• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KERRAYoO( ) psychedelické memy ( )O๑.. ॐ ..๑O( ) psychedelic memes ( )Oo
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    MLIBREVIRGEA
    MLIBREVIRGEA --- ---
    YBUKO
    YBUKO --- ---
    NOWHERE
    NOWHERE --- ---
    Terence Mckenna - Do You Understand ?

http://www.youtube.com/watch?v=jdo1h0TNbi8
    JAMINA
    JAMINA --- ---
    Dr. Lilian Thurman: What did Roberta Sparrow say to you?
    Donnie: She said, "Every living creature on earth dies alone."

Dr. Lilian Thurman: The search for God is absurd?
    Donnie: It is if everyone dies alone.

(movie: Donnie Darko)
    JAMINA
    JAMINA --- ---
    "The silence between the notes is as important as the notes themselves”
    - Mozart
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    (na odlehceni :)

honba klasiků za vykrádáním taktů jen zrychluje peristaltiku traktu

-Scissal
    PERPLEX
    PERPLEX --- ---
    "Laurel and Hardy, that's John and Yoko. And we stand a better chance under that guise because all the serious people like Martin Luther King and Kennedy and Gandhi got shot."
    -- John Lennon
    PERPLEX
    PERPLEX --- ---
    YBUKO: no tech ruznych cisel je tolik, ze se nejake pseudosynchronicity najdou vzdycky a nakonec z toho po odstraneni "sumu" zbudou zase jen bezrozmerne matematicke a fyzikalni konstanty a prvocisla... no a tech 49 nebude asi ani u epifyzy ani u rozliseni pohl. organu nijak ostre ohranicena doba (47 ani 51 asi nebude vyjimka, maji i v Knize mrtvych nejaky povoleny rozptyl?)

... kazdopadne ta epifyza je hodne zajimavy organ sam o sobe, ackoliv na centrum mozku bych ji rozhodne nepovysoval.. je to predevsim endokrinni zlaza s vymesovanim melatoninu (kterej ovlivnuje diferenciaci a metabolismus vsech ostatnich bunek) produkovaneho v zavislosti na fotoperiode, takze je povazovana skutecne za tzv. 3. oko a u mnoha organismu bez vyvynutych oci je jedinym svetlocivnym organem (australske haterie maji dokonce skutecne oci i navic i viditelne treti oko s epifyzou primo na povrchu hlavy).. Synchronizace se svetlou fazi dne a potazmo s rocnimi obdobimi jiste hraje roli i v povestnem provrtavani lebky u nekterych mnichu, zvysenou citlivosti epifyzy u mimin s neuzavrenymi (a tudiz prusvitnymi) lebecnimi svy a je i podkladem pro ruznost CNS (a tedy i povahovych rysu) u lidi narozenych v ruznou rocni dobu (viz obliba horoskopu v oblastech s vyssi zemepisnou sirkou) ... ale s reinkarnaci spojitost ani svym nitrolebnim tretim okem nevidim a co se tyce jakesi centralni ulohy a zivota duse v mozku, to uz by byl lepsim kandidatem tzv. primarni pacemaker (SCN-suprachiazmatic nucleus) umisteny nad zkrizenim optickych nervu, ktery je par cm za mistem, kde se mezi obocim skutecne casto "treti oko" symbolicky umistuje... SCN "tika" na zaklade molekularnich hodin a je naprosto nezavisly na cemkoliv ostatnim, takze v mozku funguje jako referencni casomira pro ostatni biorytmy vc. systemu zahrnujicim epifyzu :)
    ...omlouvam se za traktatek, ale zrovna touhle problematikou se zhusta a uspesne zabyvaji v nasich luzich a hajich, a kdyz uz jsem videl to zaklinadlo o centru naseho mozku..... (pokud to nebylo mysleno topograficky teda:)
    YBUKO
    YBUKO --- ---
    Rick Strassman o epifýze, která by (nejen) podle něj mohla být centrem mozku.

"Jedním z nejvýznamnějších důvodů, proč mně epifýza tak fascinuje, je její funkce v životě naší duše. Důležitost a potenciál takových úvah se staly ještě naléhavějšími, když jsem se jako student medicíny v polovině 70.let učil o překvapité shodě mezi funkcí epifýzy a buddhistickou vírou v reinkarnaci. Nedokáži ani vyslovit, jak silný na mně ten objev udělal a jak mě posílil v mém předsevzetí hledat spirituální úkoly epifýzy a spolu s ní i molekulu duše.
    Zjistil jsem tehdy, že buddhistická Tibetská kniha mrtvých učí, že je třeba 49 dní, aby se duše mrtvého "reinkarnovala". To znamená, že od okamžiku smrti trvá sedm týdnů, než se duše "zrodí" do jíného těla. Velmi jasně si vzpomínám, že o několik let později jsem pocítil třes jako při zimnici podél páteře, když jsem si přečetl knihu o vývoji lidského plodu. Objevil jsem totiž stejný 49denní interval, kterým se vyznačovaly dvě hlavní události ve vývoji embrya. Je zapotřebí 49 dní od početí, než se objeví první znaky lidské epifýzy. A je třeba 49 dní, než se u plodu rozliší pohlaví na mužské nebo ženské. Zrození duše, zrození epifýzy a sexuálních orgánů - u všeho je potřeba 49 dní, než se stanou patrnými."

(DMT: Molekula duše)
    MYKO
    MYKO --- ---
    "when there seems to be no way out, there is always a way through"
    GRAGOR_SAMSARA
    GRAGOR_SAMSARA --- ---
    http://www.csfd.cz/film/29029-mindwalk/

na podlklade knihy fritjofa capru bod obratu.reziroval jeho brat.v hlavnej ulohe liv ullmann znama z bergmanoviek.
    BROZKEFF
    BROZKEFF --- ---
    Pokud je kněz prostředníkem mezi Bohem a věřícím, tak potom kněz odděluje člověka od Boha.Pokud je kněz duchovní oporou člověka hledajícího Boha,pak kněz přivádí člověka k Bohu.
    --RASWAN
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    Postpone joy, it will diminish. Postpone a problem, it will grow (Coelho)
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    Freedom is not the absence of commitments, but the ability to choose yours (Coelho)
    BUBBLE
    BUBBLE --- ---
    Imagination is everything. It is the preview of life's coming attractions.

— Albert Einstein
    PICAZSOO
    PICAZSOO --- ---
    Žádám svobodu
    pro svobodu
    která není
    svobodou
    moci
    jednoho
    člověka nad
    druhými...

A. Smejkal
    TADEAS
    TADEAS --- ---
    As you love your own body, so regard everyone as equal to your own body. When the Supreme Experience supervenes, everyone's service is revealed as one's own service. Call it a bird, an insect, an animal or a man, call it by any name you please, one serves one's own Self in every one of them.

—Anandamayi Ma
    AIM_FREEMAN
    AIM_FREEMAN --- ---
    Ani netusis, jak osviceny a vzdelany a zkuseny a ... musi byt clovek, aby opravdu dozajista vedel, ze nic nevi.... :-)
    A ze nikdo nic nevi :-)

[ SNOP @ Magické, mystické a duchovní knihy a jejich autoři ]
    AIM_FREEMAN
    AIM_FREEMAN --- ---
    Považujeme-li se za své tělo, můžeme považovat učení za svůj oděv.
    Ale ani tělo, ani oděv není naše já.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam