• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KERRAYoO( ) psychedelické memy ( )O๑.. ॐ ..๑O( ) psychedelic memes ( )Oo
    Pokud nemáš čas přečíst tohle záhlaví, nemá vůbec cenu pokračovat v čtení.

    Co sem patří si přečtěte na nástěnce. Klidně můžete chválit či diskutovat, ale počítejte s tím, že věci, které sem nesedí, se mažou hned, a věci, které sem nesedí, ale jsou zajímavé, se taky mažou, jen o něco později - aby v archivu zůstávaly jen psychedelické memy.

    Pro čtenáře
    Co si o klubu pomyslí čtenář, je jen a pouze na něm. Můžou tu klidně být matoucí či provokativní věci. Můžou tu být věci, které jsou pravý opak psychedelie - a je na vás, abyste se zarazili, a řekli si - no momentík. Většinou nemá cenu brát to tu doslovně nebo dokonce hodnotit jednotlivé příspěvky - buďto mně něco osloví, nebo neosloví. Obsah je cílen na návštěvníka, který si je schopen hrát s významy a odlesky slov, je ochoten se dívat na věci ze zajímavých úhlů, aniž by to pro něj nutně znamenalo, že těmto náhledům musí věřit. A pokud by něco z obsahu pomohlo třeba jen jedinému člověku (tobě? :) k probuzení, splní svůj účel dokonale.

    Do your own thinking!
    Není důležité souhlasit, ale zamyslet se / zkusit si jiný úhel pohledu
    rozbalit záhlaví
    ALISTAIR
    ALISTAIR --- ---
    1ONYO: Skvělé, krásně se to dubluje s mým oblíbeným:

    "There is nothing so coherent as a paranoid's delusion or a swindler's story." - Clifford Geertz
    1ONYO
    1ONYO --- ---
    Too much consistency is as bad for the mind as it is for the body. Consistency is contrary to nature, contrary to life. The only completely consistent people are the dead.

    Aldous Huxley
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    Obětování všem Buddhům vesmíru není rovno obětování jedinému poutníkovi Stezky, který vyloučil koncepční myšlenku. Proč? Protože takový student již nemá žádných konceptů. Podstata Absolutna je vnitřně jako dřevo nebo kámen, tedy bez hnutí a vně jako prázdnota, tedy bez pout a omezení. Není ani subjektivní ani objektivní, bez určitého umístění, je bez formy a nemůže zmizet. Ti, kteří k ní pospíchají, se neodváží vstoupit, protože se obávají vejít do prázdnoty, kde není se čeho chytit; ničeho, co by zastavilo jejich pád. A tak pokukují po okraji a vyhledávají duchovní obnovu. To poukazuji na ty, kteří chtějí takového cíle dosáhnout pomocí vědění. A tak těch, kteří hledají cíl pomocí vědění je velmi mnoho (jako chlupů v kožichu), zatímco těch, kteří obdrží poznání Stezky intuitivním způsobem, je velmi málo (rohy).
    (Chuang-po Čchuan-sin-fa-jao http://dharma.xf.cz/zen/chuang-po.html)
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    Na lidi, které nenávidíme myslíme pravděpodobně stejně - ne-li více - než na lidi, které milujeme.

    Verena Kast
    HUSOKACHNA
    HUSOKACHNA --- ---
    "Štěstí je skvělá událost nebo věc, která se ti stala, aniž bys ji očekávala."

    "Já si myslím, že by ses vždycky měla srovnávat s tím nejlepším v sobě. Pokud se budeš srovnávat s druhými, a ne se svými vnitřními měřítky, tak až dosáhneš úspěchu - až se staneš mezi ostatními nejlepší - přijdeš o motivaci. A brzy tě někdo předběhne. Když se dostaneš na vrchol, tak je hodně těžké tam vydržet. To už totiž nesoutěžíš s ostatními, už soutěžíš jenom sama se sebou. Musíš se zlepšovat, i když vlastně nikoho nehoníš. Proto by ses nikdy neměla poměřovat s ostatními... Vezmi si, že jsou lidi, kteří, i když pro to udělají absolutní maximum, tak nikdy nebudou nejlepší. To je hrozně deprimující." Jaromír Jágr

    http://hn.ihned.cz/c1-40474250-je-naivni-si-myslet-ze-to-mas-ve-svejch-rukach

    (v tom rozhovoru je víc takovejch perel. je skvělý, že to říká hokejista:)

    1ONYO
    1ONYO --- ---
    The real voyage of discovery consists not in seeking new landscapes, but in having new eyes.

    Proust
    1ONYO
    1ONYO --- ---
    All generalizations are false, including this one.

    Whenever you find that you’re on the side of the majority, it’s time to reform.

    Mark twain
    HELA
    HELA --- ---
    "Having our own selves is such a privilege; too bad we don’t realize it."
    ze zápisníku jedné slečny na deviantartu: http://ineedchemicalx.deviantart.com/journal/30440569/ - tady i s obrázky:)

    další z jejích zápisků se dají najít tady: http://my.deviantart.com/messages/#view=journals%3A4280316, obvlášť krásný je tenhle: http://ineedchemicalx.deviantart.com/journal/29876597/
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    Celou dobu jsem říkal, že chcete-li přežít temnou noc, musíte se stát temnějšími. Nyní mohu dodat: Dobrý způsob, jak se stát temnějšími, je vyvinout pronikavý cit pro ironickou stránku života kolem vás. Můžete rozvinout vědomý smysl pro humor, který vám umožní prohlédnout skrz povrch světa a jeho falešné hodnoty. Nestanete se cynickými - to byste zašli příliš daleko - ale ztratíte svou nevinnost. Uvědomíte si, že věci jsou někdy přesným opakem toho, čím se zdají, a použijete svůj důvtip k tomu, abyste se nenechali vést naivními, jednostrannými interpretacemi zkušenosti.

    Dobrý způsob, jak se vyhnout "tragičnosti" ega, je oživovat smysl pro humor a pro komično. Možná dojdete až do bodu, kde si uvědomíte, že pokud chcete být šťastní, musíte upřímně a plně příjmout smutek, který je přítomen v každé události. Každé rozhodnutí pro štěstí vás dostane do problémů a vaše občasné odvážné výpady do temnot vám dají pocítit nebesa. Protiklady se vlévají jeden do druhého jako tisíce jinů a jangů, které se prostupují.

    Mnoho teologů a náboženských lidí se ironii vyhýbají a místo ní se snaží uchránit své jednodimenzionální postoje, nedovolují si žádné tajmenství a tím pádem ani žádné opravdové náboženství.

    Thomas Moore - Temné noci duše
    PERPLEX
    PERPLEX --- ---
    Philosophers know nothing about the brain.
    E.C.Eccles

    lakonicke kratke povsimnuti v uvodu jinak taky zajimaveho libomudrlanstvi od Ivana Havla z oblasti kognitivnich paved:), viz http://glosy.info/texty/prirozene-a-umele-mysleni-jako-filosoficky-problem
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    "Be kind, for everyone you meet is fighting a hard battle."
    Plato
    TADEAS
    TADEAS --- ---
    Oprah Talks to Thich Nhat Hanh


    Nhat Hanh: The question can be answered when you can answer this: What happens in the present moment? In the present moment, you are producing thought, speech, and action. And they continue in the world. Every thought you produce, anything you say, any action you do, it bears your signature. Action is called karma. And that's your continuation. When this body disintegrates, you continue on with your actions. It's like the cloud in the sky. When the cloud is no longer in the sky, it hasn't died. The cloud is continued in other forms like rain or snow or ice. Our nature is the nature of no birth and no death. It is impossible for a cloud to pass from being into nonbeing. And that is true with a beloved person. They have not died. They have continued in many new forms and you can look deeply and recognize them in you and around you.

    Oprah: Is that what you meant when you wrote one of my favorite poems, "Call Me By My True Name"?

    Nhat Hanh: Yes. When you call me European, I say yes. When you call me Arab, I say yes. When you call me black, I say yes. When you call me white, I say yes. Because I am in you and you are in me. We have to inter-be with everything in the cosmos.

    Oprah: [ Reading from the poem ] "I am a mayfly metamorphosing on the surface of the river. And I am the bird that swoops down to swallow the mayfly.… I am the child in Uganda, all skin and bones, my legs as thin as bamboo sticks. And I am the arms merchant, selling deadly weapons to Uganda. I am the 12-year-old girl, refugee on a small boat, who throws herself into the ocean after being raped by a sea pirate. And I am the pirate, my heart not yet capable of seeing and loving…. Please call me by my true names, so I can hear all my cries and laughter at once, so I can see that my joy and pain are one. Please call me by my true names, so I can wake up and the door of my heart could be left open, the door of compassion." What does that poem mean?
    GRAGOR_SAMSARA
    GRAGOR_SAMSARA --- ---
    "Panove, nemyslete si proboha, ze cirkev zavadi Boha na svet!Cirkev jej jenom vaze a reguluje" (capek-tovaren na absolutno)
    1ONYO
    1ONYO --- ---
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    Sex je semenem, láska květinou, soucit vůní.

    - (Osho Zen tarot, karta milenci, thx to SHEEN)
    ALISTAIR
    ALISTAIR --- ---
    DOGGY:

    In March 2003, Rumsfeld engaged in a little bit of amateur philosophizing about the relationship between the known and the unknown:

    "There are known knowns. These are things we know that we know. There are known unknowns. That is to say, there are things that we know we don't know. But there are also unknown unknowns. There are things we don't know we don't know."

    What he forgot to add was the crucial fourth term: the "unknown knowns," the things we don't know that we know-which is precisely, the Freudian unconscious, the "knowledge which doesn't know itself," as Lacan used to say.

    If Rumsfeld thinks that the main dangers in the confrontation with Iraq were the "unknown unknowns," that is, the threats from Saddam whose nature we cannot even suspect, then the Abu Ghraib scandal shows that the main dangers lie in the "unknown knowns" - the disavowed beliefs, suppositions and obscene practices we pretend not to know about, even though they form the background of our public values.

    Thus, Bush was wrong. What we get when we see the photos of humiliated Iraqi prisoners is precisely a direct insight into "American values," into the core of an obscene enjoyment that sustains the American way of life.

    http://www.lacan.com/zizekrumsfeld.htm

    ALISTAIR
    ALISTAIR --- ---
    DOGGY: K tomu ovšem chybí ona snadno přehlédnutelná možnost č. 4:

    "Shit you don't know you know"

    :)
    DOGGY
    DOGGY --- ---
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    MUTEK
    MUTEK --- ---
    David Deida: The Way of the Superior Man

    Live With an Open Heart Even If It Hurts

    Closing down in the midst of pain is a denial of a man's true nature. A superior man is free in feeling and action, even amidst great pain and hurt. If necessary, a man should live with a hurting heart rather than a closed one. He should learn to stay in the wound of pain and act with spontaneous skill and love even from that place.
    __________

    Be Willing to Change Everything in Your Life

    It's easy to feel disappointed by life; success is never as fulfilling as you think it is going to be. But there is a reason for this. Successfully completing a lesser purpose doesn't feel very good for very long, because it is simply preparation for advancing toward a greater embodiment of your deeper purpose. Each purpose, each mission, is meant to be fully lived to the point where it becomes empty, boring, and useless. Then it should be discarded. This is a sign of growth, but you may mistake it for a sign of failure.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam