• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DASHALondýn - fotky, info, zajímavosti
    TI Z VAS, KTERI SE PTAJI PO UBYTOVANI V LONDONU, NEZAPOMENTE SEM NAPSAT, KDE JSTE SE NAKONEC UBYTOVALI A JAKY TO BYLO, takovy infa se tu urcite neztrati, muzu je pak hodit na nastenku pro ostatni ;)

TIPY NA UBYTOVÁNÍ A AKCE V LONDÝNĚ NAJDETE NA NÁSTĚNCE
    rozbalit záhlaví
    CEPAL
    CEPAL --- ---
    JUNIOR: tak to jsem rad, ze jsem pomohl... fakt jsem to zminil jen "kdyby nahodou" to uniklo tvemu radaru :-).
    JUNIOR
    JUNIOR --- ---
    CEPAL: Tea transport je přesně to co jsem hledal. Díky moc!
    CEPAL
    CEPAL --- ---
    JUNIOR: Tea transport asi znas? Ti jsou myslim nejvyhlasenejsi. Pak to poslat normalni postou, mne prisly brusle snad za tri dny poštou... a posledni me napada jeste chytit nekoho s autem na Blablacar nebo Jizdomat... ja osobne bych si ale cizi balicek bez majitele do auta nevzal. Muzou tam byt drogy nebo cokoliv jinak pruserovyho.
    JUNIOR
    JUNIOR --- ---
    Zdravím ve spolek,
    nevím, jestli jsme úplně ve správné diskuzi, ale zeptám se. Potřebuji dostat balík o váze 6 kg co nejrychleji (čti pár dní). Posílám balíky občas do Anglie a normálně mi přes poštu nebo doručovací přepravce 14 denní lhůta nevadila, ale teď bych to potřeboval fakt rychle poslat. Vím, že jsou i přepravní společnosti, které sváží mezi čr, sr, uk, ale všechny svozové termíny jsem prošvihl minulý týden. Neměl by jste prosím někdo tip jak zásilku poslat ?

Díky!
    CEPAL
    CEPAL --- ---
    GOZER1: Ono samozřejmě jde o to, co považuješ za levné, ale obecně centrum Londýna levné prostě není. AirBNB za 900 Kč, to není tak hrozný, pro někoho to bude ranec jako kráva, pro někoho jiného to je "levné". Na UK poměry obecně, nemluvě na poměry vnitřního Londýna, to je rozhodně velmi slušná cena. Držím palce, ať to přespání je v pohodě bez nepříjemných překvapení.
    GOZER1
    GOZER1 --- ---
    CEPAL: Ano, bývá zvykem, že když se v českých komunitách zeptám na ubytování, najde se někdo, kdo mi doporučí spát v taxíku... Jinak jsem sehnal přes airbnb pokoj kousek od hydeparku za 900 Kč.
    CEPAL
    CEPAL --- ---
    GOZER1: pro Tebe a další hnidopichy: použil jsem tak zvanou hyperbolu. Mimochodem, když už nám hrdinně hlásíš, žes sehnal, nechceš se podělit o tip na levné ubytko v centru Londýna i s námi ostatními? Bývá to v komunitách (ok, v Českých možná ani ne) celkem zvykem, dělit se o tipy na to, co kdo kde dokázal výhodně sehnat...
    GOZER1
    GOZER1 --- ---
    CEPAL: Kolik stojí v Londýně noc v taxíku? Máš s tím nějakou praktickou zkušenost ?
    GOZER1
    GOZER1 --- ---
    SEOMAN: Už jsem sehnal, dík.
    SEOMAN
    SEOMAN --- ---
    GOZER1: to je dobrej oxymoron - levný Londýn
    Jedine AirBnb nebo nevim
    CEPAL
    CEPAL --- ---
    GOZER1: umm... levny pobliz Picadilly? Myslim, ze levnejsi bude tu noc projezdit v taxiku...
    GOZER1
    GOZER1 --- ---
    Poradíte prosím nějaký levný ubytování na jednu noc v centru Londýna (poblíž Picadilly)? Do dormu nechci. Díky.
    GUEPE
    GUEPE --- ---
    cauec - nevite jestli je nejaka dobra party v londyne pristi tyden ?? Dik za odpovedi
    CEPAL
    CEPAL --- ---
    SPEEDY: Jen tak naokraj, kdeže to píšu o čistotě ve vlacích? :-).
    SPEEDY
    SPEEDY --- ---
    CEPAL: Co je to zensky mozek nevim, ale s cistotou, at uz vzduchu, more, nebo vlaku, mas ocividne problem. Celkem me prekvapuje, jaky jsi velky stezovatel, vzhledem k tomu, ze tvuj prvni prispevek tady na anglickych forech byl verbalni prujem o tom, jak tu na vsechno kaframe.

Rodinny zivot v Islingtonu je proste fajn a je mi celkem jedno, jestli s tim souhlasis nebo ne. Akorat radit turistum, at jdou bydlet do ctvrte zony misto do centra, mi pripadne mimo misu. Priste, az se me nekdo zepta, kde zustat v Praze, tak mu poradim Ruzyni. Blizko letise a pul hodky do centra.
    CEPAL
    CEPAL --- ---
    SPEEDY: Pořád melu o čistotě? Ty máš asi taky ženskej mozek, ne? Jednou jsem zmínil kvalitu vzduchu v Londýně (Islingtonu) a hned 'pořád melu'. Asi se Ti můj věcný argument nehodil do krámu?

Proti vlakům principielně nic nemám, naopak vlakovou dopravu považuju za perspektivní a dobrou. Ovšem proti Britské aktuální implementaci už toho mám dost. Cena, kvalita, spolehlivost, komfort, ... Jinak moje auto jezdí na LPG, takže můj příspěvek ke znečišťování je hluboce pod průměrem. Uvažuju zkonvertovat na LPG i motorku - mám reference o velmi spokojených konverzích na přesně můj model...

Je mi fuk, jaký písmeno má ten močál v Southend, já tam nevlezu. Boscombe Beach beru. Taky Littlehampton.

Tak, jaké další urážky tam na mě máš?
    SPEEDY
    SPEEDY --- ---
    CEPAL: Southend ma tri plaze s Blue Flag, takze pokud by jsi tam do vody nevlezl, tak nejspis ani nikde jinde v Anglii.

Co je spatnyho na ceste vlakem? Porad meles o cistote vzduchu, ale vsude by jsi jezdil autem.
    BADHORSE
    BADHORSE --- ---
    SEOMAN: brighton je do hodiny z Londyna
    CEPAL
    CEPAL --- ---
    SEOMAN: Ok, Islington proste ma i lepsi casti.

Speedy - K mori - to asi myslel bahnite Thames estuary, pripadne (bahnity) Southend - coz je vlastne jeste durt hluboke estuary, do vody buch tam teda nevlezl. A Vlakem, protoze autem se do hodiny nedostanes z Islingtonu ani k M25, pokud teda nejsou 2 rano. Par prujezdu autem skrz ruzne casti Londyna mam za sebou (a na motorce a na kole - cyklil jsem z Hampton Wicku na Waterloo, pekna projizdka 12 mike pres Richmond Park a pak po embankmentu, jo cykleni do prace mi fakt chybi, pozdeji z Hampton Wick do Osterley to uz bylo prilis krstky na to, aby to melo fitness efekt). Uvazoval jsem o elektro lehokole (ne z lenosti ale abych mohl jet rychleji a treba tech 32 mil dal komen hodiny s tou elektropomoci), ale byl jsem varovan, ze zadna ruchla bezpecna trasa na me commute neni. Tak se snazim dosahnout pravidelnychh WFH 2x tydne aspon...

SEOMAN
    SEOMAN --- ---
    CEPAL: Ono tu asi bude hodne council bytu kde bydlej socky na davkach... ale my sme blizko Highgate coz je pretty posh area... a rekl bych i proto ze skola je dobra....anglicky se nauci, o to tady jde, stejne tu zustavat nebudem....nebyl problem se dostat i po uzaverce, nabidli nam ty 2 nejlepsi skoly tady....free....

Jo ten vzduch asi nic moc, ale tak to je ve meste s 10M lidi....taky dalsi z duvodu proc tu nechci zustavat.

SPEEDY: K mori do hodiny ? Kam ? :)
    SPEEDY
    SPEEDY --- ---
    CEPAL: Tufnell Park je super pro deti. Ma zanedbatelne znecisteni ovzdusi, auta po nasi ulici jezdi minimalne. Mame obrovskou zahradu, ktera se sousednimi zahradami tvori slusny lesopark. V lete pres stromy z obyvaku nejsou videt zadne domy.

V okoli do par minut chuze je plno placenych i neplacenych klubu, krouzku a hrist, od plavani po hudbu. Muj zamestnavatel ma vlastni skolku, kterou slusne dotuje, zadna cekaci doba ani sigri. Do prace to mam 25 minut na kole, ke koupacimu rybniku v Hampstead Heath 30 minut pesky a k mori se dostanu taky do hodiny.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam