem v pohodě. Nejdřív jsem teda měl pocit, že mě každou chvíli někdo sejme (double-deckery dýchající na záda, míjející tě o 10cm a podobně) ale jakmile si na to zvykneš, tak je to celkem pecka. A navíc to šetří jak čas tak peníze. A na mnoho úsecích jsou bike-lanes. ;-) Ale i tak doporučuju jezdit s přilbou...
    BADHORSE
    BADHORSE --- ---
    FOSILIE: mobil nooo:)
    FOSILIE
    FOSILIE --- ---
    BADHORSE: ty býku :-))))
    BADHORSE
    BADHORSE --- ---
    MRIZEK: jee tam jsem bydlel když jsem býk před lety v londýně jen na letní brigosce. bazény 25m nebo 50 vyjde na stejno. a kola tady mají více cyklostezek jak v cr. pravidla stejná, akorát jezdis na opačné straně
    MRIZEK
    MRIZEK --- ---
    BADHORSE: Bydlim ve Walthamstow. O Gumtree jsem uz slysel ve spojeni s bydlenim, ale koukam, ze toho tam je asi vic.. :) A s bazenama, prvni jsem samozrejme zkousel google, ktery mi nasel presne tu adresu od SPEEDY. A taky mi to v okoli naslo spoustu bazenu. Ale bohuzel jsou u me vsechny 25m. Ano, najde to i obecne 10 bazenu 50m, ale s cim mam spis problem, je pak najit cenu vstupu. Hlavne u nejake te GLL organizace... I u ostatnich se mi to moc nedari tedy...Pocitacove gramotny sice jsem, ale nevylucuji, ze je chyba mezi zidli a klavesnici.. :)
    Btw k tomu kolu - nemate s jezdenim nekdo zkusenost? Myslim ohledne "prohozenych" pruhu. Zda se clovek spis driv nezabije.. Diky
    BADHORSE
    BADHORSE --- ---
    MRIZEK: ve ktere casti bydlis?

kolo na gumtree z druhe ruky..jinak obecne jsou tu nova kola lacnejsi jak v CR, jinak tady u nas Kolem Hanthwortu je bazenu docela kotel.

MRIZEK
    MRIZEK --- ---
    ahojte. sice jsem v Londyne teprve tri tydny, ale nejak mi uz chybi nejaky pohyb.. Snazil jsem se najit treba nejaky 50m bazen, ale pripada mi, ze tu snad zadny (pro verejnost) neni..Tedy krome venkovnich, ale to nevim, jak jsou ted pouzitelne.. Nebo nevite treba o nejake vyhodne koupi kola? Nebo beachvolleyball?:) dikes
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam