• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KERRAYoO( ) psychedelické memy ( )O๑.. ॐ ..๑O( ) psychedelic memes ( )Oo
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    what the buddha did not teach

    http://www.zenki.org/buddha-teach.htm
    YBUKO
    YBUKO --- ---
    vynatek

    "Soupeří-li muži o nějaký nedostatkový zdroj, obvykle přímo nebo nepřímo o ženy, mohou to v podstatě dělat buď jako „zločinci“, nebo jako „řádní občané“. Zločince si tu definujme jako jedince, který je pro svůj zájem ochoten podstoupit riziko, zaútočit a bojovat, dokud nezvítězí nebo dokud není zraněn či dokonce usmrcen.

    Řádný občan (pomineme-li fakt, že si platí policii a soudy, a budeme-li jej vnímat jako samostatně životaschopnou bytost) se sice tváří, jako by byl ochoten hájit své zájmy, ale pak to samozřejmě neudělá a uteče, setká-li se s agresí. Jde o velmi zjednodušené schéma, neboť existuje mnoho přechodů a jedinec obvykle zvládá hrát několik různých rolí podle okamžité situace, ale jakousi základní orientaci nám to poskytuje.
    Můžeme si představit tři možná modelová střetnutí: střetnutí dvou zločinců, střetnutí zločince s řádným občanem a střetnutí dvou řádných občanů. Střetnou-li se dva zločinci, jeden zvítězí a druhý je poražen, přičemž prohra tu znamená skutečné riziko. Střetnutí dvou řádných občanů není nebezpečné – jeden zvítězí a „poražený“, který stihl ustoupit jako první, je pak sice „vítězem“ léta různě deptán, tupen a ponižován, ale větší poškození mu nehrozí. Střet zločince a řádného občana je jediný, jehož výsledek lze jasně predikovat: zločinec spolehlivě zvítězí. Objeví-li se zločinec v čisté populaci řádných občanů, ať už tam přijel z Detroitu, nabitý tamními zkušenostmi, anebo ho možnost takové inovativní strategie samotného napadla, jeho střetnutí s řádným občanem bude vždy úspěšné.

    Zločinná strategie se tudíž bude populací šířit, nejen proto, že vítěz zanechává víc potomků, ale i proto, že řádní občané vidí jeho úspěchy a přirozeně chtějí být jako on. Nicméně čím víc je v populaci zločinců, tím častěji se potkávají; dosud jednoznačně výnosná interakce zločinec-řádný občan ustupuje riskantní interakci zločinec-zločinec a být zločincem přestává být výhodné. Každá populace tak nakonec dorazí k nějaké snesitelné rovnováze mezi zločinci a řádnými občany (která záleží na ceně zdroje, o nějž se bojuje), byť ideálního stavu, totiž být jediným zločincem mezi řádnými občany, natrvalo dosáhnout nelze právě proto, že o tento ideál budou usilovat mnozí a tím ho sami znemožní."
    ALISTAIR
    ALISTAIR --- ---
    kdyby pro mě mé tělo nebylo břemenem, nemohl bych chodit

    José Ortega y Gasset
    DAJDALOS
    DAJDALOS --- ---
    OKAMŽIK SVĚTLA NENÍ TRVALÝ, PROTOŽE PŘIJDE NOC A PAK PŘIJDE ZASE SVĚTLO
    WOA
    WOA --- ---
    Jsem nikdy nekončící začátek a nikde nezačínající konec,
    jsem nula a nekonečno.
    Jsem první i poslední,
    jsem největší i nejmenší,
    jsem nejsilnější i nejslabší,
    jsem černý i bílý,
    jsem muž i žena.
    Jsem ve vašem středu a všechny vás do sebe pojmu a obklopím jako velkou arkánu.
    Jsem i nejsem
    Blázen
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    DAJDALOS
    DAJDALOS --- ---
    Když Tě práce nebaví, jsou Ti peníze odměnou.
    Když Tě práce baví, jsou Ti peníze darem.
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    Nebreč
    Papej
    Pij
    Čurej
    Mluv
    Choď
    Nezlob
    Uč se
    Neper se
    Nelži
    Styď se
    Pracuj
    Neflámuj
    Miluj
    Ožeň se
    Vydělávej
    Nechlastej
    Vychovávej
    Nekurvi se
    Uplatni se
    Zlikviduj
    Odvolej
    Přiznej
    Nepřekážej
    Odejdi
    Mej se
    Nežvatlej
    Čurej
    Pij
    Papej
    Nebreč
    S P I S L A D C E

    vaclav havel / antikody / http://eldar.cz/myf/txt/havel_-_antikody.html
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    How many people have to tell a true story before it becomes true?

    The Invisibles
    MARSHUS
    MARSHUS --- ---
    "Má-li osel příliš lehký náklad, dostává chuť si lehnout." (Uzbecké přísloví)
    VANAPRASTHA
    VANAPRASTHA --- ---
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    KERRAY: to jsou mi náhody, teď sem vlezu a zjišťuju, že zrovna něco podobného mě dnes taky napadlo, ale nevím, jestli jsem to promyslel správně :-) [ INK_FLO @ Tibetsky BUDDHISMUS ]
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    When you are sitting right on the edge of something daring and scary and creative and powerful and perhaps wonderful... and you blink and take a step back.

    That's the moment. The moment between you and remarkable. Most people blink. Most people get stuck.

    All the hard work and preparation and daring and luck is nothing compared with the ability to not blink.

    Seth Godin
    EMBRYO
    EMBRYO --- ---

    Boris Artzybasheff
    YBUKO
    YBUKO --- ---
    Jsou lidé, jejichž vírou jsou jen peníze. Jeden den nebo další den peníze najednou nejsou. Je to pro ně omezující ztráta. Peníze nemohou být zbožštěny. Je to vaše iluze, projekce. Jednoho dne zjistíte, že peníze nejsou všechno, že je to prázdný pojem a že jste promarnili svůj život. Začnete proti nim bojovat a zaujmete opačné stanovisko. Opustíte cestu honby za majetkem a nebudete se chtít peněz ani dotknout. Stále však zůstáváte v zajetí své mysli. Nyní jste proti penězům a posedlost zůstává. Vychýlili jste se zleva doprava, středem vaší pozornosti jsou však stále peníze. Změnili jste svou žádost po penězích za jinou krajnost. Byli jste příliš svázáni pozemskostí a jednoho dne jste ji vyměnili za jiný druh pozemskosti - zůstali jste stejní. Nemoc mysli přetrvala. Buddha pravil: Být pozemský znamená být pozemský, prožívat nízké vlastnosti jiným způsobem znamená být stále pozemský. Touha po penězích je nemocí. Stav, kdy odmítáme peníze je stejnou chorobou. Hromadění majetku je hloupé a zanechání všeho majetku je bláznovstvím. Střední Cesta je tou, kam bychom měli vždy směřovat.
    TADEAS
    TADEAS --- ---
    Self or mind is always hiding things from itself. That's the only way it can exist. The fact that it doesn't exist is the biggest secret it keeps from itself.

    -Robin Dale
    MARSHUS
    MARSHUS --- ---
    tady je taky pár
    http://www.cyberspace.cz/dview.php?ident=6395
    není třeba se loginovat
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam