• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DASHALondýn - fotky, info, zajímavosti
    TI Z VAS, KTERI SE PTAJI PO UBYTOVANI V LONDONU, NEZAPOMENTE SEM NAPSAT, KDE JSTE SE NAKONEC UBYTOVALI A JAKY TO BYLO, takovy infa se tu urcite neztrati, muzu je pak hodit na nastenku pro ostatni ;)

TIPY NA UBYTOVÁNÍ A AKCE V LONDÝNĚ NAJDETE NA NÁSTĚNCE
    rozbalit záhlaví
    CEPAL
    CEPAL --- ---
    DECOMPOSE: Vsak rikam, Greenline z Viktorky jedine!
    DECOMPOSE
    DECOMPOSE --- ---
    Ten Easybus spoj z Liverpool Street na Luton je dle me zkusenosti dost na prd. Poprve, kdyz jsem tim jel, tak to bylo prebookovane a snazili se do toho minibusu nacpat vice lidi, nez tam melo byt. Podruhe pritelkyne musela svolat ostatni lidi, co cekali na zastavce, a jeli Uberem, protoze ten autobus proste neprijel. Kdyz si jeste vzpomenu, jak jsem pred par lety jel z Baker Street na Luton, ukazal jsem ridici listek (protoze na busu nebylo napsane, kam jede) a dostal jsem se na Stansted, tak musim rict, ze jsem s tou spolecnosti skoncil.
    Radsi se projedu na Marble Arch a na Luton pojedu National Expressem.
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    F99: http://www.easybus.com/en/ vždycky používám tuhle stránku a v cajku, žádný problém, snad i přestali jezdit těma pošahanýma minibusama, vždycky jsem si dala rezervu takovou, že nebyl problém, vlak je strašně pohodlný, ale 2 lb vs 16 a víc je prostě pro mne někdy rozdíl
    CEPAL
    CEPAL --- ---
    F99: Neposlouchej Seomana, vus jede z Viktorky, bookovani posledne kdyz jsem potreboval fungovalo, mozna jsi na nejake obsolete webovce, hledej jinou webstranku. Neni tonsnad Green Line, nebo tak nejak. Jeden smer koupenej online a s oredstihem je cca £10. Vlak stoji cca dvojnasobek, a jeste musis od vlaku budem nebo tagem a platit i za ten bude, Greenline te doveze az k odletovy hale. Dej si dost rezervu, M1 byva zasekana a s autobusem narozdilnod vlaku je riziko fatalniho zpozdeni vysoke. Ja jel kdysi vlakem, ale ted pokud jsem potreboval, tak bus jedine. Ale uz dost dlouho jsem nepotreboval :-).
    SEOMAN
    SEOMAN --- ---
    Autobus se mozna vyplati jedine na Stansted, jinak vlakem.... i na luton uz se da jen na contactless asi za 8£ takze fakt nema cenu se srat s autobusem....
    BADHORSE
    BADHORSE --- ---
    F99: asi bych se presunul na kings cross/st pancras a jel odtud vlakem do lutonu a pak jen shuttlem primo na letiste
    F99
    F99 --- ---
    Ahoj, prosimvas mam dotaz - v ramci navratu z londyna se potrebuju v kvetnu dostat z Liverpool Street na Luton .. a krome vlaku mi internet hlasi, ze funguje i Easybus... ale ten web pusobi dost zastarale, bez funkcni rezervace - tak nevim, jestli to jeste jezdi.. tzn. dotaz: funguje autobus Liverpool Street - Luton? A v jakych cca intervalech + jestlize pojedu tak okolo seste hodiny odpoledne, nebude to znamenat jasnou zacpu a casove problemy?

diky moc!
    KEDAREK1
    KEDAREK1 --- ---
    decka co tento tyden, nejaka zajimava akce v Londyne, kam se chystate?
    SP1T
    SP1T --- ---
    PFAUST: napiš sem co Tě zajímá a uvidíme...
    PFAUST
    PFAUST --- ---
    ahoj, chystám jeden text o NHS. Mohl by se se mnou někdo z vás podělit o zkušenosti s britským zdravotnictvím. stačí napsat do pošty. zaslal bych konkrétně, co mne zajímá. děkuji.
    CEPAL
    CEPAL --- ---
    SMETI: Uber + metro?
    SEOMAN
    SEOMAN --- ---
    SMETI: Tak jedine vlakem, na Liverpool st. a pak metrem
    SMETI
    SMETI --- ---
    ahoj, nekdo pls nejakej lepsi (mozna trosku rychlejsi) tip na transfer ze Stanstedu do centra, idealne pobliz Earls Court nez easybus ?
    CEPAL
    CEPAL --- ---
    JUNIOR: tak to jsem rad, ze jsem pomohl... fakt jsem to zminil jen "kdyby nahodou" to uniklo tvemu radaru :-).
    JUNIOR
    JUNIOR --- ---
    CEPAL: Tea transport je přesně to co jsem hledal. Díky moc!
    CEPAL
    CEPAL --- ---
    JUNIOR: Tea transport asi znas? Ti jsou myslim nejvyhlasenejsi. Pak to poslat normalni postou, mne prisly brusle snad za tri dny poštou... a posledni me napada jeste chytit nekoho s autem na Blablacar nebo Jizdomat... ja osobne bych si ale cizi balicek bez majitele do auta nevzal. Muzou tam byt drogy nebo cokoliv jinak pruserovyho.
    JUNIOR
    JUNIOR --- ---
    Zdravím ve spolek,
    nevím, jestli jsme úplně ve správné diskuzi, ale zeptám se. Potřebuji dostat balík o váze 6 kg co nejrychleji (čti pár dní). Posílám balíky občas do Anglie a normálně mi přes poštu nebo doručovací přepravce 14 denní lhůta nevadila, ale teď bych to potřeboval fakt rychle poslat. Vím, že jsou i přepravní společnosti, které sváží mezi čr, sr, uk, ale všechny svozové termíny jsem prošvihl minulý týden. Neměl by jste prosím někdo tip jak zásilku poslat ?

Díky!
    CEPAL
    CEPAL --- ---
    GOZER1: Ono samozřejmě jde o to, co považuješ za levné, ale obecně centrum Londýna levné prostě není. AirBNB za 900 Kč, to není tak hrozný, pro někoho to bude ranec jako kráva, pro někoho jiného to je "levné". Na UK poměry obecně, nemluvě na poměry vnitřního Londýna, to je rozhodně velmi slušná cena. Držím palce, ať to přespání je v pohodě bez nepříjemných překvapení.
    GOZER1
    GOZER1 --- ---
    CEPAL: Ano, bývá zvykem, že když se v českých komunitách zeptám na ubytování, najde se někdo, kdo mi doporučí spát v taxíku... Jinak jsem sehnal přes airbnb pokoj kousek od hydeparku za 900 Kč.
    CEPAL
    CEPAL --- ---
    GOZER1: pro Tebe a další hnidopichy: použil jsem tak zvanou hyperbolu. Mimochodem, když už nám hrdinně hlásíš, žes sehnal, nechceš se podělit o tip na levné ubytko v centru Londýna i s námi ostatními? Bývá to v komunitách (ok, v Českých možná ani ne) celkem zvykem, dělit se o tipy na to, co kdo kde dokázal výhodně sehnat...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam