• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KERRAYoO( ) psychedelické memy ( )O๑.. ॐ ..๑O( ) psychedelic memes ( )Oo
    Pokud nemáš čas přečíst tohle záhlaví, nemá vůbec cenu pokračovat v čtení.

    Co sem patří si přečtěte na nástěnce. Klidně můžete chválit či diskutovat, ale počítejte s tím, že věci, které sem nesedí, se mažou hned, a věci, které sem nesedí, ale jsou zajímavé, se taky mažou, jen o něco později - aby v archivu zůstávaly jen psychedelické memy.

    Pro čtenáře
    Co si o klubu pomyslí čtenář, je jen a pouze na něm. Můžou tu klidně být matoucí či provokativní věci. Můžou tu být věci, které jsou pravý opak psychedelie - a je na vás, abyste se zarazili, a řekli si - no momentík. Většinou nemá cenu brát to tu doslovně nebo dokonce hodnotit jednotlivé příspěvky - buďto mně něco osloví, nebo neosloví. Obsah je cílen na návštěvníka, který si je schopen hrát s významy a odlesky slov, je ochoten se dívat na věci ze zajímavých úhlů, aniž by to pro něj nutně znamenalo, že těmto náhledům musí věřit. A pokud by něco z obsahu pomohlo třeba jen jedinému člověku (tobě? :) k probuzení, splní svůj účel dokonale.

    Do your own thinking!
    Není důležité souhlasit, ale zamyslet se / zkusit si jiný úhel pohledu
    rozbalit záhlaví
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    HARVIE: provedením i hloubkou mi to trochu připomnělo black science mana:





    HARVIE
    HARVIE --- ---
    DAREANGEL
    DAREANGEL --- ---
    Nevím, kam jinam s tím

    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    the point of the term - "love and light", if used properly, is not to repress the Shadow- but rather, is a term that is most accurate AFTER work with Shadow is complete- to the extent at which it was previously used. the idea of Shadow is that it is hidden from our consciousness as something we repress from our identity- when we stop repressing it, and work with it- it stops being hidden in the dark- it becomes doused with consciousness light, basically everything is 'light' in the end *(when your entire shadow is no longer hidden from consciousness, no longer 'in the dark'), so when somebody disagrees with the term "love and light" because "its not fair for the dark side, and its repressive of our dark nature" is only because either they misunderstand the term, or their personal work with their shadow is not yet complete. nothing wrong with either scenario, as everyone is on the same path.
    AEON
    AEON --- ---
    LOVE_DALI
    LOVE_DALI --- ---
    a další ústav
    BLACKHEAD
    BLACKHEAD --- ---
    by BENISH in USTAV
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    specificky k XCHAOS, taky spíš okrajově
    UNCANNY VALLEY (2015)
    https://vimeo.com/147365861
    _ELPH_
    _ELPH_ --- ---
    KAMAHL: Toto mi prijde ako zaujimavy projekt https://www.behance.net/gallery/20326693/Sandwright
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    jeden nepsychedelický (nebo pokud ano, tak celkem dark) mem k tématu (stejně offtopic, jako ty sociálně ekonomické hlášky..)
    KAMAHL
    KAMAHL --- ---
    JAZZZ: Nebo to vzít naopak: Jestli se už vážně zamýšlíme nad kolonizací jiných planet, tak oživit Saharu musí být snadné jako facka.
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    Dokud lidi nedokazou zalesnit pouste na Zemi, tak si na terraformaci Marsu muzem nechat zajit chut.
    Nadeje ale stale jeste je..
    Home - Sahara Forest Project
    http://saharaforestproject.com/



    A ted nas prosim vsechny smazte :)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DRAGON: všechnu moc imaginaci!
    F0N
    F0N --- ---
    FACELESS: ja myslim, ze hovorime o dvoch uplne odlisnych veciach - ja nehovorim o technologii, vedeckom poznani alebo kvalitativnom raste v roznych oblastiach ja hovorim cisto o ekonomickom raste, ktory jednoducho bez toho aby niekde ubudalo nemoze rast iba tak. Ano ludia maju plne kapsy penazi ale za aku cenu aby som to teda zjednodusil uz uplne. Ked sa pozries tak za kazdym nielen ekologickym problemom stoji prave tato myslienka, ze nieco niekde moze rast donekonecna ( s krizou sme padli na hubu takze asi teda nie) - za kazdou politickou kauzou/vypilovanim pralesov/zabijanim zvierat, a koniec koncov aj zabijanim ludi medzi sebou je vzdy ta ista myslienka nejakej formy financneho rastu - teda uz na ludskej fyzickej urovni nam ten vesmir dava najavo - vo forme rakoviny, ze nie ten rast nemoze rast donekonecna - moze chvilu bujniet na ukor vnutornej harmonie tela, ktore sa stym bud vysporiada alebo zahynie. Teda este raz nehovorim o zdravom raste o vyvoji o rozsirovani obzorov a vedomosti - hovorim o naivnej predstave ze ekonomicky mozu krajiny/staty rast bez dopadu na vsetko okolo, ze existuje nieco ako ekonomicky rast a my ho zivime ako nejake nikdy nenazrane zviera na ukor seba/prostredia a celej planety.
    FACELESS
    FACELESS --- ---
    F0N: ne, to neni. to je totez. jak pisu, nemusi jit (jen) o kvantitativni rust (kdo mel auto, bude mit dve, tri...), ale o kvalitativni rust (kdo mel favorita, bude mit misto nej octavii...), kdy se se stejnym mnozstvim surovin vytvari (ekonomicky) hodnotnejsi veci.
    navic zdroje lidstva rostou s vedeckym poznanim - na pocatku 20. stoleti bylo hlavnim zdrojem energie uhli a drevo. dnes dokaze lidstvo ziskavat energii krome toho i z ropy, slunce, jadra, vetru, vody, zemniho plynu... zemedelske vynosy taky rostly nekolikanasobne rychleji nez mnozstvi obdelavane pudy... atd. atp. :-)
    K4N3C
    K4N3C --- ---
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    XCHAOS: Nemyslim si, podle mne jsi moc velkej fantasta. Dokud lidstvo bude posilat prachy primarne na to, aby se vzajemne pozabijeli a to vcetne mista, kde zijou, imho nikdy neobydlime jiny svet. (ano, mozna budem schopny poslat cloveka na Mars. Juhuu). Tim bych to za sebe uzavrel, neni co dal dodat :)
    F0N
    F0N --- ---
    XCHAOS: tak som rad, ze si si to usporiadal - nejdem vramci ziadneho z tych prudov skor rozmyslam a pozorujem vlastnou hlavou a je mozne ze sa to obcas prelina s niecim co uz tu davno je.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    F0N: takhle, tvoje filosofie je záslužná... ale její memy v zásadě nejsou "psychedelické". i když řada hipíků ze 60tých let by ti možná rozuměla... ale studentské hnutí v Paříži spíš, než to kalifornské...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DRAGON: myslím, že je to tu offtopic. ale opustíme. (i když nevíme přesně ještě kolik z nás a jak přesně). (a ano... kosmické lety jsou min. od filmu Space Oddysey - ale možná už dřív - taky psychedelické, vrcholem je asi ruská verze Solaris a v podstatě i původní Lemův román...)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    F0N: ano, ale teorie "zbožního fetišismu" je už od Marxe, později rozvinuta v ne-leninsko-stalinistické linii marxismu levicovými sociology.

    Psychedelie - to je Huxley, Leary, McKenna, apod. ... není tam výrazný rozpor s levicovou sociologií, ale je to spíš mimoběžné - je to "něco jiného". ne "něco opačného".
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam