• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KERRAYoO( ) psychedelické memy ( )O๑.. ॐ ..๑O( ) psychedelic memes ( )Oo
    Pokud nemáš čas přečíst tohle záhlaví, nemá vůbec cenu pokračovat v čtení.

    Co sem patří si přečtěte na nástěnce. Klidně můžete chválit či diskutovat, ale počítejte s tím, že věci, které sem nesedí, se mažou hned, a věci, které sem nesedí, ale jsou zajímavé, se taky mažou, jen o něco později - aby v archivu zůstávaly jen psychedelické memy.

    Pro čtenáře
    Co si o klubu pomyslí čtenář, je jen a pouze na něm. Můžou tu klidně být matoucí či provokativní věci. Můžou tu být věci, které jsou pravý opak psychedelie - a je na vás, abyste se zarazili, a řekli si - no momentík. Většinou nemá cenu brát to tu doslovně nebo dokonce hodnotit jednotlivé příspěvky - buďto mně něco osloví, nebo neosloví. Obsah je cílen na návštěvníka, který si je schopen hrát s významy a odlesky slov, je ochoten se dívat na věci ze zajímavých úhlů, aniž by to pro něj nutně znamenalo, že těmto náhledům musí věřit. A pokud by něco z obsahu pomohlo třeba jen jedinému člověku (tobě? :) k probuzení, splní svůj účel dokonale.

    Do your own thinking!
    Není důležité souhlasit, ale zamyslet se / zkusit si jiný úhel pohledu
    rozbalit záhlaví
    MARSHUS
    MARSHUS --- ---
    PERPLEX: to je fajn definice :) zvlášť když směr růstu entropie určuje tzv. statistický čas (existuje ještě biologický a kosmologický a dost složitě se dokazuje že jsou ty samé) - vypadá to, že život je místo kde čas běží opačně, proti statistice, ale jen lokálně :)
    PERPLEX
    PERPLEX --- ---
    to mi pripomina jednu z definic zivota jako mechanismu spotrebovavajiciho zapornou entropii ze sveho okoli:)
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    The Last Question by Isaac Asimov
    http://www.multivax.com/last_question.html
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    A mystery cannot be answered; it can only be framed.

    Gregory Treverton
    DAW
    DAW --- ---
    Vse je laska. Proto i vsechny rozdilne pohledy na ni jsou pravdive.
    SOUMRAKOSVIT
    SOUMRAKOSVIT --- ---
    Cim vice lasku specifikujete, tim dale od ni budete.
    LOOK
    LOOK --- ---
    Cesta k lásce vede u Lacana nejprve přes vzdání se objektu a posléze vzdání se touhy. To teprve otevírá možnost dospělé lásky. Lásky jako druhu rezignace. Stažení. Askeze. Ovšem láska jako druh rezignace či askeze není rezignací a askezí! Je to situace, kdy se člověk přiblíží k druhému a pod dotykem cítí, jak mu druhý mizí, uniká, jak je strháván něčím jiným, jak uniká za neexistujícím "perverzně-lidským" objektem, který by dokázal pojmout touhu. Schopnost kochat se touto nekompatibilitou vzájemné tělesnosti (i nekompatibilitou člověka a tělesnosti) je pro Lacana schopnost lásky. Přát druhému v tomto míjení vývoj je pak vrcholnou podobou lásky, natolik ideální, že vlastně božskou.

    Lacan nedoporučuje žádnou platónskou lásku předtělesnou, ale lásku post-tělesnou, v níž druhý není nucen k pramateřské fúzi, ke splynutí, ale je v něm milována nepřekonatelná cizota. Nejde tedy o askezi tělesnou, ale psychickou. Těla se milují, ale psýché od toho nežádá své rozhřešení. Jde také o brutální politizaci oblasti dosud v dějinách vesměs náboženské: bázeň a chvění kultu touhy střídá v zásadě solidarita. Nejde o chlad a odcizený dotyk, natožpak dokonce neurotickou polygamii, jde o vyšší podobu vřelosti. Uvědomělou loajalitu, tichou oslavu vývoje, tedy schopnosti člověka jít po cestě a reflektovat to. Teprve tehdy dochází ke skutečnému odumření polygamie. Ano, mizí osudovost, splynutí duší, hledání jednoty, ale to neznamená, že objekt (žena, muž) je tím pádem libovolně zaměňovaný - je jen zaměnitelný, a to je podstatný rozdíl.

    zdroj:
    http://pubweb.ihned.cz/c3-23097915-200000_d-incest-kleceni-po-vyprasku-a-ally-mcbeal-1-2
    http://pubweb.ihned.cz/c3-23097945-200000_d-incest-kleceni-po-vyprasku-a-ally-mcbeal-2-2
    DAJDALOS
    DAJDALOS --- ---
    CONTINUITY: Lásku nelze slovy popsat. Lze jí jen prožívat.
    Jednou jsem lásku velice intenzivně prožíval. A spolu s láskou tu byl a ničím nepodmíněný smutek a naprosté osamění.
    Kdo cítí lásku pocituje i osamělost. Protože nezáleží jestli je má milá v mém náručí, nebo na druhé straně planety. Stále tu budu sám. V tomhle těle.. A pocitovat lásku - ten nejnádhernější stav..
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    Láska není připoutanost.
    Láska nepřináší zármutek.
    Láska v sobě nemá zoufalství ani naději.
    Lásce nelze dodat úctyhodnost, není částí sociálního schématu.
    Když neexistuje, začíná trýzeň ve všech podobách. Jidda Krishnamurti
    LOOK
    LOOK --- ---
    Kdyz proti udalostem nic nezmuzeme, pocinejme si tak, aby ony nezmohly nic proti nam.

    (vyhrabano z archivu, autora neznam)
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    When no becomes a habit, it's very hard to break.

    Seth Godin
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    "Why do things that happen to stupid people keep happening to me?!"

    Homer Simpson, S18E20
    BOSSORKA
    BOSSORKA --- ---
    Dva kuřáci, žáci duchovní školy se procházeli parkem a rozmýšleli se, zda si mají zapálit.
    „Zítra se musíme zeptat učitele, jestli můžeme kouřit…“
    Dalšího dne přijde jeden a je celý nešťastný a vidí, že ten druhý kouří.
    „Jak to?! Ty kouříš?!“, diví se. „Mně to učitel zakázal. Zeptal jsem se ho, zda smím kouřit, když medituji… a on mě vyhodil a tvářil se dost naštvaně.“
    „Aha, tak v tom to je. Já se ho zeptal, jestli můžu meditovat, když kouřím. A on mi odpověděl, že ano.“
    BUBBLE
    BUBBLE --- ---
    Keys are they of life and of Death.
    Hear ye now the mystery of mysteries:
    learn of the circle beginningless and endless,
    the form of He who is One and in all.
    Listen and hear it, go forth and apply it,
    thus will ye travel the way that I go.

    The Emerald Tablet Of Thoth

    BUBBLE
    BUBBLE --- ---
    The Basics of Oneness

    (Oneness Technology for a New Age)



    1. All of life is a dream that is being experienced by the ONESELF.

    2. As is usually the case in dream interpretations--every person, object, or situation that appears in the dream is an aspect of YOU, the Cosmic Dreamer, and your entire universe is your mirror.

    3. You have chosen to incarnate into a physical universe. There is really only ONE PERSON here---one person who has divided him/herself into as many fragments of the ONESELF as are needed to portray a truth, feel a feeling, or learn more about the infinite Being which we all are.

    4. Just as there are many fragments seen within a universe (uni=one), so are there an infinite number of universes contained within the MULTIVERSE, which is a "wherehouse" for the storage and keeping of All That Is.

    5. Every person, object, situation, or location represents a VIEWPOINT for the Oneself to enjoy and observe the All That Is. You do not merely reside within a single physical body, though it may sometimes appear to be so. You are everywhere and you are everything.

    6. Truth is also everywhere, and in everything. In the Multiverse, there is a universe that literally honors and embodies every single belief or system of belief imaginable (and then some). There is no such thing as disagreement within a multidimensional reality. There are only variations upon a common theme. At the heart of each theme is always YOU.

    7. What separates each individual universe is the VEIL OF FORGETFULNESS, a semi-permeable membrane that surrounds each viewpoint and temporarily blocks remembrance of Self at all the other levels at which you exist. Like blinders on a horse, the Veil allows each separated viewpoint the freedom to experience its universe without being distracted by the other possibilities which are also available.

    8. Time and Space exist as punctuation marks in a limitless composition that is being written by the Oneself. They are notations, regulating the beat and measure for a concerto which has played and which will be played throughout all eternity. All time is now. All space is here.

    9. There is really only ONE Multiversal moment, divided into an infinite number of fragments, which are apportioned to as many universes as is required to embody everyone and accomplish everything imaginable (while always adding just a little bit more).

    10. All of the above applies to YOU, the ONESELF Cosmic Dreamer, unless you say otherwise.
    DAJDALOS
    DAJDALOS --- ---
    Pracuj s tím co máš. Nesnaž se pracovat s tím co nemáš.
    RASKOLNIKOV
    RASKOLNIKOV --- ---


    uznejte ze tohle je genialni!
    KUKUSHKA
    KUKUSHKA --- ---
    Brány svého vězení si neseme každý v sobě.

    /Jean Paul Sartre
    YBUKO
    YBUKO --- ---
    The limits of our language mean the limits of our world. A new meaning is equivalent to a new word. A new word is the beginning of a new language. A new language is the seed of a new world.
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam