• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DASHALondýn - fotky, info, zajímavosti
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Akce Londýn zjevně pokračuje. Dnes jsem nestihnul vzít hovor z čísla +442086128000, což je UK.
    Nechce se mi volat zpět a marně přemýšlím, kdo by mi z UK volal. Nějaké údaje jsem vyplňoval v jednom z hotelů, kde jsem spal. Ale jeho číslo na booking se neshoduje z číslem, které mi volalo.
    A sere mě to, bo mi to vrtá v hlavě.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Tak premiera v Londýně za náma. Dobrý to bylo, už se těším na repete.
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    vybiral sem z automatu, nevim jak jmenoval ale z 100 liber mi cs nauctovali 4115 kc..s tim ze v anglii ani bankomaty co s nima maji smlouvu nemaji.platba kartou byla v pohode bez poplatku
    DRACONICUS
    DRACONICUS --- ---
    WASHO23: Jestli si pamatuji dobře, tak otcovi naúčtovali před pár lety (cca 3) za platbu kartou na Ukrajině. Také žáleží, co má za podmínky k účtu.
    WASHO23
    WASHO23 --- ---
    DRACONICUS: to se ale týká vybírání cash ne? nikoliv platby kartou. když jsem kdysi ČS měl, za platbu v zahraničí mi nikdy nic neúčtovali a kurz nebyl nějak hroznej. byla zrovna asi jediná věc se kterou jsem u nich byl spokojen - cca 5 let z5
    DRACONICUS
    DRACONICUS --- ---
    DASHA: R_G: Spořka měla cca 3% z částky jako bonus k mizernému kurzu.
    DASHA
    DASHA --- ---
    .. takze urcite brat taky v potaz, BRUKEV ..
    R_G
    R_G --- ---
    DASHA: Hlavne u anglickych (ale i francouzskych) bank, u ceskych to je vetsinou bez poplatku, problem je jen v ne moc vyhodnem kurzu.
    CELLINDRA
    CELLINDRA --- ---
    DASHA: To záleží na tvý bance. Tratíš akorát něco málo na kurzovým převodu.
    DASHA
    DASHA --- ---
    takovej lami.. ale (skoro) za kazdy pouziti karty v cizine nebejva poplatek?*
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    CELLINDRA: Centrum Londýna only.
    CELLINDRA
    CELLINDRA --- ---
    BRUKEV: Určitě víc potřebovat nebudeš, pokud se nebudeš pohybovat někde na venkově, kde by mohla být hospoda bez terminálu.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    CELLINDRA: Takže tisícovku max.
    CELLINDRA
    CELLINDRA --- ---
    BRUKEV: Hotovost budeš potřebovat v podstatě jenom pokud hodláš nakupovat na tržištích. Jinak všude standardně berou karty. Na placená WC se dá taky narazit, to jo.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Pls, dotaz na hotovost do Londýna/UK.

Budem tam teď dva dny. Dá se platit komplet kartou, nebo je vhodná i nějaká hotovost (co já vím, třeba WC placená, nebo kýho šlaka)? Případně kolik si vyměnit? Tisíc, dva?
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    CELLINDRA: zaregistrovanou kde jak?
    CELLINDRA
    CELLINDRA --- ---
    BEZDA: LUIS_: Tak prý šlo nakonec jenom o jednu, u té druhé to bylo nějakým nízkým limitem. Ta, co nefungovala, byla od Unicreditu, MasterCard. Maminka s ní normálně bezkontaktě platila všude jinde v Londýně. Ale neměla jí zaregistrovanou, to máte pravdu.
    BEZDA
    BEZDA --- ---
    CELLINDRA: Platili jinde s contactless nebo chip&pin? Kamosce se tohle stalo nedavno, platit/vybirat porad mohla, ale do metra nepustilo. rekli ji ze si kartu musi registrovat
    LUIS_
    LUIS_ --- ---
    BEZDA: Aha, cool. To jsem nevěděl. Díky.
    CELLINDRA: O tom slyším prvně. Co měli za banku?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam