• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KERRAYoO( ) psychedelické memy ( )O๑.. ॐ ..๑O( ) psychedelic memes ( )Oo
    Pokud nemáš čas přečíst tohle záhlaví, nemá vůbec cenu pokračovat v čtení.

    Co sem patří si přečtěte na nástěnce. Klidně můžete chválit či diskutovat, ale počítejte s tím, že věci, které sem nesedí, se mažou hned, a věci, které sem nesedí, ale jsou zajímavé, se taky mažou, jen o něco později - aby v archivu zůstávaly jen psychedelické memy.

    Pro čtenáře
    Co si o klubu pomyslí čtenář, je jen a pouze na něm. Můžou tu klidně být matoucí či provokativní věci. Můžou tu být věci, které jsou pravý opak psychedelie - a je na vás, abyste se zarazili, a řekli si - no momentík. Většinou nemá cenu brát to tu doslovně nebo dokonce hodnotit jednotlivé příspěvky - buďto mně něco osloví, nebo neosloví. Obsah je cílen na návštěvníka, který si je schopen hrát s významy a odlesky slov, je ochoten se dívat na věci ze zajímavých úhlů, aniž by to pro něj nutně znamenalo, že těmto náhledům musí věřit. A pokud by něco z obsahu pomohlo třeba jen jedinému člověku (tobě? :) k probuzení, splní svůj účel dokonale.

    Do your own thinking!
    Není důležité souhlasit, ale zamyslet se / zkusit si jiný úhel pohledu
    rozbalit záhlaví
    SINECURVE
    SINECURVE --- ---
    MTO:

    MTO
    MTO --- ---
    JULYZ
    JULYZ --- ---
    Pointa sa mi zdá byť celkom psychedelickou...

    Aluminiový klíček
    http://www.youtube.com/watch?v=RIGIs5zRqy4
    RAPAL
    RAPAL --- ---
    MTO
    MTO --- ---
    "Kdo bojuje, mozna prohraje. Ale kdo nebojuje, uz prohral."

    - Bertold Brecht
    VETE
    VETE --- ---
    Drugs As Tools For Spirituality
    https://www.youtube.com/watch?v=CCsDiOy66FY
    MTO
    MTO --- ---
    „Lidé mají moc, ale je třeba ji v nich probudit. Jsou nejistí, nejsou vzdělaní a neuvědomují si, že můžou změnit svět. Systém je utvořen tak, že si lidé mysleli, že vláda všechno spraví, ale to je nesmysl. Lidé jsou vláda.“

    - John Lennon
    MTO
    MTO --- ---
    MTO:
    SALAMAN
    SALAMAN --- ---
    MTO
    MTO --- ---
    YARARA
    YARARA --- ---
    CRS
    CRS --- ---
    MTO
    MTO --- ---
    "Words are, of course, the most powerful drug used by mankind."

    - Rudyard Kipling
    HANT
    HANT --- ---
    SHEALA: Co se tyce praktickeho pouziti, tak momentalne asi hlavne analyza obrazu. Mamografie je nejvic trendy v oblasti diagnostiky a strojoveho uceni (ale ani v tomhle konkretnim pripade rozsireni zatim moc velke neni). Jsou i dalsi oblasti, kde stroj cloveka predci, ale obecne neni moc velka potreba nebo chut (ze strany doktoru a pacientu) tyhle systemy pouzivat. Jednim z duvodu je i netransaperntnost takovych systemu (pokud to neni treba algoritmus zalozeny na rozhodovacich stromech). Doktor casto potrebuje pacientovi rict, jak k diagnoze prisel, a "pocitac rika, ze..." nemusi stacit:)) Tady je par zajimavych prispevku k tematu srojove uceni + medicina (a k problemu nasazovani techto systemu v praxi): Why is machine learning not more widely used for medical diagnosis?
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    KAMAHL: jenom technická, jaký systémy máš na mysli?
    DLOUHA_POTVORA
    DLOUHA_POTVORA --- ---
    QWWERTY: to asi jo. ale myslím, že konkrétně tenhle bod manifestu měl spíš narážet na ohromné množství informací zpravodajského a dejme tomu "humanitního" typu. já si to interpretuju tak, že ani přečtení deseti článků na dané téma nám nemusí nutně přinést schopnost uvažovat o tématu kriticky a kreativně, což by měl být náš cíl.
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    DLOUHA_POTVORA: jazyky jako např. Prolog, který se i dnes používají na umělý inteligence (hlavně odvozování/dokazování) existují od '70s :)
    DLOUHA_POTVORA
    DLOUHA_POTVORA --- ---
    KAMAHL: on ten manifest je taky z roku 98, takže dneska už dost zastaralej, ale na svojí dobu myslím naopak celkem napřed .)
    KAMAHL
    KAMAHL --- ---
    DLOUHA_POTVORA: Jedna zajímavost: I ve světě počítačů se rozlišují pojmy data, informace a vědomosti. Přesná definice moc není, ale přibližně: Data jsou jen nějaké shluky číslic. Informace je interpretace těch dat, třeba obsah textu, který představují, obsah záznamů v tabulce, zvukový záznam... A vědomosti jsou ještě o třídu výš, jako ještě jednou interpretovaná informace, tak, že se dá kombinovat s ostatními vědomostmi při uvažování, takže se dají řešit úlohy jako třeba odvozování (dokazování) nových vědomostí ze stávajících, kontrola zda jsou získané vědomosti navzájem konzistentní atd. Sebevětší databáze nic takového sama o sobě neumí. Moudrost nevím, to asi v počítači fakt nikdy mít nebudeš :D Na druhou stranu, když zmiňuje "perception, reasoning" [vnímání/uvažování], tak tam bych byl opatrnější, myslím, že v některých specifických doménách už přístroje člověka v těchto ohledech předčí. Příklad z praxe: existují medicínské diagnostické systémy, které ve většině případů dokážou odhadnout správnou diagnózu lépe než lékař. V tomhle případě by stroj člověka asi skutečně nahradit neměl a měl by být jen pomůckou, ale to jen proto, že lidské zdraví je vážná věc. U méně závažných věcí, řekněme třeba úloha sestavit společný rozvrh pro větší tým lidí můžeme klidně uvažování s radostí stroji přenechat a věnovat svojí energii na něco co nám jde líp.
    DLOUHA_POTVORA
    DLOUHA_POTVORA --- ---
    Information is not knowledge.
    All around us, information is moving faster and becoming cheaper to acquire, and the benefits are manifest. That said, the proliferation of data is also a serious challenge, requiring new measures of human discipline and skepticism. We must not confuse the thrill of acquiring or distributing information quickly with the more daunting task of converting it into knowledge and wisdom. Regardless of how advanced our computers become, we should never use them as a substitute for our own basic cognitive skills of awareness, perception, reasoning, and judgment.

    Sauce: manifest technorealismu, http://www.technorealism.org/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam