• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Nepodařilo se načíst diskuzi.

• diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DASHALondýn - fotky, info, zajímavosti
    DASHA
    DASHA --- ---
    Mistni dubheads by nemeli dnes minout... =)

DRACONICUS
    DRACONICUS --- ---
    BOTINKA: Vracel jsem se s nimi před čtrnácti dny. Vytiskl lístek od easybus. Ukázal řidiči, nastoupil, dojel na Marble Arch. Jediný stres byla hlasitá italská skupinka roztroušená po autobuse. :) Moc to řešíš. ;)
    STORM2
    STORM2 --- ---
    to je tejden dlouha diskuse o tom jestli si koupit listek na mhd v trafice nebo v tabaku...
    STORM2
    STORM2 --- ---
    BOTINKA: mas listek koupenej pred 1.5.2013? nemas, tak se v tom nevrtej. proste sis to normalne zabookovala u easybusu, easybusovy linky provozuje national express a tim to hasne. postupuj podle instrukci na rezervaci.
    AKTAJSA
    AKTAJSA --- ---
    EasyBus plni účel. Luton a Gatwick (i když Gatwick byl mozna pres neco jinyho?). Přes net si koupim jizdenku plus minus hodina v prdepokladanym case priletu, vyberu tu nejlevnejsi (nekdy i libra nebo dve), vytisknu, ukazu ridicovi jakyholikv spoje a jedu. Jezdim tak s hodinovou rezervou, obcas trochu stres, ale nikdy problem.
    PAZNE
    PAZNE --- ---
    BOTINKA: ja jezdim na Luton vlakem z Kemtish Townu a zadara asi nebudu menit :-D
    STORM2
    STORM2 --- ---
    uz si presne nevzpominam, ale je mozny ze i tehdy vynechal jeden vlak z viktorky na gatwick.
    STORM2
    STORM2 --- ---
    DREDIK: jj, o lutonu se bavim. ale kdyz uz jsme u gatwicku... jednou jsem dorazil 25 minut pred odletem diky skvelymu servisu victoria line a neobvykle dlouhy ceste vlakem z viktorky (45 minut misto obvyklejch 30). nastesti to bylo BA a vstricnej zamestnanec me este pustil, i kdyz jsem tam musel nechat kufr a tahnout jen prirucni.
    DREDIK
    DREDIK --- ---
    STORM2: ono je to mozna jenom cesta na luton, ja treba na gatwic vlakem nemam vubec problem!!
    STORM2
    STORM2 --- ---
    ALL: at je to s easybusem jak chce, vzdycky jim dam prednost pred alternativou. dokud jsem neznal easybus, stala me cesta na luton 20 liber a byl to neskutecnej oser (bus/metro + vlak z cripplewoodu+shuttle na letiste), nemluve o tom ze vlaky jsou snad jeste nespolehlivejsi a uz mi kvuli vynechanymu spoji uletelo letadlo. takze pro me jednoznacne easybus +1
    DRACONICUS
    DRACONICUS --- ---
    DRACONICUS: A abych doplnil odjezd z Bond Street nebo Marble Arch na Luton a zpět.
    DRACONICUS
    DRACONICUS --- ---
    BOTINKA: Easybus přestává jezdit minibusama, jelikož National Express koupil jejich kontrakt na dopravu na letiště (alespoň tak jsem to pochopil). Řidiči National Express (pokaždé polák nebo ind) jsou příjemní podle toho, jaké zpoždění mají. Moje zkušenost je zatím až 20min. Když mají místo, tak tě do busu vemou i hodinu před časem na jízdence.
    Minibus od EasyJet je obyčejný Renault Master s oknama a malýma nepohodlnýma sedačkama.
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    BOTINKA: jela jsem s ním pokaždé, když jsem byla v Londýně, z i na letiště a nikdy větší problém, jako úplně na čas nejezdí, ty minibusy jsou docela hardcore, ale jinak prostě splnilo funkci

BOTINKA: prostě některé na trasy si zaplatili, ať jim jezdí NE, problematické bývají spíš ty minibusy, 4 hodiny jsou dost OK, já měla naposled rezervu hodinu a půl, protože po zabookování jízdenek mi posunuli let
    STORM2
    STORM2 --- ---
    BOTINKA: ja s nima problem nemel. jel jsem z brent crossu na luton pred par lety.
    STORM2
    STORM2 --- ---
    BOTINKA: je to hodinova cesta z letiste do mesta za malo penez. na kvalite snad v tomhle pripade nezalezi. je to normalni autobus.
    SOLDIKASS
    SOLDIKASS --- ---
    stavte se v sobotu pokud jste okolo ;) FB Event

MOIAA
    MOIAA --- ---
    REFLEX: A pokud na jih, tak na pláž do West Wittering Beach, jako jedna z mála pláží kde je písek. A pak třeba i do Portsmouth, ten se mi dost líbil a ani autem jsem tam nezabloudila, je to tam dost přehledné :)

V Hasting jsem byla a je to hezké městečko, ale na mě až trochu kopcovité. A často tam bývá úplně jiné (horší) počasí než v Londýně.

A v Londýně je celkem dost kouktů pro děti. Jeden super koutek byl v Army museu, ale ten teď předělávají. Anebo zdarma v Science muzeum je taky fajn část pro děti. Stačí trochu zagooglit :)

A jinak s malou i do parku, třeba do Kesingtonu, tam mají i krásné jezero anebo část je vyhrazena jen dětem a je tam pro ně postavená dřevěná loď, Diana memorial playground se to tam jmenuje.

STORM2: není noční můra tahat kočárek, já tahala s jedním dítětem nebo i s dvojčatama a vždycky se to dalo. V tomhle mi přišel Londýn celkem OK.
    STORM2
    STORM2 --- ---
    REFLEX: s ditetem toho po pamatkach asi moc nenachodite a tahat po londyne kocarek je nocni mura, takze odjet autem k mori zni jako dobrej napad. na jihu je toho spousta takze si muzete udelat peknej vikend, prespat v nakym tradicnim hotylku a popojizdet.

doporucuju navstivit dover castle (vstup 10 liber a da se tam bejt celej den, spousta historie a krasny vyhledy, utesy jsou hned vedle), country park Seven sisters (blizko Seafordu), jsou tam krasny utesy, snadnej pristup, za odlivu muzete pod ne, a pak je tam jeste par hradu jejichz nazvy si nepamatuju ale taky jsou pekny. z mest bych se osobne vyhnul brightonu, o vikendu se tam presouva celej londyn a je tam desnej chaos. oproti tomu treba eastbourne je takovy klidny mestecko plny duchodcu, takze je tam nuda ale zase klid :D a pekna plaz. v hastings jsem nebyl ale hadam ze to bude zajimavy misto z historickyho hlediska. pobliz dorsetu je monkey world - takova pseudo-zoologicka/sanctuary kde se specializujou na simpanze. s ditetem by to mohla bejt sranda.
    REFLEX
    REFLEX --- ---
    STORM2: pamatky, puvodne jsem uvazoval o pujceni auta a jet na jih na utesy, k mori
    mame rok a pul male dite takze to je vse s casem krat 2 :]

na nakupy moc nejsme :]
    STORM2
    STORM2 --- ---
    REFLEX: myslis na navstevu/vylet/dovolenou? na prolezeni pamatek ti staci vikend a stihnete i nakupy.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam