• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DASHALondýn - fotky, info, zajímavosti
    TI Z VAS, KTERI SE PTAJI PO UBYTOVANI V LONDONU, NEZAPOMENTE SEM NAPSAT, KDE JSTE SE NAKONEC UBYTOVALI A JAKY TO BYLO, takovy infa se tu urcite neztrati, muzu je pak hodit na nastenku pro ostatni ;)

TIPY NA UBYTOVÁNÍ A AKCE V LONDÝNĚ NAJDETE NA NÁSTĚNCE
    rozbalit záhlaví
    DREDIK
    DREDIK --- ---
    BADHORSE: Mám jednoho Horáka který ho se chci zbavit full suspension akorát by to chtělo novy zadní kolo (bylo odcizeno) ale jezdí to na ne originále můžeme se domluvit jestli chceš pošta....
    BADHORSE
    BADHORSE --- ---
    hele dneska v noci pritelkyni ukradli kolo, tak shnaim pujcovnu MTB na vikend, neco jsem nasel ale ceny jako 45£ na den mi prijde jako dost. Mate nekdo zkusenost s nejakou pujcovnou za vic friendly ceny?
    SPEEDY
    SPEEDY --- ---
    V1TEK: Tak jedina vyhoda ty travel karty s passem je, ze nemusis platit zalohu £5 za oyster, jinak je to standardni tydenni jizdenka na zony 1-6 o £1 levnejsi nez u tfl. South Harrow je zona 5, mimochodem, coz by bylo o neco levnejsi, ale zase musis platit tu zalohu, no. Jinak jestli se ptas, jestli to je verohodny, tak ano, funguje to spolehlive.

Muj top 10 z toho, co nabizi:

1. Thames River Cruise (£17)
    2. HMS Belfast (£13.50)
    3. Tower of London (£19.50)
    4. Kew Gardens (£14.50)
    5. St Paul's Cathedral (£15.50)
    6. Westminster Abbey (£18)
    7. Jason's Original Canal Trip (£9)
    8. Windsor Castle (£17.75)
    9. London Bridge Experience! (£23)
    10. Tower Bridge Exhibition (£8.00)

Do Globe se da v sezone zajit na Shakespeara za £5, lepsi nez prohlidka. Na stadiony je taky lepsi jit na zapas, nez jen na prohlidku, ale to uz se bavime o trochu jinych cenovych kategoriich. Taky doporucuju pohyb po centru na kolech Barclays Cycle Hire http://www.tfl.gov.uk/roadusers/cycling/14808.aspx Stojany jsou vsude a plati se pausal £2 na 24h a vsechny jizdy do 30 minut jsou zdarma. Pak to jde geometrickou radou nahoru (£1 do hodiny, £6 do dvou hodin, £50 do 24 hodin).
    V1TEK
    V1TEK --- ---
    Zdravím, začátkem října jedem s přítelkyní na 5 dní do Londýna. Budeme bydlet poblíž zastávky South Harrow a přemýšlíme jak na každodenní dopravdu do centra a zpátky. Na stránkách http://www.londonpass.com/ jsem si našel London Pass + Travel, která by dospělého vyšla na cca 145 Liber na 6 dní. Pochopil jsem správně, že v této ceně je zahrnutu neomezené ježdění metrem + i vstup na hlavní London památky? - zdá se mi to až moc výhodné, byl jsem v Londýně cca 3 roky nazpátek a velmi mastné vstupné na hlavní památky se mi vrylo do paměti..:o)
    FDM
    FDM --- ---
    Zdravim, jedu do Anglie uklízet na Reading festival. V úterý přiejdu do Londýna a do druhýho dne budu potřebovat vyplnit spoustu volnýho času, takž beru jakoukoli radu ohledně pohodovejch hospod,klubů nebo jinejch míst který by stály za to vidět. Za společnost bych pak byla ještě radši:) A za místo k přespání pak ještě úplně nejradši:) Díky předem a kdyžtak prosím zprávu do pošty.
    MOIAA
    MOIAA --- ---
    VASUCEK: určitě je důležité, jestli chceš chodit po muzeích, které jsou zadarmo nebo po památkách, za které se platí. Já bych určitě zašla na Borough Market, pak se třeba projít kolem Soutwarku, vzít to přes Tate, pak třeba k St. Paul's Cathedral a dál pokračovat. Jedna z mnoha a mnoha variant. Taky bych zašla do M&Ms kousek od Picadilly, je to pro velké i malé :D Pak určitě i Soho, Covent Garden, Science muzeum... Záleží co tě zajímá.

A s tou dopravou, pokud přijedeš na Luton tak nejlevnější si vzít coach což je nějakých 10 liber a zaveze tě na Victoria station. Vlakem se to taky dá, je to rychlejší ale o hodně dražší. A záleží jestli se ti bude chtít chodit pěšky, nebo se projedeš metrem/busem. Ale podle mě se dá třeba to nejužší centrum projít pěšky v pohodě :))
    MIFKAL
    MIFKAL --- ---
    VASUCEK: Pokud bys typově chtěl spáchat Tower+plavbu lodí na Greenwich (což imho stojí za to), London Bridge, Tower Bridge, Globe, Royal Albert's Hall, Kensington, Royal Mews, St. Paul's nebo Westminster Abbey, popř. zajet do Windsoru nebo Hamptonu (což by se možná na takhle krátký čas neoplatilo) - v zásadě prostě nějaké čtyři z tohoto výčtu - tak se to vyplatí velmi. Navíc s tím je celkem fajn, že když nemáš co dělat a prší, můžeš se kouknout, co v okolí máš zadarmo, a obvykle něco najdeš. Na druhou stranu pokud se spíš chceš courat po parcíh a muzeích, asi to nemá cenu.
    Za sebe hodně doporučuju London Walks - http://www.walks.com/ - je to opravdu fajn, průvodci milí, kompetentní a zábavní, člověk vidí leccos, co by neviděl normálně a vůbec.
    Samozřejmě je povinnost procourat aspoň tak dva parky (ideální na večer, když všechno zavře, určitě Hyde Park, já mám softspot pro Regent's Park), je fajn zajít na nějaký muzikál, doporučuju zkusit projít Soho. Určitě stojí za to British Museum - jeden den má prodlouženou otevíračku, což se opět v Londýně hodí, protože po večerech tam tolik co dělat není.
    VASUCEK
    VASUCEK --- ---
    Zdravím, koncem listopadu poletím na víkend do Londýna a nikdy jsem tam nebyl, takže bych potřeboval pár rad :)

Přiletím v pátek večer a zpět odlétám v pondělí odpoledne, takže budu mít 2,5 dne čistého času. Poletím sám a chci Londýn co nejvíce poznat + nějaké nákupy.

1, vyplatí se prosím koupit tady tento London Pass na 2 nebo 3 dny za £64.00/£69.30? Nejsem ten typ, co by od rána do večera obíhal všechny památky podle předem naplánovaného itineráře, ale zase se nechci toulat jen tak ulicema a rád bych něco viděl. Zároveň mi to přijde celkem drahé (vzhledem k tomu, že mě letenka stála pár stovek a budu bydlet přes Couchsurfing u místních ;).

Je mi jasné, že bych mohl pogooglit, vytipovat si pár památek na které se stojí za to podívat a jednoduše si spočítat jestli se mi to vyplatí nebo ne, ale nemám moc čas a spíše dám na doporučení někoho kdo tam žije nebo má zkušenosti co stojí za to a co ne.

2, k tomu se pojí na ty 3 dny i MHD .. co je nejlepší zvolit? Nějaké celodenní lístky? Kolo? Existuje něco v kombinaci s dopravou z Lutonu?

Předem moc díky za jakoukoliv radu a tip!
    FREELA
    FREELA --- ---
    Mam stehovaka z Pohybu za £9/hodinu + nafta. Je ochotnej a presnej, muzes mu zavolat a zeptat se na rozebrani skrine. Posta...
    LUCIIE
    LUCIIE --- ---
    Cau, nevite nekdo o levnych stehovakach? Popr. existuje sluzba, kde Ti rozmontuji a smontuji skrin? Diky.
    KAI
    KAI --- ---
    RAJCHE: wtf?? :D
    RAJCHE
    RAJCHE --- ---
    bylo?
    MRIZEK
    MRIZEK --- ---
    ahoj, nema nahodou nekdo cestu Londyn - Edinburgh a zpet vikend kolem 23.-26.8.? :)
    Nebo nejaky tip, jak se tam levne dostat? Treba neco jako mitfahrengelegenheit, jizdomat...
    FREELA
    FREELA --- ---
    LUKK: mas mit ctyri jako ja! :) koncim debatu...
    LUKK
    LUKK --- ---
    FREELA: a co kdyz ztratis doklady tri?
    FREELA
    FREELA --- ---
    clovek muze ztratit i dva doklady, takze je mozna nejlepsi vzit si tri...
    LUKK
    LUKK --- ---
    MOIAA: pokud vyjedes ven s jednim dokladem tak ho asi ztratit nechces :D
    IM_MORTAL
    IM_MORTAL --- ---
    MOIAA: dík:)
    MOIAA
    MOIAA --- ---
    IM_MORTAL: na op můžeš, ale pokud ho ztratíš tak to není moc "no problem" :D
    LUKK
    LUKK --- ---
    IM_MORTAL: no problem:D
    IM_MORTAL
    IM_MORTAL --- ---
    technická otázka - jak to vidíte do anglie s OP? každej tvrdí něco jinýho, tak mě zajímá něco přesnějšího
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam