Chtěl bych se jen podělit a přitom varovat před podvodníkama s bytama .
Zrovna sem uprostřed boje s dvouma podvodníky , co se vydávali za pracovníky společnosti Umbrella Guardians a jeli druhý pronájem s Barner Houses .
Já sem se naštěstí oštítoval přímím kontraktem s Umbrelou protože sem jim odmítal dát víc jak 90 liber na holding dep, a všechno ostatní až uvidim papíry. Díky tomu si kucí vykopali hrob protože sice mě drželi v nevědomosti asi půl měsíce , s tím že mi zatajili pár stránek faktické smlouvy, naštěstí ale společnost měla originál v pořádku, kde se lišili, ceny , pak totální nezájem o to co se tu děje , a od sousedky jsem zjistil že objekt je určen k demolici což pro mě byla docela nová zpráva ( celkem supr ani né po měsíci bydlení se dozvědět že se barák bude bourat ) a poslední kapkou bylo že mi oba dali jiné číslo účtu ( své osobní ) .
Začal jsem pátrat a zjistil sem že jde o podvod, zjistil sem že druhý pronájem státních bytů které jsou oproti cenám na trhu o poznání levnější je ilegální a porušení zákona. Potom sem nevěděl jestli v tom ta agentůra nejede taky ( takovej hezkej daňovej podvod na nemovitostech co maj do roka zmizet z povrchu zemského proč né ). Napsal sem teda na head office Umbrella Guardians že bydlim na 77 Marriots Close a že sem se dozvěděl že se to má bourat bo co , a že bych se potřeboval osobně zkontaktovat s někým z agentůry a vyřešit pár věcí, a psal sem na London Borough of Barnet jak to je s tím bouráním .
Barnet mi odpověděl že všem dali už vědět , že bych to měl jako legální okupant barnet house vědět a že pokud né tak že můžu být v budoucnu kontaktován Barnet House a poslali mi v příloze vyhlášku a schválení územních úprav v oblasti West Hendonu projednávané už X let.
Díky tomu sem měl první důkaz , pak sem dostal tu ohoblenou smlouvu od těch podvodníků což byla druhá věc a jako poslední když sem to ukázal v tý agentůře zjistil sem že ty lidi pro ně vůbec nepracujou. Celá kancelář tam začla běhat zjiš´tovat co vše je zaplacené a co né , pak hledali jejich složky apod.
já měnim zítra zámek , a jdu do kanclu zjistit co se bude dít dál. Naposled sme projednávali s agentůrou že zavoláme do jejich zaměstnání a oznámíme tam že jejich staff spáchal podvod a že žádáme jejich okamžité propuštění, dnes sem objevil na Gumtree inzerát vložen včera kde znova pronajímají tenhle byt !!!!!!
V závěru,
v tomto 3 pokojovém bytě za 850 měsíčně s 500 depozitem na osobu sme zaplatili já a dvě studentky ( které byly naivní a naletěli a neměli vůbec žádný papír ) 5000,- liber z čehož já sem na tom ztratil přeplatek na nájmu a nějaký drobný což dává cca 500 liber , depozit naštěstí ty podvodníci zaplatili , ten můj protože bez depozitu bych nemohl mít ten papír co mám . A naštěstí neshrábli všechny peníze ale zaplatili nájem té agentůře. takže nejvíc okradli holky které se musí vystěhovat , nemají depozity a ztratili 3x560 každá cca . Agentůra jim nechce dát smlouvu protože nemají práci a jsou tu ilegálně vlastně .
Takže pozor na podvodníky , nikdy nikomu nic nedávat , vždy si hlídat dokumenty, a prověřovat jestli lidé jsou opravdu tím kým trdí. Holky se snad ponaučili , bez peněz , bez práce , s školou na krku, na ulici a nic z těch peněz neuvidí. Já se aspoň nemusím bát o ten depozit. Vždy ověřovat z vlastních zdrojů, mít vlastní důkazy o které se opřít. Být opatrný. Nejednat zbrkle ale kroky pořádně promýšlet. Stačí jeden blbý telefonát nebo vykecat druhé straně nechtěně co by neměla vědět a hned to může změnit otáčky celé situvace.
Doufám že jsem svojí nedávnou zkušeností aspoň upozornil , a přeji vám ať se vám nestane to co mě