• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KERRAYoO( ) psychedelické memy ( )O๑.. ॐ ..๑O( ) psychedelic memes ( )Oo
    KILLIAN
    KILLIAN --- ---
    DLOUHA_POTVORA
    DLOUHA_POTVORA --- ---
    Na tohle se teď hodně snažím soustředit :)
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    Life is a talking circle
    When we are immersed in the wilderness — vulnerable, aware, mindful, and seeking the meanings of things — we realize that the world is filled with persons — not only our human companions, but also the plants, trees, animals, spirits, stars, thunder, stones. We sit with all these persons, whether we know it or not, in a great talking circle. The goal is for us to pass our talking stick back and forth, speak to these others honestly from our hearts, and listen devoutly with our hearts to what they seek to teach us. To sit in this great talking circle with humility and gratitude is our common and most profound human heritage.
    SAGUS
    SAGUS --- ---
    +: Thoughts are false.
    –: All thought is dis-ease.
    +: All this is true and false.
    –: And it is true and false to say that it is true and false.
    +: Now a curse upon Because and his kin! May Because be accursèd for ever!
    –: If Will stops and cries Why, invoking Because, then Will stops & does nought.
    +: If Power asks why, then is Power weakness.
    –: Also reason is a lie; for there is a factor infinite & unknown; & all their words are skew-wise.
    +: Strain forth thine Intelligence, O man, for thus thy reason shall at last break down.
    –: As the fetter is struck from a slave’s throat.
    The garotte is removed from the King’s throat.
    +: Balance against each thought its exact opposite!
    –: For the Marriage of these is the Annihilation of Illusion.
    DOUPLE
    DOUPLE --- ---
    MAMELUK: on tam obecne ma dobry myslenky s presahem (ktery navic dobre navazujou na tu predchozi debatu o karme/motivaci)

    Humans are born with a susceptibility to that most persistent and debilitating disease of intellect: self-deception.
    The best of all possible worlds and the worst get their dramatic coloration from it.
    As nearly as we can determine, there is no natural immunity.
    Constant alertness is required.
    PERPLEX
    PERPLEX --- ---
    Nelámejte si hlavu s tím, co si o vás myslí druzí. Ti mají plnou hlavu toho, co si o nich myslíte vy...
    (---jeden z klasických Murphyho zákonů---)
    MAMELUK
    MAMELUK --- ---
    "Most believe that a satisfactory future requires a return to an idealized past, a past which never in fact existed."
    ― Frank Herbert, God Emperor of Dune
    ERREG
    ERREG --- ---
    Asi bych rád přispěl svojí troškou. Bud na to někdo nevěří resp to považuje za nesmysl a proto nemá potřebu o tom diskutovat, dané téma nerozvíjí. To je zas můj logickej přístup, pokud je pro mně něco nesmysl tak tomu nevěnuju pozornost jelikož je to plýtvání mým časem. Nebo o tom chce diskutovat...
    Druhá věc je ta, že pokud už mám odvahu něco soudit, musím o tom něco vědět, jinak můj soud nikdy nebyl objektivní (prvně asi i hodně laickej, ostatě jako i můj...) neboť jsem nevyslechl druhou stranu (konflikt o tom jestli chceš nebo nechceš bejt je taky věc každýho)
    No a když to teda poženem k soudu tak naprosto chybová hláška a myšlenka je cosi karmicky instatního o čem se tu přete... dnes jsem zlej a proto zejtra dostanu do huby. Cokoli rozumnějšího si člověk přečte tak zjistí že takový "instatní" karmy (když teda budeme brousit do samsary a přerozování, nebo bez toho to jde, něco po/odsoudit aniž bych o tom cokoli věděl??? imo ne... se vším respektem - to je u mně přinejmenším diletantskej přístup)
    karma, jah, pánbů, allah atd atd... i ta kauzalita (kterou tady používáte v tomhle smyslu) i to že na to nehodláš věřit ani na jedno z toho - všechno je to jedno a to samý...
    Tohle pojetí co jste tady rozebírali je asi tak přesný jako popis JinJang=DobroZlo... to všechno je právě převzatý díky vštěpenýmu pohledu nás západáků na cokoli vyššího z křestanství a výkladu co tu byl a je. Bible, která je personifikovaná (už v 15ti letech nás učili na normální střední - ty osoby a příběhy jsou tam proto aby to pochopili i jednodušší lidi, nesmí se to brát doslova...!)
    Arab řekne strom vyrostl protože to tak chtěl allah, Ind řekne protože se naplnila karma, evropan řekne protože to tak chtěl bůh, další řekne protože to je následkem fyzikálních zákonů, kauzality atd, jah si to tak přál a zařídil to tak... no a Dragon řekne, seru na to, mělo to tak bejt...
    A má pravdu... ... ...
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    všechno má všechno společné s karmou
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    OOHN: s timto korejskym prislovim velmi souhlasim, ale nema to nic spolecnyho s karmou .)
    OOHN
    OOHN --- ---
    DRAGON: usmívej se a svět se na tebe bude smát, mrač se a svět ti odpoví úšklebkem
    ESTEN
    ESTEN --- ---
    MAKROUSEK: ani ne.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    JUSTIF: To je pomerne odvazne tvrzeni, ze gravitace se siri rychlosti svetla.
    JUSTIF
    JUSTIF --- ---
    In a way, we're all sort of eternal. We all have gravity.

    Any object with mass exhibits a gravitational field. So basically the day we are born our gravitational field becomes distinct, and begins to propagate out into space in an ever-growing sphere at exactly the speed of light.

    Gravity eternally deflates. Our gravity field weakens over distance, but never reaches zero. Profoundly pervasive little infinitesimal waves expanding through space at light speed. 8.3 minutes after we're born, our field of gravity is touching the surface of the sun. 5.5 hours later it reaches Pluto.

    By one year of age, our field of gravity extends in a sphere around Earth with a total diameter of 11.8 trillion miles. At a little over four years old, our gravity field is brushing the surface of our nearest known star neighbor, Proxima Centauri. By the time we're 30 years old, our gravitational field extends some 300 trillion miles around us into space.

    Still feel small?

    But the really crazy part is that when we die, our gravity will continue to exist forever, infinitely stretching out into the universe, passing through Andromeda millions of years from now, and beyond.

    Everyone you have ever known, alive or not, is traveling right now through the depths of space. The gravity of our most distant ancestors, and everyone that has ever existed in the history of the world, faithfully hurtling out into the universe, eternally diminishing into nothingness but never truly disappearing. Like a glass of water that you pour, and pour, and pour but it still always has just one drop left to give.

    I'd like to think when we go, our souls might hitch a ride on that wave of gravity and we can all spend eternity cruising the cosmos together.

    Víc myšlenkovej experimentů tady:

    What are some trippy thought experiments? - Quora
    http://www.quora.com/Thought-Experiments/What-are-some-trippy-thought-experiments
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    RAHUF: souhlas

    JAZZZ: Ano, atomy nejsou dobre ani zle. A stejne tak neni dobry ani zly tvuj skutek, jen ty jej tak muzes videt, pripadne ostatni, co se o nem dozvi. Je zcela logicke to, ze kdyz budes zly na tvoje deti, ta to nemusi nutne znamenat, ze se k tobe jednou otoci zady, az to budes potrebovat a jeste mene logicke je to, ze kdyz se k nim budes chovat hezky, tak se o tebe jednou postaraj. Hraje v tom obrovskou roli mnoho promennych a jednu z hlavnich roli sehrava nahoda. Jestli je to cin dobry nebo spatny, je ciste a jen tvuj vlastni nazor. A ja si osobne myslim, ze by bylo vhodne to take tak prezentovat ostatnim.
    KUKIDE
    KUKIDE --- ---
    JAZZZ: nic neni dobrýho a špatnýho... dualistickej přístup si volí člověk a podlemě to tak nefunguje :)
    PABLITOS
    PABLITOS --- ---
    Ti, kdož věří,
    že všemu vládne osud,
    by se nemýlili,
    kdyby na té pravdě
    tolik nelpěli.
    Sir Thomas Browne
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    SALAMAN: překlad slova "Karma" je "'Čin". činy můžou být dobré nebo špatné, pokud jsou posuzovány lidmi. Když budeš zlý na svoje děti, tak ti druhý den nespadne na hlavu piáno, ale ty děti se o tebe nebudou starat až to budeš potřebovat.
    Jsou ale měřítka kde Karma nemá smysl, protože je to jen lidský dualistický koncept. Atomy nejsou ani dobré ani zlé.
    AIM_FREEMAN
    AIM_FREEMAN --- ---
    DRAGON: no je v tom nemam rozpor:)) samozrejme je mnoho druhu situaci, udalosti, mnoho stavu vedomi a mnoho rovin byti:)
    AIM_FREEMAN
    AIM_FREEMAN --- ---
    já bych řekl že se stanou ty věci co jsou potřeba (a to ne z hlediska nejakeho konkretniho jednotlivce) a tím bych to uzavřel.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam